Jump to content

Kupiti ili cekati?


Maxa

Preporučene objave

Molim vas za savjet.

Ovako stoje stvari. Moji posjeduju cesticu zemlje velicine 350 m2 na kojoj se nalazi obiteljska kuca sa urednim gradjevinskim i uporabnim dozvolama od 1962. Cestica je kupljena 1960.

Sad problem.

Do ove cestice se nalazi druga velicine 218 m2 koju su moji koristili za vrt od 1962. Ta cestica, koliko ja znam (nisam nasao nikakve ugovore), nije kupljena, a u zemljisniku se kao vlasnik vodi Opcina.

Spomenita cestica je fizicki odjeljena od okolnih, tj. u ravnini je s nasom, a visa ili niza par metara od okolnih i nitko joj nema pristupa osim nas.

I ima cudnu povijest na katastru.

Najprije je posebna cestica, pa od '64-'72 vodjena kao da je pripojena nasoj cestici, da bi '77 glasila kao posjednik Opcina, a korisnik mi, dok se '95 pojavljuje opet odvojena od nase.

Sad sto napraviti?

Jedna opcija koja mi pada na pamet je otkup te cestice od grada. Ali ne znam da li je to potrebno, s obzirom da su moji na njoj vec 40tak godina.

 

Molim vas da mi pomognete savjetom, jer bi se stvarno osjecao glupo da platim 218 kvadrata koje mozda ne trebam platit. :-(

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Mislim da imate dva rješenja:

-tužbom ns dosjelost ili

-pojedinačni ispravni zemljišnoknjižni postupak.

 

Hvala na odgovoru.

Raspitao sam se malo za dosjelost i dobio informacije da je ne mogu trazit jer, navodno, nisam zakonit (nemam ugovor), istinit (?) i pošten (kad znam da je kao vlasnik upisana Opcina) vlasnik.

Neznam sto bi trebao predocit kao dokaze. Jel vrijede izvadci sa katastra prethodnih godina, sto sam spomenuo u prvom postu? Samo, kako objasnit da su svakih par godina drugaciji, iako nitko nije ni pokusavao uzet tu cesticu. Svjedoka bi mogao nac, skoro svi susjedi bi svjedocili (oni sto su jos zivi).

Sto mi treba kao dokaz u ovom drugom poj. isp. zem-knji. postupku?

 

Hvala jos jednom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija