Jump to content

Darovni ugovor-pokretnina (motor) ?


riwa-dabar

Preporučene objave

vidi Zakon o posebnom porezu na promet osobnih automobila, ostalih motornih vozila, plovila i zrakoplova

 

 

Porezni obveznik posebnog poreza na promet upotrebljavanih osobnih automobila, ostalih motornih vozila, plovila i zrakoplova mora nastanak porezne obveze prijaviti ispostavi Porezne uprave nadležnoj prema svom sjedištu ili prebivalištu u roku od 15 dana od dana kupnje ili stjecanja.

 

Posebni porez na promet upotrebljavanih osobnih automobila, ostalih motornih vozila, plovila i zrakoplova plaća se u roku od 15 dana od dana nastanka obveze. Posebni porez na promet obračunava i naplaćuje ispostava Porezne uprave nadležna prema sjedištu i prebivalištu poreznog obveznika.

 

Posebni porez na promet...ne plaća daroprimatelj koji je u odnosu prema darovatelju u prvom nasljednom redu i nasljednik koji je u odnosu prema ostavitelju u prvom nasljednom redu.

 

Prema Zakonu o nasljeđivanju brat i sestra su u 2. nasljednom redu. Prema tomu, daroprimatelj plaća 5% posebnog poreza na rabljeni motocikl.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija