Jump to content

"bijeg s mjesta nesreće"


kljajo

Preporučene objave

Danas prilikom susreta sa drugim vozilom , okrznuli smo se retrovizorima , zastao sam i vidio da je drugo vozilo otišlo , a ja nemam štetu pa sam nastavio put. Međutim drugi vozać je nakon nekih 20 min nazvao policiju i prijavio prometnu nesreću.Dobio sam 2000 kn kazne za napuštanje mjesta nesreće i 600 kn zbog neizmjenjivanja podataka sa drugim sudionikom , a isto je dobio i on. Kako da napišem prigovor na prekršajni nalog ? Imam dvije osobe u vozilu kao svjedoke da nisam kriv (baka i djed ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija "pere ruke".

 

Okrivi obojicu, te prepušta sudu da:

1. potvrdi navode policije,

2. obustavi postupak protiv jednog sudionika,

3. obustavi postupak protiv oba sudionika.

 

Policija mora tako raditi da bi se izbjegle tužbe protiv države zbog štete koju policijski službenici tokom svoga rada eventualno nanesu građanima.

 

Ovako je najjednostavnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod ovakvih nesreća, gdje sudionici izmjene mjesto događaja na način da maknu vozila a pogotovo gdje napuste mjesto događaja a uz to nema tragova na kolniku, uvijek će okriviti oba sudionika jer je evidentno da je počinjen prekršaj nedržanja potrebitog razmaka prilikom mimoilaženja a ne može se utvrditi tko je kome prešao na stranu ili su obojica vozila blizu sredine, dok će sud također i kazniti obojicu. Ovakve nesreće se trebaju rješavati dogovorom osim ako postoje tragovi na kolniku, primjerice, ako se većina tragova(krhotine ili trag kočenja)nalaze na desnoj strani kolnika, krivac je onaj na suprotnoj strani i obratno, tada treba zvati policiju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

munja2222 je napisao:

imao sa slicnu situaciju pa me konkretno zanima koliku kaznu mogu dobiti, novcanu, bodovi, dali se zbog tako banalnog slucaja oduzima i vozacka?

pitam buduci da sam profesionalac i bez vozacke ostajem u tom slucaju bez posla?

 

Predviđena kazna je 300+1000 kn, nema bodova ni oduzimanja dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Zanima me jedna stvar. Jasno mi je da novčana kazna može varirati od 2000-5000 kn u ovakvom slučaju ukoliko je riječ o manjoj materijalnoj šteti ali da li zabrana upravljanja vozilom je po defaultu 6 mjeseci ili to također ovisi o volji suca, pa se može smanjiti na 3 mjeseca ili ukinuti uopće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija