Jump to content

Nagodba!?


anonimno

Preporučene objave

Ako radnik otuđi veću količinu novca iz poduzeća i to se sazna, da li je moguće da se poduzeće i radnik dogovore za nagodbu pa da se taj novac vrati bez kaznenog progona? Ili ako ga već prijave, da li je moguće da se u međuvremenu novac vrati (nagodbom) i da se povuče tužba, ili je nemoguće povući tu tužbu? Kako to sud gleda, da li sud onda odbacuje sve optužbe protiv radnika? Ili sud i dalje progoni radnika bez obzira na nagodbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se podnese kaznena prijava protiv zaposlenika i obradom se utvrdi da ima dokaza da je on taj novac zaista i otuđio, prijava se dostavlja DO na postupak..Kako se radi (najvjerovatnije) o pronevjeri i time o kaznenom djelu koje se progoni po službenoj dužnosti, a ne na prijedlog oštećene strane, DO će po službenoj dužnosti pokrenuti kazneni postupak (opet pod uvjetom da ima dovoljno dokaza)..

Za vođenje kaznenog postupka nije bitna i presudna eventualno sklopljena nagodba, ali ona se može (će se) uzeti u obzir pri donošenju odluke...

 

pitanje je što poslodavac želi - novce? kazneni progon?

iskoristiti nastali slučaj kao opomenu drugima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija