Jump to content

Otkaz za vrijeme bolovanja


anonimno

Preporučene objave

U obrazloženju otkaza ugovora o radu poslodavac je morao navesti razlog zašto vas je otpustio. To, međutim, neće morati učiniti ako ste ranije ugovorili otkazni rok. E sad, možda će znati odgovoriti tko poznaje ugovorno pravo bolje od mene, može li se usmeno dogovoriti otkazni rok - po meni ne bi smjelo, ali možda je ponekad dovoljno. Ako bi ta mogućnost ostala otvorena, onda bi ako ste se dogovorili da ćete dobiti otkaz nakon što se vratite s bolovanja, u izostanku obrazloženja bilo teško dokazati da Vas je poslodavac otpustio zbog bolovanja.

 

Osim što je neovlašteno pribavljen snimak nezakonit i ne može se koristiti u sudskom postupku, neovlašteno snimanje druge osobe može se i kazneno progoniti, stoga to više nemojte činiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otkaz ugovora o radu mora biti u pisanom obliku i mora biti obrazložen i dostavljen radniku. Od primitka takvog otkaza računaju se ugovoreni / zakonski otkazni rokovi, protekom kojih poslodavac podnosi odjave osiguranja na mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Bitan je moment primitka takvog otkaza, tako da ukoliko je otkaz primljen u vrijeme trajanja privremene nesposobnosti za rad (bolovanja), otkaz je NEZAKONIT i MOŽE SE OSPORAVATI PRED NADLEŽNIM SUDOM, i to ako se u roku od 15 dana od dana primitka otkaza poslodavcu uputi zahtjev za zaštitu prava u kojem se osporavala zakonitost takvog otkaza, te postupa dalje sukladno čl. 133. Zakona o radu (NN br. 137/04)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija