Jump to content

Poziv na ročište-ovrhovoditelj PBZ Card


Zuza

Preporučene objave

Poštovani,

 

trebam ravnu pomoć.

 

Moj slučaj je ovakav:

17.07.06 počela sam raditi u poduzeću u kojem nisam bila prijavljena, i radila sam sve do 26.12.06.

21.08. zatražena je dodatna American Express Business card.Odlaskom iz firme vratila sam karticu.

Da bi mi prvo od javnog bilježnika 12.mj.07. došla novčana tražbina na cifru od cca 30.000,00 Kn što niti nemam niti želim platiti jer ni lipe nisam trošila na sebe.

Tu sam dala prigovor da ne postoji predmetno potraživanje prema ovrhovoditelju i Sud je stavio van snage rješenje o ovrsi.

Da bi mi 24.09.09. došlo ponovo, sada od odvjetnika, zakazano ročište po istom predmetu s kopijama dokaza, pristupnica i prijepisi računa PBZ.

Što mi je činiti? Direktor te firme želi na sebe (kao direktor) svaliti sav trošak , i prihvaća dug prema PBZ-u da je isključivo firmin ali u pristupnici (što nisam vidjela) piše da sam potpisom pristupnice prihvatila solidarnu odgovornost.

DA bi bilo još zanimljivije, uzimao je tu karticu od mene i kupovao namještaj za firmu, kompjutere,fax.. I na svim slipovima defakto nema mog potpisa. Da li se mogu na sudu braniti da me je ucjenio sa poslom ukoliko mu ne dam karticu?

Da li on može kod javnog bilježnika potpisati izjavu da je dug njegov ili tako nešto slično?

Ročište je zakazano 24.11.09.

 

Srdačan pozdrav

Zuza

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

 

Stvarni dužnik treba dati kod javnog bilježnika ovjerenu izjavu o preuzimanju duga s napomenom da je to stvarno njegov dug jer je Amex korišten za njegove potrebe .

Ujedno tom se izjavom Vi u potpunosti oslobađate od odgovornosti za dug .Stvarni dužnik se obvezuje vratiti dug u roku koji će utvrditi Amex.

 

Nazovite Amex i pitajte da li oni uopće pristaju na preuzimanje duga od strane osobe koja je stvarno koristila sredstva amexa ,obrazložite im svoju situaciju , pa tek onda idite kod bilježnika , jer oni i ne moraju pristati na takvo rješenje svjih tražbina .

 

To su ustvari neuobičajena ponašanja ,koja mogu imati

obilježja kaznenog djela .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam još jedno pitanje..

 

da li preuzimati dug može tvrtka koja je već zadužena 1.000.000,00 kn, što državi, što bankama, što Dinersu..utužena je.

Ili da mi kao osoba preuzme dug.Sve to naravno u dogovoru s Amexom

Koliko će Sud uvažiti moju naivnost kod potpisivanja pristupnice i njegova zlouporaba kartice?

Imate kakav pametan prijedlog..mislim nešto što ću Sudu moći iznjeti?!

 

Pozdrav

Z.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Dug bi trebala preuzeti fizička osoba ,koja je i napravila taj dug i garantirati vraćanje svojom imovinom ako na to pristane amex.

 

Uobičajeno je da se dodatna amex kartica može izdati srodniku ,ali za dugove odgovara imalac osnovne kartice i to svim sredstvima i imovinom .Bilo bi logično da taj dug preuzme fizička osoba i odgovara svojom imovinom.

Može se vrlo lako desiti da se oni naplate od Vas , i tada Vama ne preostaje ništa drugo do podnošenja tužbe za bespravno bogaćenje i to za iznos koji Vas PBZ tereti uvećan za zateznu kamatu od dana podnošenja tužbe do isplate .

 

Amex će ocijeniti od koga bi bilo brže i isplativije namiriti dug ,zato trebate brzo reagirati i pokušati se dogovoriti sa AMEXOM prije ročišta .

Postoji mogućnost da amex prihvati preuzimanje duga

na način da PBZ odobri kredit firmi za iznos duga , a firma vraća . Obično se sklapa ugovor sa klauzulom koja omogućava naplatu duga odmah ovrhom .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija