Jump to content

nesreća na poslu


anonimno

Preporučene objave

Bilo je to prije 3 dana.

Radim u privatnoj firmi kao brusač.Kako nam je bilo hladno išao sam upaliti peč.Ta peč je improvizirana,s jedne preše spojena je cijev kroz koju ide plin i koji se troši kako bi peč grijala.Bili smo ja i prijatelj.Rekao sam mu da idem zapaliti vatru i da onda on pusti plin,no ja još nisam ni zapalio a on je okrenuo ventil na najjače i kada sam prišao peči s goručim papirom,buknuo je plin i opeko me. Zadobio sam po licu opekline 1. stupnja,i osto bez kose,trepavica i obrva.Lječnici su rekli da nisam zatvorio oči da bi osljepio a da sam otvorio usta da bi mi pluća i sve izgorjelo. Zanima me dali mogu tužiti firmu i koliku bi odštetu dobio?Prijatelja ne želim tužiti.Policija je na uviđaju rekla kako ta peć tamo nije smjela biti,i iduči dan komunalni službenici su zablindirali plinsku cijev.

 

Molim Vas da mi izađete u susret i da mi date dobar pravni savjet.

Ostati u firmi,radit za 2000kn uz ugovore o radu na mjesec dana i tako svaki mjesec ili tužiti ih pa dobiti otkaz???

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanja su tko je postavio tu "peć" - je li firma sama ili netko od radnika? Sam mehanizam paljenja te "peći" nije očito bio dovoljno jasan ni samim radnicima, čim je Va prijatelj pustio plin prije no što ste Vi prišli s vatrom. Očito je da ste prije morali znati da je ta "peć" ako ju je i postavila firma improvizirana i da može doći do nesreće, a istu ste umatoč toj spoznaji koristili. Svijest o tome može biti značajna kod određivanja Vašeg doprinosa nesreći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavite poslodavca odnosno konkretni slučaj Državnom inspektoratu - Inspekciji zaštite na radu. Osim toga, bez obzira da li jeste ili niste imali spoznaju o manama te peći, te da li Vas je poslodavac upoznao i naučio rukovanju tom peći, Vaša ozljeda smatra se OZLJEDOM NA RADU. Poslodavac Vas je MORAO uputiti u sve instrumente, uređaje i ostale potencijalne izvore opasnosti i štetnosti koje se nalaze u Vašem radnom prostoru. Poslodavac je odgovoran i za to da temperatura Vašeg radnog prostora bude odgovarajuća. zastita@rsrh.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija