Jump to content

provjera odvijanja sudskog postupka


jadran

Preporučene objave

Poštovani, po mojoj tužbi Općinski sud je donio odluku da HEP treba ukloniti limitator s mog brojila struje jer je prije gradnje kuće plaćena naknada za tri puta višu snagu od ograničenja limitatorom. HEP se žalio Županijskom sudu i od tada je prošlo 18 mjeseci, a nije donesena pravomoćna presuda. Kako mogu saznati što se s tim zbiva kad nemam poziva i kako mogu legalno zatražiti donošenje presude tj. okončanje postupka?

Srdačan pozdrav i hvala,

Jadran

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom i preciznom odgovoru. Provjerit ću stanje po broju spisa. Sad me zanima postoji li zastara s obzirom da je donesena presuda u prvom stupnju i ako postoji kad će mi propasti ovaj spor započet prije 2,5 godine, a s presudom donesenom na Općinskom sudu prije 18 mjeseci?

Hvala još jednom,

Jadran

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad sam napisao da provjerite stanje spisa, mozda sam se nedovoljno tocno izrazio. Mislio sam da po broju predmeta provjerite da li je spis u radu, a ne sto se u njemu nalazi.

 

Inace ako se radi o zg sudu 18 mjeseci nije jos ni predug rok u kojem vam nije rjesena zalba na prvostupanjsku presudu. Po mojem iskustvu nekakve 2 godine su prosjek, a ima i duzih slucajeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja se nisam precizno izrazio. Saznao sam da nije u radu tj. još nije raspoređen nadležnom sucu, ali su mi ga pokazali i potvrdili da nije izgubljen uz napomenu da ima hitnijih slučajeva i da se ne brinem jer će i to kad-tad doći na red. Vjerujem da hoće, ali prolazi još jedna zima a mi se ne možemo normalno grijati iako smo našli stari račun od gradnje kuće kad je plaćen trofazni priključak s 5 kW po svakoj fazi, a sad imamo trećinu toga i monofaznu struju. To je sud u prvom stupnju sve uvažio i obrazložio, ali sad treba čekati potvrdu te presude. Neki su ljudi, koji imaju dokaz o uplati više snage, već dobili pravomoćnu presudu i skinuti su im limitatori, ali oni su bili pametniji pa su tužili prije.

 

Hvala još jednom,

Jadran

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija