Jump to content

"Neispravan" nalog za plaćanje ugovorne kazne Zagrebparkinga?!


T0m0

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Neki dan nakon već uredno plaćenih nekoliko sati parkiranja na različitim lokacijama u Zagrebu (nešto putem parkirnih automata, nešto SMS-om), zaokupiran poslom koji sam obavljao, zaboravih produžiti parkiranje i sjetih se po isteku nekih pola sata, i brže bolje pošaljem ponovo SMS. Po dolasku kod vozila uvidio sam da su djelatnici Zagrebparkinga vrlo savjesni i već mi okačili kaznu za neproduženje parkiranja. Zaboravljanje me ne opravdava, u redu, toga sam svjestan, ali sam nakon već potrošenih 40-tak kuna ipak malo ogorčen, pa se sada lovim za slamku i tražim savjet.

Naime, u nalogu koji mi je djelatnik Zagrebparkinga ostavio za brisačem krivo su navedeni podatci o boji i marci mog vozila. Ostali podatci su toćni. Da li je ovakav nalog ispravan i može li se nešto poduzeti u cilju uštede 150 kn?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ugovorena kazna koju koncesionari naplaćuju zbog neisticanja ili neplaćanja parkirne karte nije u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima a time i sa Ustavom RH.

to je potvrdio i Ustavni sud u svojim odlukama.

za novčana potraživanja zakonski nemože bito ugovorena kazna.

na račun Zagrebparkinga uplati neosporni dio za parkiranje vozila i čekaj.

sms poruke kojima si plaćao parkiranje snimi i čuvaj kao dokaz ako bude trebalo.

 

i ja sam nedavo bio na sudu zbog istih problema (parkiranje i neplaćanje ugovorene kazne )

na raspravi sam osporavao potraživanje iz razloga što ugovorena kazna koju traži koncesionar nije u skladu sa zakonom i Ustavom.

tužbeni zahtjev koncesionara(Elektromodul d.O.o-Osijek) odbačen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, hvala. Ovo što si naveo vjerujem da stoji, no mene više zanima ono što sam naveo u drugom dijelu upita.

 

Da pojasnim, nisam iz Zagreba i ne isplati mi se praviti 200-tinjak kn troškova za put i gubiti dan na nekakvoj sudskoj raspravi s njima.

 

Da li se mogu pozvati na neispravnost naloga jer su podaci o marci i boji vozila netočni.

 

Odnosno, oglušiti se na nalog kao da ga nisam ni našao na vozilu, pa kada mi pošalju opomenu, poslati im prigovor u kome bih naveo kako nisam zatekao nikakav nalog na svom vozilu i ne znam o čemu se radi, jer u navedeno vrijeme uopće nisam bio parkiran tamo gdje su naveli u nalogu, te da je njihov djelatnik vjerojatno pogriješio prilikom obrade nekog drugog vozila navedene marke i boje ( koju navode u nalogu i ne odgovara mojem vozilu) te greškom upisao reg. oznaku mog vozila, a nalog okačio na to "fantomsko" drugo vozilo koje je i zatekao u prekršaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

EPILOG:

 

Prije nekih mjesec dan dobio sam opomenu za neplaćanje kazne, te nazvao na telefonski broj naveden na njoj.

 

Gospodinu koji se javio na telefon, rekao sam kako sam dobio obavijest, a neznam o čemu se tu zapravo radi, te kako u navedeno vrijeme nisam uopće bio parkiran na navedenoj adresi, na što mi je on ponudio da provjeri podatke o vozilu.

 

Pošto je usporedio podatke njihovog djelatnika koji je napisao nalog, te podatke koje su dobili iz MUP-a,ljubazno mi je rekao da je očito došlo do pogreške i da slobodno bacim opomenu i uplatnicu te zaboravim na prijavu.

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija