Jump to content

tražim oca


1971

Preporučene objave

Pozdrav,

Molim Vas ako netko zna kako da pronađem oca kojeg nikada nisam upoznala.Neznam mu ime ,ni gdje živi sada ,znam jedino da je u vrijeme kada sam ja rođena bio u Bocholttu u NJemačkoj .Ja sam rođena1971 u istom gradu, otac je bio oženjen pa sam ja plod izvanbračne veze,majka ne želi o tome razgovarati ,ne želi reći ni rijeći,a ja konaćno želim saznati tko sam uistinu,molim sve koji znaju kako da doznam nešto o ocu da mi pomognu.Majka je 1969 došla u NJemačku i radila je u Simensu,hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Neznam koliko se tu može učiniti nakon toliko godina. Nisam odvjetnica i možda imam krive informacije, ali meni bliska osoba koja je rođena 1973 godine i zna ime i prezime svog bioluškog oca, je prije 2 godine pokušala tražiti tog čovjeka koji se nalazi negdje u francuskoj.,Rečeno joj je da ga više nema pravo tražiti jer je navršila 25 godina života. Tj., da ga je imala pravo tražiti do 25 godine života. Za Vaše dobro nadam se da imam krivu informaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

michaelle je napisao:

Rečeno joj je da ga više nema pravo tražiti jer je navršila 25 godina života.

 

Nitko ti ne može zabraniti da tražiš oca.

 

Drugo je pitanje što time želiš postići.

Različiti su zakoni u pojedinim državama, pa je pitanje mogu li se npr. nakon 25. godine ostvariti prava (priznanje očinstva, nasljedstva) , te jesu li državne institucije dužne davati podatke.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

michaelle je napisao:

Upravo o tome i govorim, državne institucije nisu dužne davati informacije, a kako nači nekoga tko je negdje u francuskoj, a nitko nezna gdje je, bez interpola i pomoči institucija.

 

Ta tebi bliska osoba zna ime i prezime, vrlo vjerojatno i datum rođenja, imena roditelja i drugih članova bliže obitelji, gdje su živjeli...

Da počne, npr, od telefonskog imenika?

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zna samo ime i prezime. Nije uspjela naći nikog od rodbine, jer je otac sin jedinac kod pokojnih roditelja koji su kuću prodali davno i nezna se za rodbinu jer je u hhrvatskoj nema. Naime čovjek je otišao kad je saznao za trudnoču i odtad ga nema u hrvatskoj. Na mupu je dobiven onaj odgovor koji sam več navela, da se nakon napunjene 25 godine nema pravo dobiti podatke. Također u matičnom uredu, traži se potvrda od mupa. Dakle nitko ne želi dati podatke, za pokriče im treba potvrda od mupa koji ju nije dužan izdati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, kod nas je rok za to 25 g.

dakle možete tražiti da vas prizna ali zakon ne dozvoljava njegov upis kao oca u rodni list,sve i ad on to hoće.

ja imao takav slučaj..

vanbračno dijete ,živio sve vrijeme s biološkim ocem i majkom ali mi nije uveden kao otac u rodni list ,išao to napraviti u 27 g.života..rekli mi istekao rok ..

ne može se više upisati kao vaš otac..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma neznam odakle i kada su mi se počeli pojavljivati osjećaji koje sam svjesno zanemarivala kojima nisam dozvolila da isplivaju na površinu,ali eto oni su sada tu i nedaju mi mira.

Netražim ništa osim da doznam pravu istinu o sebi,da zatvorim to poglavlje svoga života.Majka koja me odgojila ,bila mi i otac i majka prošla kalvariju u svom životu ,neželi se sjećati toga razdoblja u svome životu koji je ,kako kaže ostavio neizbrisivu tugu i bol ,koja ju i danas prati.Svi njeni odgovori na moja pitanja su: tišina i prijekor u pogledu koji govori -zar ti nisam bila najbolja majka ,zar ti nisam posvetila život ,zar te nisam izvela na pravi put, zašto sada??

Zbog toga neželim ići sa pitanjima prema njoj koji ju povređuju,ako mogu na drugi način doznati barem osnovne podatke i sve to zauvijek zaboraviti.

moram sa sobom raščistiti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija