Jump to content

odvjetnik -pomoc


petrunija

Preporučene objave

dobila sam sudsku odluku koja jos nije postala pravomocna zbog neuredne dostave.Odvjetniku moram uvjek javljati ko je primio , a ko nije.Njegovo objasnjenje je da njemu nije lako to provjerit u sudu.Neznam sta da radim dali mogu sada da uzmem drugog odvjetnika ili moram tako radit sa njim,trazila sam da napise pozurnicu sudu i kaze da ce to onda trajat jos duze.Sta da radim....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Meni moj odvjetnik zapravo nije puno pomogao. Savjetujem se sa studenticom prava jer za bilo kaj da se obratim odvjetniku, lagano me otpili i kaže da mu sa nebulozama nemoj dolaziti, a da sam sama upućena u zakone ne bi ni trebala odvjetnika, jel tako!? Sastavio mi je tužbu za razvod i porijedlog za privremenu mjeru, sve drugo moram sama. čak se i požalio da ja ništa ne znam, ja mislim da sam mu jedina i tako. Po onome kaj sam prije čula o njemu ispostavilo se da je dobar odvjetnik, ali ja do sada to nisam imala prilike primjetiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ako niste zadovoljni sa tim odvjetnikom onda se s njim pozdravite, uzmite svoje papire i odite nekom drugom. Malo je neobjasnjiv stav covjeka kojem za svaku radnju koju napravi to placate, da on nece napraviti nesto sto ce mu direktno donijeti novac. Mozda mu se bas ne bavi brakorazvodima.

 

Za pocetak kako biste krenuli u brakorazvod treba vam tuzba koju cete uz uplacene pristojbe predati nadleznom sudu. Privremenu mjeru mozete odmah ili na prvoj raspravi. Zapamtite da do donosenja privremene mjere nece doci prije nego oboje prodjete obradu na czss jer za donosnje privremene mjere sudu je potrebno misljenje czss. To znaci da cijelu pricu necete tako brzo docekati. Iz prakse, u Zg, od dana podnosenja tuzbe do prve privremene mjere ce proci od 6-9 mjeseci. Toliko o hitnosti postupaka.

 

Kod sastavljanja privremene mjere potrazite savjet iskusnog odvjetnika koji ce istu napisati u skladu s praksom. Ako npr s ocem djeteta nema nikakvog problema (zainteresiran je za dijete, skrbi, nema nikakvih drugih zapreka) sud ce mu po privremenoj mjeri dodijeliti 2-3 puta tjedno i 2 vikenda mjesecno kao neku uobicajenu mjeru koja ce kasnije vjerovatno postati i trajno rjesenje. No, ako se vi postavite da mu ocete susrete ograniciti, trazite nesto nerealno, a sto je produkt neslaganja sa bivsim suprugom, mozete si napraviti medvjedju uslugu jer ce vas se kasnije u postupku okarakterizirati kao osobu koja radi na stetu djeteta te cete se dovesti u nepovoljnu poziciju pred ocima suda, a sto je na kraju krajeva i istina jer djeca imaju pravo na oba roditelja maksimalno koliko situacija to dopusta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad sve skupa uzmem u obzir sve ide svoji tokom( može se reći). Osim odvjetnika tu još šteka i taj czss koji nikako da mi dostavi to riješenje da ga ja dostavim sudu koji ne radi ništa bez te institucije koja također baš ne radi kako treba(ne zato jer sam ja sada upala u njihovu mrežu i razočarana sam ima ih dosta koji bi ih sve u centru.....). Uglavnom, ne traje sve ovo do sada toliko dugo ali meni je to ko vječnost. a sa ovim svojim ne mogu ništa po dogovoru. a što se tiče privremene mjere, sve je predano sudu, nisam tražila ništa više ili manje nego je bilo u godinu dana razdvojenog života. i to je sada odvojen postupak. kao jedno ročište za rastavu, jedno za privremenu mjeru. i tako u nedogled jer će zauvijek jedan od nas biti zakinut.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno da se mozete sami pojavljivati no ne znam na koliko "otpora" nailazite s druge strane tako da pazite. To nema veze sa slaboumnoscu ali ima veze sa pravnom izobrazbom. Ako je s druge strane odvjetnik on ako nista drugo barata s nekoliko zakona koji se referiraju na postupak brakorazvoda. Sve sto sudu predajete ili iskazujete pazite da ce u eventualnom zalbenom postupku koji moze iskazati suprotna strana netko na visem sudu citati. Ti ljudi vas ne vide i ne mogu saznati nista vise od onog sto pise u zapisinicima, sto ste predali kao mozebitne podneske sudu i sl. Ako suprotna strana ne iskazuje neki interes da se bori za dijete u vidu toga da dijete zivi s njim, ok, ali ako ima odvjetnika i ima neke namjere koje se protive onome sto vi predlazete u privremenoj mjeri i konacnoj presudi pazite da vas ne zaskoci.

Sto se tice czss to nije nista novo niti neobicno. To je spora, inertna ustanova koja vecinu stvari ako i napravi u roku onda to ucini zadnji cas (osim ako nemaju neki interes, onda mogu biti brzi od najbrzih ;-) ).

Sad nastavno na privremenu mjeru. Vas bivsi se isto ima pravo zaliti na tu privremenu mjeru i ono sto sam vam prije govorio u drugom postu, treba odmjereno napisati istu. Bez obzira ako se bivsi nije interesirao za dijete i npr dijete susretao jednom svaka dva tjedna, ako ste trazili nesto takvo napravili ste si vise stete nego koristi jer on moze reci da mu vi bez razloga oganicavate susrete, a eto sada mu to jos zelite iste na taj nacin regulirati i privremenom mjerom. Vjerujte, nista vam ne predbacujem samo (i iz iskustva) kazem sto vas sve moze snaci. Inat je cest pratioc brakorazvoda pa zato, ako i s vase strane ne postoji, mozda se moze desiti da ce se pojaviti s druge. Zato je odvjetnik bitan, i to dobar, da svoje predstavljanje pred sudom obavite na jedan transparentan i nedvosmislen nacin sto se cesto zna desiti da se ne uspije ako covjek ide sam, srcem, pravednoscu i sl. Primjerice znam za slucaj kada je jedna strana stitila svoju djecu od drugog nasilnog partnera pa je na kraju ispala da ne radi na dobrobit djece nego se samo sveti svom partneru u razvodu jer se nasilnik sudu prikazao kao potpuno normalna osoba, a dokaza za nasilnicko ponasanje nije bilo..

 

To vam sve kazem i zato jer vidim da idete na privremenu mjeru. Privremena mjera je prvi korak koji jasno definira "granice" i cesto zna biti prvi "napad" na drugu stranu kada se kao takav donese. Tu onda zna biti inata, a druga strana samo posezanje za privremenom mjerom to tako moze dozivjeti. Vase zahtjevanje privremene mjere isto govori o tome da je komunikacija izmedju vas narusena i da se zelite osigurati.

Moje komentare shvatite iskljucivo dobronamjerno jer su kao takvi i upuceni. Brakorazvod zna biti jako prljava stvar pa se zato pazite. Mozda je bolje platiti odvjetnika sada za te 2,3 rasprave nego se dovesti u poziciju da ce vam trebati za 10-15 rasprava, pisanja podnesaka, zalbi, tuzbi i kojecega. Jer ako se druga strana namjerila zakomplicirati pricu, uz iole sposobnog odvjetnika to ce joj i poci za rukom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim pomoć! Imala sam odvjetnika koji me zastupao u parničnom postupku. Zbog njegovog neodazivanja na ročište, a ni mene nije obavjestio ni sud ni odvjetnik, predmet je mirovao tri mjeseca i sudac je donio rješenje koje je postalo pravomoćno a još i troškove moram platiti,a ja sam tužila jednu firmu. PITANJE KAKO SPASITI MOJ PREDMET da se vrati u prijašnje stanje? Odvjetnika sam čekala pred uredom jučer cijeli dan ali nije se pojavio. Na tel.se ne javlja, a uredovno vrijeme nema. Odvjetnička komora ima iste brojeve tel. Molim za savjet! Hitno mi je. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim pomoć! Imala sam odvjetnika koji me zastupao u parničnom postupku. Zbog njegovog neodazivanja na ročište, a ni mene nije obavjestio ni sud ni odvjetnik, predmet je mirovao tri mjeseca i sudac je donio rješenje koje je postalo pravomoćno a još i troškove moram platiti,a ja sam tužila jednu firmu. PITANJE KAKO SPASITI MOJ PREDMET da se vrati u prijašnje stanje? Odvjetnika sam čekala pred uredom jučer cijeli dan ali nije se pojavio. Na tel.se ne javlja, a uredovno vrijeme nema. Odvjetnička komora ima iste brojeve tel. Molim za savjet! Hitno mi je. Hvala!

 

Fanika trebali biste otvoriti novu temu.

 

Sto znaci kad kazete

"Odvjetnička komora ima iste brojeve tel"??

 

Ako s odvjetikom razgovarate usmeno necete imati dokaza.

Brzo napisite neki dopis u kome trazite da se hitno ocituje stoje ucinio s tim predmetom, odite na postu i danas odmah posaljite prep. s pobvratnicom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"sudac je donio rješenje koje je postalo pravomoćno a još i troškove moram platiti,a ja sam tužila jednu firmu."

 

Prije koliko je vremena sudac donio presudu, ako ste jos u roku zalite se na nju, predmet ce doci na Zupanijski, u toj zalbi dobar bi odvjetnik (a vi se trebate potpuno involvirati)trebao pronaci nacina da se predmet vrati na ponovno sudjenje Opcinskom.

 

Istovremeno o propustu vaseg odvjetnika trebate pismeno obavijestiti HOK, argumentirati, a iz zapisnika sa rocista na kojima niste bili ni vi, a niti vas odvjetnik, bit ce razvidno da nije na rociste dolazio. Zasigurno se sudac osvrtao na to "stranka ta i ta pozvana, uredno urucen poziv , stranka se nije ocitovala ...". Komora ce ne samo od vas traziti argumentiranje vec ce i od odvjetnika traziti ocitovanje. Nakon toga ce komora procijeniti da li je vasa tuzba utemeljena pa ce osnovati povjerenstvo koje ce raspraviti ovaj slucaj. Oni nisu duzni vas obavijestiti o tome sto se dogadjalo na tim "zatvorenim" cehovskim sastancima, ali ce na kraju donijeti zakljucak, koji ce onda imati posljedice na unutarnji status odvjetnika. To znaci da on moze biti kaznjen opomenom, ukorom , dispilinskom mjerom privremenog ili definitivnog brisanja iz clanstva u Komori. Sto znaci da covjek zaista moze izgubiti pravo da radi kao odvjetnik.

 

 

Njihova odluka nece pak imati direktnog utjecaja na vas predmet na sudu. Vama ce taj postupak posluziti da pred sudom imate dokaze da je odvjetnikova profesionalna greska ozbiljna (to ce znati iskoristiti vas novi odvjetnik u trazenju mogucnosti spasavanja vaseg predmeta) a protiv odvjetnika mozete ustati parnicom, traziti u tom sporu nadoknnadu stete koju vam je prouzrocio.

 

 

I za sve koji imaju posla s odvjetnicima, naravoucenije; nikada ne ostaviti odvjetnika bez nadzora. Ako se jako buni sto se vi kao laik njemu mijesate u posao kao nekakav "frik-kontrol" nastojte ga urazumiti, ljubazno i uporno ga preodgajajte. Ako vidite da je vec ogrezao u stare tajne svojega zanata, trazite drugoga. Svijet je velik i trazite dobroga, ili bar boljega. Nikako ne cekajte, upropastit ce vam predmet pa ga zbog propustenih rokova i nacina vodjenja spora i Bog sam tesko spasi!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Petrujina

moj predmet je stigao do odluke koja nije uredno dostavljena i sad je na kalendarskom cekanju pa me zanima koliko to moze trajat ,a odvjetnik nezna ni gdje je predmet jer trenutno nema vremena da ide u sud kad bi uzela drugog odvjetnika dali on samo nastavlja ili bojim se da se nevraca sve napocetak"

 

Odite sami u sud, u pisarnici pitajte gdje je predmet (imate na to pravo jer ste stranka u sporu). Ako predmet nije u pisarnici, ne mozete imati uvid u njega, onda je kod suca. Probajte doci do zapisnicara telefonom pa pitati kad je vas predmet u kalendaru. Ili pricekajte pauzu izmedju dva predmeta pa to pitajte suca (zavisi od suca do suca, i od suda)...

 

Prije nego otkazete punomoc ovom odvjetniku, nadjite najprije odvjetnika koji je strucan i s kojim imate vise sansi da imate normalan poslovni odnos. Pitajte otvoreno novog odvjetnika sto bi on poduzeo itd... Laike obicno iznenadi sigurnost odvjetnika na prvom sastanku. Postoje dvije glavne grupe, oni koji vam tvrde da je to sve vrlo lako (a uopce vas ne informiraju o zamkama) i oni koji vam toliko ocrne vas slucaj da je "stvarno izuzetan napor kojeg ce odvjetnik uloziti da vas spasi". Nemate boljeg izbora nego se informirati. Znanje se stice sporo, ali neizbjezno cete se trebati ukljuciti. Najskuplje se placa neznanje.

Dok ste potpuni neznalica vi niti ne mozete znati da li odvjetnik grijesi ili radi ispravno.

 

Dakle, kad pronadjete tog korektnog drugog odvjetnika najprije se s njim dogovorite tocno o honorarima, potpisite mu punomoc o zastupanju, a onda pismeno otkazite punomoc prethodnom odvjetniku. (Znajte da tada gotovo redovito taj vadi neplacene vase racune, ali u principu vam moze staviti soli na rep ako ste si vi pronasli novoga...) Ako je moguce platite uredno sva dugovanja, zajednicki potpisete izjavu da ste vi dugovanja svoja rijesili a on vama predao spis.

O otkazu punomoci bivsem i o davanju novom odvjetniku vi obavijestite sud pismeno.

 

Novi odvjetnik nastavlja tamo gdje je stao prvi. Promjena odvjetnika rijetko usporava rjesavanje spora. To se dogodi u kompleksnim sporovima u kojima novi odvjetnik moze od suca zatraziti neki rok od par dana da pripremi ocitovanje, ili preuredi tuzbu (mozda ima neke nove poglede ili ideje u odnosu na dotadasnji tijek postupka).

 

Ako vas odvjetnik nema vremena zbog vaseg predmeta ici na sud, to moze biti opravdano (odlzak na sud kosta vremena tj. novaca). Odite sami, pa cete znati tocno gdje je predmet i o tome obavijestite odvjetnika (ako je samo to problem...).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala,JA sam zvala pisarnicu i saznala da je rješenje pravomoćno,a dobila sam i dopis od protu stranke sa br. na koji im mogu uplatiti troškove ,a ako ne uplatim u roku od petnaest dana da će pokrenuti postupak ovrhe.Pitanje imali šanse s obzirom da mene sud nije obavijestio,a ni odvjetnik da sud vrati predmet, ja ću svakako angažirati dr. odvjetnika.ŠTA da radim

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Umješač je treća osoba koja se, u parnici koja se vodi između određenih stranaka, pridružuje jednoj od njih, na način da sama ne postaje stranka, ali ima pravni interes da stranka kojoj se pridružila uspije u parnici, budući da se pravne posljedice presude mogu posredno odraziti i na njegovu pravnu situaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija