Jump to content

alkohol, uhićenje, strana vozacka.trebam pomoć.hvala


beck

Preporučene objave

Nedavno su me sa subote na nedjelju uhitili policajci zbog alkohola.Evo ovako, prosao sam kraj policijske patrole a nisam stao na njihovo zaustavljanje STOP.Nakon sta sam skuzio da su me vidili 'pokusao' sam pobjeci i prosao sam kroz crveno(neznam sta mi je u tom trenu palo na pamet).Na drugom semaforu je opet bilo crveno, a u obe trake auta isped mene tako da su me interventni izvukli iz auta, stavili lisice i odveli u postaju gdje sam napuhao 1,77(1,67).Zatrazio sam da mi vade krv ali su rekli da je to nepotrebno! Nisu me pitali ni vozacku ni osobnu.Pitali su me podatke itd.Dok su mi provjeravali podatke zaključili su da nemam vozačku dozvolu RH iako sam im govorio da imam njemačku u autu oglušili su se i nastavili dalje po svom,hm...?Nakon toga su me ostavili 12 sati na otrežnjenju u susjednom gradu jer je tu sve bilo puno i nakon toga pustili iz čelije.Odmah nakon toga sam otisao na parking ispred postaje di mi je bilo auto, sjeo i otisao kuci bez da sam se ikome u postaji javio.(ključeve mi nisu bili oduzeti)

Sve to skupa je bilo bezpotrebno i inace ne radim nista slicno ali neznam sta mi je bilo.

 

Da li mi netko može pomoci sa odgovrima na par pitanja???

 

Sve me ovo zanima, a i pomalo zbunjuje jer iskreno neznam na čemu sam i sta me tocno ceka.

 

1-Kako to da me nisu vodili sudcu za prekrsaje odmah nakon puštanja iako to uvijek u pravilu rade i kada bi mogao stici poziv.?(bez obzira sto je bila nedjelja oko 15h)

2-Državljan sam RH gdje sam i prijavljen ali imam vozačku dozvolu Rep. Njemačke a nisu mi je tražili, auto nije bilo moje i bilo je na HR tablicama?

3-Da li smijem i dalje vozit iako mi nista vise nisu rekli i nisu mi oduzeli dozvolu(ni na 3 ili 8 dana, nikako)?

4-Dali smijem napuštati RH iako nije stigao nikakav poziv niti donesena presuda?

5-Kolika moze biti kazna za sve to iako nisam nikad bio ni u kom pogledu kaznjavan i dali mogu dobiti zabranu vožnje u RH i na koliko?

6-Koliko sam upućen ne smiju mi oduzet strani dokument?

7-Dali sam vec evidentrian ako me prometni policajci zaustave i budu provjeravali podatke a nisam osuđen?

 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Sudac je imao opravdan razlog da ne primi stranku. Vlada epidemija gripe.

 

3. Ako nije izrečena mjera opreza - može se voziti.

 

7. Izreći će Vam se zaštitna mjera zabrane upravljanja onom kategorijom kojom ste počinili prekršaje. Zabrana vrijedi i za stranu vozačku dozvolu. Kršenjem zabrane čini se kazneno djelo - opet zatvor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve će ići redovnim putem.

 

Na adresi u RH na kojoj ste prijavljeni, netko od uže rodbine mora zaprimati pošiljke i pisati prigovore, ili angažirajte odvjetnika za to.

 

Oglušivanje o pozive suda će rezultirati raspisanom potragom i prisilnom dovođenju na sud, vjerovatno sa nekog od graničnih prijelaza, naravno sve o Vašem trošku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nisam dobio još ništa pošte niti poziv na sud!znam da će potrajat, nego me sad zanima sljedeće:

 

-policija mi je taj dan uručila samo zapisnik na kojoj su pisali podaci i koliko promila je bilo, a nisu mi dali ostale kazne iako je bilo još toga!

dali je to normalno tako??

 

-dali sam se trebao žaliti u roku od 8 dana na taj prekršaj o alkoholu, ništa mi više nije jasno?

 

plz help...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanja su vam užasno konfuzna. Pišete kako vam je policija dala zapisnik sa podacima i količinom alkohola a nije vam dala ostale kazne??? Pa čovječe, to što ste odmah dobili je zapisnik o ispitivanju alkoholiziranosti vozača a ne kazna! Već vam je rečeno da se javite kada vam dođe pošta, ali svejedno pitate da li ste se trebali žaliti u roku 8 dana na taj prekršaj o alkoholu. Osim toga, što bi vi to izjavili u svoju obranu pokraj vrlo bogatog repertoara kršenja zakona?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

DeniD je napisao:

Pitanja su vam užasno konfuzna. Pišete kako vam je policija dala zapisnik sa podacima i količinom alkohola a nije vam dala ostale kazne??? Pa čovječe, to što ste odmah dobili je zapisnik o ispitivanju alkoholiziranosti vozača a ne kazna! Već vam je rečeno da se javite kada vam dođe pošta, ali svejedno pitate da li ste se trebali žaliti u roku 8 dana na taj prekršaj o alkoholu. Osim toga, što bi vi to izjavili u svoju obranu pokraj vrlo bogatog repertoara kršenja zakona?

 

krivo sam se izrazio...

 

bilo mi je logično ako su mi dali zapisnik o alkoholu da mi odmah uz to daju i zapisnik o ostalim prekršajima, nezaustavljanje na STOP itd... ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Dobro večer,

 

evo nakon godinu i 3 mj sam dobio poziv na sud dana 18.02.11.

Ako neko ima neki koristan savjet bio bih zahvalan.

 

OPTUŽNI PRIJEDLOG:

 

...a) koji je dana... upravljao s osobnim automobilom... kolnikom ul.1 od smjera istoka u smjeru zapada, te nakon što mu je od strane pol. službenika bio dan znak za zaustavljanje, okrivljenik nije postupio po istom, već je nastavio daljnje kretanje vozilom.

 

b) koji je istog dana u djelu opisanom pod a) upravljao navedenim vozilom kolinkom ul.1 odsmjera istoka u smjeru zapada, te je dolaskom do raskrižja sa kolnikom ul.2 vršio radnu polukružnog okretanja, iako je u to vrijeme na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo.

 

c) koji je istog dana a nakon što je bio zaustavljen od strane pol. službenika utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,77 = 1,67.

 

d) koji je istog dana u djelima opisanim gore, upravljao navedenim vozilom, iako nije stekao pravo na samostalno upravljanje vozilom, budući da nema položen vozački ispit bilo koje kategorije.

 

ČIME JE:

 

- u djelu pod a) počinio prekršaj iz članka 32 st.1. zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivo po čl.32st.4.

 

- u djelu pod b) čl. 59 st1. kažnjivo po čl. 59. st5.

 

- u djelu pod c) čl. 199 st.2. kažnjivo po čl. 199 st.10.

 

- u djelu pod d) čl. 216.st 1. toč 3. kažnjivo po čl. 216 st6.

 

OBRAZLOŽENJE:

 

Provedenim izvidima prikupljeni su dokazi iz kojih proilazi postojanje osnovane sumnje da je okrivljenik počinio prekršaj opisan u Optužnom prijedlogu, te se predlaže:

 

1. da se okrivljenika temeljem čl. 221. PZ provede žurni prekršajni postupak.

2. da se izvrši uvid u kaznene evidencije.

3. da se postupku provedu dokazi: da se izvrši uvid u službena i pismena pol. službenika koja se dostavlja u privitku.

4. da se okrivljenika proglasi krivim i kazni novčanom kaznom u iznosu od 20.000,00 kn ili zatvorom u trajanju od 60 dana, te izricanjem zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od 2 godine kada stekne pravo na to.

5. da se okrivljenika obveže na naknadu troškova postupka nastalim izvršenim ispitivanjem al. u iznosu od 80,00 kn.

6. da se na temelju čl. 130. PZ produlji primjena mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole dok postoji potreba za primjenom mjere opreza, odnosno do pravomoćnosti odluke o prekršaju.

7. da se odluka o prekršaju dostavi podnositelju optužnog prijedloga.

 

p.s pol. službenik od mene nije zatražio VD a ja sam kod sebe imao VD Rep. Njemačke. ali me oni nisu imali u evidenciji.

 

Svi savjeti su dobro došli.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na sudu poricati prekršaj pod "d", sud će izvršiti uvid u stranu vozačku dozvolu, datume polaganja kategorije i datume izdavanja, te ukoliko ste sve točno napisali, odbaciti će točku "d" i po tom dijelu vas osloboditi odgovornosti.

 

Najvjerovatnije slijedi zaštitna mjera korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH.

 

Za ovo pod a, b i c radite što hoćete, ali budete li poricali sud će pozvati sve te policajce na davanje iskaza i mogu vam se troškovi postupka znatno povećati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stranu dozvolu nisam preveo na vrijeme iako sam se vratio živit u RH. Dozvolu imam kod sebe i nju ću pokazati na sudu.

Ovo što traže "baš" 24 mj ipak mislim da velikim djelom pridonosi to što su me tretirali kao bez dozvole?

Za ostale prekršaje ću se iskreno pokajat drugo mi ne preostaje nego sutra još posjetit odvjetnika.

Pošto mi je sud u 18.02 ako nebudem u mogućnosti doći dali to mogu nekako opravdat ako je vezano za posao i to malo odgoditi?

 

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija