Jump to content

Krivo ime i krivi podatci-činjenično stanje?


tenenum

Preporučene objave

Molim savjet.Dobio sam riješenje prekršajnog suda da sam kriv (0,6 promila) 2000 kn.,3 boda,zabrana upravljanja motornim vozilima "C" kategojije u trajanju od 3 mjeseca.Pogrešno mi je upisano ime (zamjena slova) određena mi je zabrana upravljanja "C" kategorije koju uopće nemam (pri utvrđivanju prekršaja vozio sam teretno vozilo ali do 3.500 kg. ukupne mase,t.j. "B" kategorija.Da li postoji kakva šansa da se izvučem?Što mi je činiti?Da li zabrana upravljanja mot.vozilima "C" kategorije znači fizičko oduzimanje vozačke dozvole u kojoj nemam istu kategoriju?

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hm...

ovo oko zamjene slova u imenu i nije greška, moguće su i događaju se, ali identitet vam se može utvrditi ina temelju svih ostalih podataka (od prezimena, datuma rođ. imena oca, adrese..) to ste vi i tu nema dvojbe..

ovo oko kategorije je zanimljivo...

da li je svugdje u rješenju, dakle i gore u izreci i dalje u obrazloženju u pitanju C kategorija, ili ima malo B, malo C? pogledajte to rješenje što piše...

po meni, ako vam je taj alkohol utvrđen, znači nema šanse da to pobijete, onda bi bilo bolje prešutiti i ovu pogrešku u kategoriji i "ne čačkati" oko nje..

ipak, pretpostavljam, da vam je važnije zadržati B kategoriju bez zabrane nego C...

vozačka se ne oduzima "fizički", već se u njoj naznači trajanje zabrane i koje kategorije...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Alkohol ne osporavam i iskrenomi je žao, od kad se to desilo(01.07.2005.) ili ne vozim ili ne pijem,pametnom jednom dosta.

U riješenju doslovno piše "upravljao teretnim vozilom reg.oznaka XXXXX pod utjecajem alkohola (0,6g/kg)" i

"izriče se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "C"kategorije u trajanju od tri mjeseca" nigdje se ne spominje "B" kategorija

Napominjem da ja uopće nemam "C" kategoriju i da sam vozio teretno motorno vozilo ali registrirano pod "B" kategorijom pa stvarno ne znam od kuda SUDU "C" kategorija.

Kako će unijeti zabranu u nešto što nemam :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo je zanimljivo...

ja znam da se npr. u kaznenom postupku može, i izriće se, sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilom određene kategorije i ljudima koji nemaju uopće vozačku dozvolu, ali su izazvali prometnu nesreću i njezine posljedice su bile takve da je opravdano (za ubuduće) takvu osobu (budućeg vozača) spriječiti da upravlja vozilom..(on može npr. položiti vozački u međuvremenu, pa se onda izvrši i ta sig. mjera)..

ovo što se vama dogodilo je očigledno pogreška suda, ako teretno vozilo kojim ste upravljali (zbog mase) spada još uvijek pod B kategoriju, kako ste vi već napisali..

ne znam što bih vam pametno rekla...ja bih "odšutila" tu kategoriju..ali,

ne kažete što mislite sa novčanom? žaliti se? platiti?

e, da...jeste li kojim slučajem profesionalni vozač, tj. radite kao vozač?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

novčanu kaznu ću platiti,niti imam prava(moralnog) ni volje osporavati ono što sam učinio,ali me zanima što će se desiti kad referent PU Zag... kako vi kažete bude htio unjeti zabranu upravljanja "C" kategorije koju ja ne posjedujem,nisam profesionalni vozač ali često zbog potreba posla koristim vozila koja su na gornjoj (legalnoj) granici za "B" kategoriju.

Xsara da li ste sigurni u to da se vozačka kao nekad ne uzima fizički nego samo unosi zabrana.

Inače hvala, utješili ste me,naime vozilo mi je potrebno zbog invalidnosti i posla nasušnog. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Xsara da li ste sigurni u to da se vozačka kao nekad ne uzima fizički nego samo unosi zabrana.

 

ona je uvijek sigurna u ono sto prica, ali evo i ja ti potvrdjujem, nema fizickog oduzimanja vozacke (osim na licu mjesta) i to od ovog zadnjeg zakona o prekrsajima (2002 god). tehnicki se stvar izvodi tako da referent u pu na zadnju stranicu vozacke upise tekst "zabrana upravljanja vozilima C kategorije od ... do ....", udari pecat, potpise i na licu mjesta vrati vozacku vlasniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gledajte..

tu je očito došlo do pogreške suda i to u pogledu utvrđivanja bitne činjenice - kategorije vozila kojim ste upravljali...zbog te pogreške, sud donosi rješenje kojim se izriče zabrana upravljanja vozilom C kategorije...(koju nemate)

na takvo rješenje bi sada trebalo pisati žalbu...

ali,

vi kažete da niste nezadovoljni kaznom, znači nećete pisati ni žalbu, pa ako ni druga strana, podnositelj zahtjeva za pokretanje prekrš. postupka to ne učini, rješenje postaje pravomoćno...i to je onda gotova stvar...nema nakon pravomoćnosti nekakvih ispravaka...

ne vidim nikakav razlog da vi kao okr. osoba ukazujete u ovom slučaju sudu na njegovu pogrešnu odluku po pitanju kategorije vozila za koju su odredili zabranu, jer bi time, realno, pisali žalbu na svoju štetu...

vama je ovo rješenje ok, daj bože da nitko to drugi ne čita, a ne čita :-D, nitko to drugi neće ni primjetiti do dolaska u PP za upis zabrane...

a tada, neka upišu zabranu koju imaju naznačenu, takvu i tu odluku suda moraju izvršiti, a kako će i da li će, to više nije vaš problem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Xsara velika hvala za savjet,imate od mene veliki sladoledni kup.

Kriv sam bio i to ne osporavam,ali svi smo mi ispod kože krvavi pa ako može .....,a sad ću uredno platiti novčani dio kazne (koji baš i nije mali -skupa škola) i postupiti po odluci suda.

Mislio sam da se samo u Američkim filmovima dešavaju takve stvar-skupi odvjetnici koji traže proceduralne greške

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

(0.6 g/kg.=2120,00 Kn.)= to su bile dvije BAVARIJE

pa bi te i taj kup na kraju došao "ko' da je od zlata"...

sve je relativno.... reče neko pametan

ako vidiš muškarca u majici s natpisom "ovo krasno tijelo stvorila je piva" kako liže sladoled to sam sigurno ja -molim odmah me potsjeti na moj SLADOLEDNI dug

HVALA :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

uredno sam platio novčani dio kazne,ali sam zaboravio o tom obavijestiti sud pa sam dobio opomenu,nazovem ja službenicu obijasnim da sam platio na vrijeme,pošaljm jer FAX-om uplatnice i gospođa me lijepo izvijesti da je presuda pravomoćna i da će uputiti nadležnoj PU riješenje o zabrani upravljanja,sad me interesira reakcija policijskog službenika ka uvidi razliku između presude i moje vozačke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 4 mjeseci kasnije...

Da završim ovu temu kompletno,dobijem jučer poziv od MUP-a da donesem svoju dragu vozačku da mi upišu zabranu upravljanja na pravomoćno (pošteno zarađeno sa sitnih 0,6 promila) dosuđena 3 mijeseca,

Dođem ja ranom zorom u dotičnu sobu u MUP-u,pozdravim i kažem zašto sam došao,kad mene gospođa službenica čudno gleda i pita "gospodine da li vi imate još koju vozačku osim ove?",ja odgovorih d imam samo tu što ona može i provijeriti,žena to učini i vrati mi vozačku dozvolu bez ikakvog upisa uz tihe komentare koji nisu za objavu te mi sa osmijehom reče "GOSPODINE kad položite vozački "C" kategorije dođite da vam upišem zabranu" pozdravišmo se kulturno te ja izađoh van praćen glasom "slijedeći..."

DA REZIMIRAM

vozio sam pod utjecajem alkohola

platio kaznu 2500 + 200 kuna

dosuđena zabrana upravljanj 3 mijeseca

policajac ili sud napravio grešku i napisao za oduzimanje "C" kategoriju,presuda pravomoćna

ja sad kad vozim pijem bezalkoholno pivo ,ono je fuj ali je u prometu jeftinije

XSARA sladoledni kup si pošteno zaradila ako ideš prem a Zagrebu molim te javi sa jer sa zteznim kamatama to je sad već kup od 2 kg. (za tvoju liniju ne odgovaram ali dug je dug)

I NEKA MI NETKO KAŽE DA HRVATSKA NIJE PRAVNA DRŽAVA :-D:-D :jumping:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija