Jump to content

dvije ovrhe


stravaxx

Preporučene objave

nekoliko mjeseci se skida određeni iznos(2500 kuna) s plače za dugovanje koje je ukupno s kamatama 18700 kuna. naime cijela ovrha se otegla malo duže jer do nedavno nije bilo mogućnosti skidanja s plače radi ovršenikovog prezaduženja. sada sve teče normalno. no početkom rujna ovrhovoditelj šalje prijedlog sudu na novu ovrhu nad nekretninama ovšenika iako se i dalje normalno namiruje iz ovrhe na plači. sud u ekspresnom roku donosi rješenje o popisu i procjeni nekretnina i određuje trošak od 5000 kuna koji će biti u konačnici dodan ovršeniku. ovrhovoditelj telefonom moli ovršenika da uplati neku simboličnu svotu novaca kako bi oni odustali od procjene nekretnina. zanima me da li je pravilno postupljeno i od strane suda i ovrhovoditelja. jer ako se ovrhom na plači namiruje dug nije mi jasno zašto sad ovrha nad nekretninama. inače bi se cijeli dug trebao namiriti u roku 5 mjeseci ovim tempom otplate. zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje je vjerovatno došlo do promjene sredstva ovrhe jer određeno vrijeme nije ništa ovršeno od ovršenikovih financijskih primanja: plača, mirovina itd. Malo je čudno da je ovrhovoditelj tražio promjenu sredstva ovrhe na pokretnine (vi ste vjerovatno greškom upisali nekretnine) ako se dug počeo namirivat. Pretpostavljam da je došlo do nekordinicije ovrhovoditelja i njegovog opunomočenika (pretpsotavljam da je ovrhu vodio odvjetnik).

Nije moguče da je trošak promjene sredstva ovrhe 5.000 kuna ali tu su vjerovatno obračunate kamate, sastav podneska za prijelodg promjene sredstva ovrhe, sudska taksa itd. tako da se skupi. Pogledajte specifikaciju troškova šta piše. Napišite prigovor na zaključak suda o ovrsi na pokretninama i pojasnite da se ovrhovoditelj počeo naplačivati pred nekoliko mjeseci zapljenom plače.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija