Jump to content

rješenje o ovrsi -što sad?


jurnalist

Preporučene objave

rješenje o ovrsi -što sad?

 

jurnalist je napisao:

Pozdrav svima, trebam savjet što i kako dalje postupati. Naime, stiglo mi je rješenje o ovrsi od javnog bilježnika za dug po tekućem računu kod Zagrebačke banke. Što ja sad mogu poduzeti, žaliti se ili što drugo.

Isto tako molim pojašnjenje, ako netko zna protumačiti nerazuljiv pravni riječnik. U Rješenu piše : Nalaže se ovršenikovu dužniku - poslodavcu, da nakon pravomoćnosti ovog rješenja, novčani iznos za koji je određena ovrha isplati odnosno isplaćuje ovrhovoditelju.

Zabranjuje se ovršenikovu dužniku da ovršeniku ispuni novčanu tražbinu u visni iznosa radi čijeg je ostvarenja ovrha određena, a ovršeniku se zabanjuje da tu tražbinu naplati ili da inače raspolaže njome.

Ovo rješenje ima učinak rješenja o ovrsi na temelju kojeg ovrhovoditelj može izravno po pravomoćnosti istoga zatražiti od ovršenikovog dužnika - poslodavca, odnosno banke koja vodi račun ovršenika, isplatu tražbine, troškova i kamata iz točke I ovog rješenja.Dostavom pravomoćnog rješenja o ovrsi ovršenikovu dužniku ovrhovoditelj stječe založno pravo na novčanoj tražbini ovršenika.

Po pravomoćnosti ovog rješenja, na temelju njega ovrhovoditelj može tražiti od stvarno i mjesno nadležnog suda da odredi ovrhu na predmetu ovrhe na kojem se ne može tražiti izvansudska ovrha, a sve sukladno čl-252.h st. 2. i 3. Ovršnog zakona.

Tako piše u rješenju koje sam dobila, pa molim ako netko može pojednosavljeno mi objasniti što me točno čeka.Ako trebam pisati žalbu što trebam navesti i kako je oblikovati?

Inače, plaća mi je opterećena kreditima, i za isplatu mi mjesečno ostaje 700,00 kuna. Može li ova ovrha ići na taj preostali dio slobodne plaće?

 

Molim uputite me što mogu učiniti na svojoj kakvoj takvoj pravnoj zaštiti.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći i savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na rješenje o ovrsi možete u roku 8 dana od primitka izjaviti prigovor. No kako kažete ovrha je za dug po tekučem računu koji postoje tako da ne vidim nikakve logike ulagati prigovor na rješenje o ovrsi i dodano si povečavati troškove. Ovršenikov dužnik je Vaš poslodavac koji mora kada ovrha postane pravomočna po njoj postupiti tj. određeni dio novca isplačivati ovrhovoditelju a ne vama.

Međutim kažete da vam je plača več opterečena kreditima i tako da se ova ovrha kada postane pravomočna neče moči odmah naplačivati dok ne otplatite neki od kredita koje imate i ta ovrha se stavlja u red naplate prema redoslijedu zaprimanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

nada111 je napisao:

Molim da mi pomognete :

KAKO DA SAZNAM ŽIRO RAČUN FIRME KOJA REDOVITO OSPLAĆUJE PLAĆE RADNICIMA A MOJE UTUŽENO POTRAŽIVANJE STOJI U REDU NA NEKOM ŽIRO RAČUNU KOJI JE DEBELO I DUGO U BLOKADI

OČITO JE DA IMAJU JOŠ NEKI MENI NEPOZNAT

 

Prvo vas molim da isto pitanje ne postavljate na dva različita foruma, a drugo da ne pišete velikim slovima i ne "vrištite".

Odgovoreno vam je na vaš prvi post na forumu trgovačko pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija