Jump to content

Pitanje u vezi prebivališta??!?!? hitno


Nelito

Preporučene objave

Ovako , pokusavam da se prijavim u RH ( zivim u Mostaru u Hercegovini ) , ali sam rodjen u Metkovicu , i imam Hrvatsku domovnicu. I sada mogu se prijaviti u Splitu, ali tocno neznam koji mi papiri trebaju , dali me moze itko uputiti ( a da bezveze neidem 2 puta dole ). Dali mi mozete napisati koji mi papiri tocno trebaju. Za prijavu prebivalista ???

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

potrebna vam je domovnica, rodni list, 2 slike, stara osobna i nešto kuna, možete se prijaviti kod rodbine, iznajmiti stan, školovati se ili raditi. za prvo potrebavam je rodbinski sljed koji dokazajujete rodnim listom vaših prednika. za drugoo ugovor o najmu stana, te potvtda o redovnom školovanju ili ugovor o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uz domovnicu pripremite i rješenje o uprimu u hrv.državljanstvo, ukoliko ste državljanin Rh ili dvojni državljanin, sa važećim dokumentom iz kojeg je razvidno tko ste i što ste (putovnica ili osobna npr) pri nadležnom uredu Pol. uprave izvršićete prijavu boravka, naravno vaša prijava podliježe obveznoj provjeri dokumentacije itd

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To su osnovne stvari koje trebate.....

 

Ovisno o slučaju nadležno tijelo a temeljem podnesenog i iznešenog u vašem zahtjevu može zatražiti i ostale činjenice i dokaze a što pak ovisi o predmetu, individualno...

 

uglavnom svu dokumentaciju prije predaje kopirajte i ovjerite kod bilježnika, koje ćete ostaviti u nadležnoj upravi, i svakako slike.

 

pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dakle, ovo je provjerenoo Rodni list, domovnica, dvije slike i dokaz o nekretnini. Nikakav rodni slijed ili sl,ne radna knjižica, ne zdravstveno samo vlasnički list. E ali pazi se, nemoj da im kažeš ne bi dva puta dolazio, jer znaj da će ti u svakom slučaju 90 posto poslati kontrolu tamo da vide živiš li tu. To ti je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrlo bitno je to da li si ikada imao prijavljenu adresu u RH. Ako jesi trebat ces dokazati da se tu jos uvijek mozes prijaviti (ili vlasnickim ako si vlanik ili tvoj stanodavac prilaze vlasnicki i potpisuje izjavu u kojoj je suglasan da te prijavljuje i da radis osobnu). Ako si drzavljanin RH bez prebivalista onda ti ide terenska provjera. Prilozit ces domovnicu,rodni list, kopiju dokaza o identitetu, dokaz vlasnistva (dakle tvoj vlasnicki ili vlasnicki stanodavca uz njegovu ovjerenu izjavu da te prima). Terenska ide kroz mjesec-dva s tim da te moraju naci na adresi na kojoj se prijavljujes. Kad sve prođe u redu dobijas poziv i radis O.I. uplatnica,zahtjev i 2 velike slike... Sretno....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija