Jump to content

'fuš' majstori


advance

Preporučene objave

Pozdrav

Radi se o 'fuš' majstoru koji radi na crno i koji nam je radio parkete..Parketi su se digli,površina_cca 50 kvatrata.

Šteta iznosi 11 000kn (parket,ljepilo,lak) Koje su šanse za privatnu tužbu, dali pomažu dokazi (konkretno_slike na kojima se vidi da majstor montira,lakira parket). Šteta je još veća ako uzmemo u obzir da se kasni s useljenjem (nova kuća), te da se plaća stanarina u kući gdje stanujemo.

Vlage u prostorijama nema, što je izmjereno i može se dokazat.

 

Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Najisplativije će Vam biti da se sa fuš majstorom dogovorite da napravi posao kako treba , kako ne bi bili prisiljeni podnositi prijave raznim inspekcijama i tužiteljstvu .

 

Sudski postupak je posljednja varijanta .Sudski postupak , troškovi suda odvjetnika i nenaplativa šteta su samo dodatne frustracije i troškovi .

Najprije pokušajte vidjeti zašto se parket digao i kako ga je moguće ispraviti . Vrlo često se dešavaju takove situacije i sa parketima i pločicama .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

advance je napisao:

Vlage u prostorijama nema, što je izmjereno i može se dokazat.

 

Parket se gotovo uvijek digne zbog vlage. Koliko je vremena prošlo od navlačenja glazure do postave parketa?

 

Parket, ljepilo i lak sami ste nabavili? U tom

slučaju teško je dokazati da nije krivnja u npr. kvaliteti parketa - možda je parket imao preveliku vlagu, ili nešto drugo...?

Uglavnom, krivnju 'majstora' poprilično je teško dokazati.

 

Majstora možete prijaviti zbog rada na crno, ali ne zaboravite da ste se tako s njim tako dogovorili, Vi ste mu dali posao.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od navlačenja glazure do postavljanja parketa je prošlo mjesec i pol. Rađena je polovicom 7 mjeseca. Trenutna vlažnost parketa je 12%, dok je deklarirana vlažnost (Hrast-Spačva) 10 +- 3%.

Majstor je naručio materijal a mi smo platili..

Znači teško je nadoknaditi štetu na bilo koji način?

Jedini način naplate štete, tj. više neki način osvete je da se majstora prijavi za rad na crno.

Kako, kome?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je prošlo samo mjesec i pol, ako ste uz glazuru nanosili žbuku na zidove (još vlage), ako niste intenzivno prozračivali prostore, te ako ste na kući napravili toplinsku fasadu(ometa isušivanje)....

Puno tih ako, ali ako je otprilike tako, onda taj 'majstor' baš i nije kriv, osim što je trebao upozoriti da je možda previše vlage u prostoru.

Pokušajte prijetnjom prijavom inspekciji dogovoriti sa 'majstorom' da presloži parket, a Vi snosite troškove materijala.

Od same prijave nemate koristi, samo osvetu.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jel to nije apsurdno?

Čovjek dobije potpuno nov materijal, i upropasti ga svojim neznanjem.

Ako ću već dat novi materijal,sigurno više neće biti ta osoba (nazovimo ga majstorom).

Zadnjih dana sam došao do spoznaje da sam ja samo jedan u nizu oštećenika nestručnog majstora. Ajmo' reci da se greške dešavaju..al više grešaka,na više različitih lokacija ukazuju na neznanje,a ne na neki treći faktor. Nadam se da shvaćate da ljudi pošteno i teško zarađuju svoj novac,za razliku od takvih ''majstora'' koji na nepošten način dolaze do zarade.

Zato se treba takvim pojedincima suprotstavit na pošten način..Ili tužba,ili prijava..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

advance je napisao:

 

Zato se treba takvim pojedincima suprotstavit na pošten način..Ili tužba,ili prijava..

 

Mogu se složiti s tim. Ali živimo u državi koja ne mari za poštene građane.

Dao sam savjet, slobodno je poslušati ga ili ne.

Možda je majstor lošim radom doprinio da se parket digne, ali gotovo sigurno se digao zbog vlage - stoga snosite bar dio krivnje.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam jesam li već napisao da je majstor odbijao izmjeriti vlagu..U tome je glavni problem. On je taj koji je odgovoran..To je kao da ja Vama dam novi auto, tek izvezen iz auto kuće. Sjednete na gas..bla..bla.. i pukne remen. Poznato je da je npr. kad je vozilo novo ne smije bit pod opterećenjem, znači visoko obrtaji i slično. I na kraju da ja snosim troškove popravka?

Shvaćate da pokušavam objasnit situaciju..

Tako da ja ne želim prihvatiti ni najmanji dio krivnje,jer je ipak on taj koji zna moguće opasnosti i rizike. A ne odbijat ono osnovno kod parketa,mjerenje vlage.

To je jedno bahato huliganstvo u ''majstorskim poslovima''. Lopovluk na elegantan način..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

da bi se donijelo barem koliko toliko utemeljeno i stručno mišljenje potrebno je puno više informacija. Ali najviše me smeta što "advance" koristi tu izraze "Lopovluk na elegantan način" a sam je u biti takav. Dakle, unajmio je fušera zato da ne bi platio poreze, koji isto tako ne plaća poreze. Dakle podržava lopova i sam je lopov prema državi. Plaćanje poreza koje imaju firme i obrtnici koji se legalno bave poslom je ono što ih je u "očima" ( čitaj džepu ) advance-a učinilo nekonkuretnim. Hrvatska je puna takvih pametnjakovića koji "znaju" nabaviti jeftinije materijal pa uzeti fuš majstora da bi prošli jeftinije a onda kad sve štetuju onda traže zaštitu od države. Takvima bih ja odmah lupio kaznu da im se zavrti u glavi zato što potiču rad na crno a ne nikakvu zaštitu.

Izjave "što bih ja njemu platio 20-30% više kad mogu proć bez pdv i prišparat nabavkom materijala prek prijatelja" funkcioniraju sve dok ne dođe do problema a vrlo često ih ima sa fušerima. Pomirite se da ste se upustili u vrlo rizičnu operaciju i da sada zbog šparanja 10-15% ukupne cifre gubite 100% i na kraju ćete opet morati uzeti legalnu firmu da vam napravi posao.

Tu vrijedi ona stara: Škrtac plaća dvaput! :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...
  • 5 godina kasnije...

Kako portal Legalis ne može niti želi biti odgovoran za objave korisnika, te zbog problema s time u svezi koje je portal imao u prošlosti, molio bih cijenjene korisnike da ne objavljuju komentare na bilo koje tvrtke ili osobe za koje navode sve njihove podatke pod pogodnošću anonimnosti koje pruža korisničko ime. Sve takove objave biti će uklonjene.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Pozdrav,

vidim da naziv grupe odgovara problemu koji ja trenutno imam pa ću tu navesti svoj problem s majstorom.

Naime, prije 3 mjeseca sam angažila majstora za popravak hladnjaka, uredno registriran i sve štima. No, kad je popravak bio gotov i taj isti posao masno naplaćen (uključuje i trošak izlaska na teren jer sam doslovno na drugom kraju grada), račun se nije ni udostojao izdati i na moju žalost prešla sam preko toga. Od prvog dana nakon popravka pa sve do danas, hladnjak ne radi kako treba i ima vidljivu neispravnost (sa stražnje strane s počeo hvatati led). Zvala sam dotičnog majstora već nekoliko puta i ljubazno ga zamolila da dođe pogledati u čemu je stvar i otkloniti problem jer očekujem da za plaćeni posao isti završi kako treba, no uredno odbija doći i to na način da mi se uopće ne javlja ili ako se uspijemo čuti telefonski izgovor je da "danas ne stiže". I kad je konačno dogovoren dan za njegov dolazak na teren, čovjek se ne pojavi. Jedini pisani trag koji imam od njega je nekoliko SMS poruka u kojima ima ili beznačajne savjete što da učinim s hladnjakom ili odgovore da "danas ne stigne". 

Molim za savjet, kad zaista pukne moja granica ljubaznosti kome da se direktno obratim s prijavom uz predočenje makar tih SMS poruka? Neizdavanje računa, lopovluk i fušarenje su i više nego dovoljan razlog za slanje inspekcije.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija