Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Porez na parkirna mjesta

Preporučene objave

Kupio sam prvi stan.

Svaki stan iz zgrade je "dobio" dva parkirna mjesta na korištenje.

Citirat ću bitan dio kupoprodajnog ugovora..(prvi dio koji se odnosi na stan,garažu i drvarnicu..)citat: "te pravo korištenja dva parking mjesta na korištenje za kupoprodajnu cijenu u iznosu od (iznos)".

Stan, garaža i drvarnica su mi upisani u vlasnički list a parkirna mjesta nisu.

Došla mi je uplatnica iz porezne uprave da platim porez na drvarnicu (ok upisana u vlasnički) i na parkirna mjesta!!! kojima nisam vlasnik. Kad sam pitao investitora (vlasnika) koji mi je prodavao stan mogu li park. mjesta prodati ili iznajmiti rekao je ne nisi vlasnik imaš pravo samo koristiti..naravno da mi nije spominjao porez, a sada bih ja njemu htio dati ovo da plati pošto je vlasnik..ako ću ja platiti onda bih htio da mi se upiše u vlasnički list pa da radim s park. mjestima što hoću..molim vas zanima me na što imam pravo..hvala na pomoći

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

porez moraš platiti pod uvjetom da je ispravno izračunat. međutim ako u ugovoru nema nazančene vrijednosti parkirnog mjesta koje ti je prodano, onda je porezna uprava u postupku odmjerivanja visine poreza bila dužna utvrditi o kojem bi se to parkirnom mjestu radilo, koje je površine i kolika je nakada za to parkrino mjesto te obračun troškova radi iskazivanja poreza na promet nekretnina.

 

ako gore navedeno sve ugovor ne sadrži a ne sadrži nit rješenje porezne uprave treba uložiti žalbu jer takvo rješenje je nerazumljivo, odnosno u obrazloženju nisu navedene sve bitne činjenice koje su morale biti utvrđene u poreznom postupku

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×