Jump to content

Rok za odgovor na žalbu


klepan

Preporučene objave

Na rješenje o uređenju voda sam se žalio. Naime, nisam vlasnik objekta niti sam ovlašteni korisnik , a rješenjem sam određen da plačam naknadu za uređenje voda. Nakon dvije i pol godine dobio sam odgovor na žalbu koja je odbijena s obrazloženjem na temelju Zakon o financiranju vodnog gospodarstva, u članku 17. stavku 1. Istina u svojoj žalbi nisam naveo da nisam niti ovlašteni korisnik. Pozivaju se na podatke koje su dobili iz grada odnosno županije. Nekad davno sam u tom objektu stanovao. Objekt je obiteljska nekretnina, ali ne moja i nemam razloga da ja plačam naknadu kad ima živih ovlaštenih korisnika.

Malo mi je čudno da se državni namještenici i dužnosnici ovako ponašaju i nakon dvije i pol godine odgovore. U tom smislu sam mislio jeli postoji rok za odgovor na žalbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

U svakom rješenju postoji uputa o pravu na žalbu .

Bilo bi dobro da obavijestite Naslov i zamolite , obzirom da niste vlasnik nekretnine niti imate pravo korištenja iste , te stvarno i ne koristiteistu da nakon što ispitaju navode upute obračun pravoj osobi na pravu adresu .( uz dopis vratite i obračun ).

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

očito se ne razumijemo. Žalio sam se i na žalbu poslije dvije i pol godine dobio sam rješenje kojim se kaže: Odbija se žalba podnositelja, a uputa o pravnom lijeku kaže: Protiv ovog rješenja ne može se izjaviti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor tužbom Upravnom sudu Republike Hrvatske u roku 30 dana od dana dostave rješenja.

E sad, oni na tu kartu i idu jer znaju da narod nema novca za pokretanje sudskih sporova prvenstveno zbog skupih odvjetničkih usluga. Takvo je stanje i kod mene. Iz tok razloga sam pitao je li postoji neki rok u kojem su iz min. poljoprivrede bili dužni odgovoriti na žalbu kako bi ja sada ovo njihovo rješenje zbog toga mogao ignorirati.

S poštovanjem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Da bi od Vas naplatili trebali bi ići u ovrhu tj. podnijeti

prijedlog za ovrhu .

Na prijedlog za ovrhu imate pravo žalbe u roku od 8 dana . Vi ćete dokazati da je ovrhovoditelj promašio pasivnu legitimaciju iz razloga što Vi niste ni vlasnik ni korisnik objekta .

 

Vi možete pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom RH.

Upravni se spor pokreće tužbom u roku od 30 dana , od dana kada Vam je dostavljeno rješenje .

Dovoljno je da istaknete promašenu pasivnu legitimaciju i da izvatkom iz zemljišnih knjiga to i dokažete .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija