Jump to content

Otac i nadzornik iz czss zajedno puše i pijuckaju kavice


malena1

Preporučene objave

Koja je procedura kod postupanja (u samom upravnom postupku unutar czss)kada jedan od roditelja da prigovor na djelatnika czss koji vrši nadzor nad susretima i druženjima oca i djeteta? Da li je uobičajena praksa i da li je uopće dozvoljeno da nadzornik i otac sjede na skrivenim mjestima u parku nakon susreta oca i djeteta i puše (možda) i nešto više od duhana u rizlama i prisno razgovaraju svaki puta po 1/2 sata nakon susreta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li je uobičajena praksa i da li je uopće dozvoljeno da nadzornik i otac sjede na skrivenim mjestima u parku nakon susreta oca i djeteta i puše (možda) i nešto više od duhana u rizlama i prisno razgovaraju svaki puta po 1/2 sata nakon susreta?

 

pa, uobičajena je i dozvoljena praksa da nadzornici-pušači zapale pokoju cigaretu na mjestima gdje je pušenje dozvoljeno (smiju to i u društvu), a ukoliko u rizle motaju nešto drugo osim duhana :dop:, čine kazneno djelo od kojeg ih nadzorovanje ne izuzima. obzirom da niste prisutni polusatnome prisnome razgovoru, ne možete znati da li dotični upozorava oca na propuste tijekom druženja s djetetom i objašnjava mu koja su ponašanja poželjna i dobra, a što mu je posao i sasvim je sigurno dio programa vršenja nadzora, ili njih dvojica tek ugodno ćućore o sportskim rezultatima, što samo po sebi također nikome ne šteti.

dakle, ukoliko niste zapazili neke druge pokazatelje lošega provođenja nadzora, kao što su npr. promjene u ponašanju djeteta prema Vama, prema ocu (npr. odbija susrete s njim a predhodno im se veselilo), promjene odnosa prema svakodnevnim obvezama i sl., samo zbog onoga što ste naveli u svom upisu (jeste li naveli sve?), nemate razloga za uzbunu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadzor nad susretima je odredjen zbog nasilja u obitelji, zanemarivanja i alkoholizma. Nadzor djelatnika centra odredjen je ocu uz prisutnost majke.

Sve to i ne bi bilo cudno da smotuljak koji nadzornik pusi nije napravio otac oblizavsi ga propisno. Pretpostavljam da bi nadzornik pusac imao svoje cigarete uz sebe, ovako cine mi se neobicno prisnima. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se da prizor koji ste opisali izgleda čudno (sumnjivo?!) ali nemojte brzati sa zaključcima.

Ocu vašeg djeteta, sa svim problemima koje ima ( i Vi zbog toga) vjerojatno ne treba još jedan žandar. Možda je to 'zbližavanje' u svrhu pozitivnog utjecaja.

 

Svakako bi bilo dobro provjeriti tog djelatnika kod nadređenih, a obavezno prijaviti ako primjetite da negativno utiče na dijete.

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemojte me pogrešno shvatiti, ne želim braniti Vašeg bivšeg supruga, ali sasvim mu sigurno nije lako što je dobio nadzor nad susretima s djetetom (nažalost, nadzor se puno češće smatra kaznom za loše roditeljstvo, nego oblikom pomoći u ispravljanju pogrešaka). vjerujem da ste uz rješenje o nadzoru dobili i program nadzora, u kojem je opisano što tijekom nadzora trebaju činiti roditelji, a što osoba koja provodi nadzor, pa ukoliko je navedeno da treba oca upozoravati na propuste i pomoći mu u ostvarenju poželjnih oblika ponašanja, pripišite trenutke "prisnosti" pokušajima nadzornika da mu se približi i odradi svoj posao. ipak, budite oprezni (oprezni, ne paranoični) i pomno, ali nenametljivo promatrajte svoje dijete i možebitne promjene u njegovu ponašanju. jer, ako je dijete nesretno, ako njegovi odnosi s ocem ne napreduju, svrha nadzora je u potpunosti promašena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da sam Vas dobro shvatila, Vas su angazirali iz neke od udruga za zastitu prava oceva naziva tipa: svi ocevi su ok!? pa sada pod izmisljenim profilima sirite poruke mira i spokoja. U pravu sam ili ...

Pa da mozda ste u pravu, nema nista cudno da se tata slagira s djelatnikom centra - to je stvarno pravi put povratka na pravi put. They said no to the drugs ;):smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

draga gospođo,

obzirom da sve znate, i o Vašem bivšem suprugu i o djelatniku Centra, a bogami i o meni (:brije:), razlog što ste ovdje (da Vas podsjetim, ovo je pravni portal, a ne portal skupine za psihološku podršku) postavili pitanje jest....? :kavica:

 

http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=17325&forum=21&post_id=91458#forumpost91458

 

i Vama je prije nekoliko godina određen nadzor (isti nadzornik?) nad roditeljskom skrbi.

 

izgleda da sam i ja Vas jako dobro shvatila :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:vrti:

Pa u principu čini mi se da smo se krivo shvatili... Psihološku pomoć ne trebam niti sam ju tražila. Tražila sam savjet (u pravnom smislu te riječi) osobe koja ima slično iskustvo (pravno ili iskustveno). Nadzor nad susretima i druženjima je dobio samo suprug (ovdje ne pričamo o nadzoru nad roditeljskom skrbi - takva mjera mi nije izrečena) uz uvjet da je osim nadzornika na susretu prisutna i majka.

Uglavnom molim pomoć osobe koja ima konkretno iskustvo s sličnim problemom kada nadzornik koji služi kao pomoć (prije svega ocu ali i majci) u ovako delikatnoj situaciji, u stvari ne piše realna izvješća s susreta, nigdje ne spominje tzv. pušenje pa niti kao način zbližavanja s ocem te se privatno druži s ocem (ovdje ne govorim o svojim osjećajima i slutnjama već materijalno opipljivim dokazima koje posjedujem). Koja je procedura kod zahtjeva za razrješenje nadzornika i imenovanja novog nadzornika?

Hvala i pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

@felix

U pravu ste - mislim da to i nije baš najbolji scenarij ali nije niti u interesu djeteta da gleda kako se na susretima tata i nadzornik dobro zabavljaju u veselom raspoloženju i ne znajući što pričaju

 

@pahuljicazg

Koliko sam shvatila i Vi ste dobro upoznati sa svim tim situacijama u czss, da li imate možda neki savjet u ostvarivanju boljih odnosa s djelatnicima czss jer meni to očito baš i ne ide najbolje (moji roditelji nisu psihijatri, bivši politički dužnosnici, psiholozi niti medijski magovi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

no, ipak niste naveli pravi problem (po Vašem mišljenju, nekorektan izvještaj nadzora) na koji možete i trebate reagirati: napišite dopis CZSS-u i u njemu argumentirano navedite razloge zbog kojih smatrate da bi bilo poželjno da se zamjeni osoba koja vrši nadzor nad susretima - nedostatak minimuma povjerenja i suradnje između Vas i vršitelja nadzora puno je bolji povod za zamjenu dotičnoga od onoga što ste naveli u prvome upisu. ukoliko u CZSS-u prihvate Vaše navode kao utemeljene, potražit će drugu osobu koja će biti voljna vršiti nadzor umjesto dosadašnjeg djelatnika; moguće je da zamjenu neće naći odmah, što može značiti i obustavu susreta na neko vrijeme.

prije nego što se odlučite na ovakav korak, uzmite u obzir i da je Vaša kćer još malena, pa će navikavanje na novu osobu biti svojevrstan šok za nju, stoga razmislite koliko će joj zamjena nadzora nanjeti štete ili donjeti koristi.

ako ste još uvijek u nadležnosti CZSS-a Črnomerec ("korisnici" smo njihovih usluga nadzora gotovo desetak godina, tijekom kojih sam itekako dobro naučila na što ima smisla trošiti živce, energiju i vrijeme, a na što ne) javite mi se na PM :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mjera nadzora se u principu izriče nad roditeljskom skrbi oboje roditelja.

Imate pravo tražiti presliku izvješća o nadzoru.

Temelj za procjenu je li nadzor učinkovit je, kako Vam je već odgovoreno, ponašanje djeteta, plan i program nadzora te izviješća o nadzoru. Ukoliko nečim od toga niste zadovoljno, imate pravo napisati prigovor Centru za socijalnu skrb koji je imenovao nadzor. Također možete zatražiti razgovor s voditeljem nadzora i postaviti mu pitanja koja Vas muče.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

04.06.2007. ste ovdje napisali da CZSS Črnomerec predlaže nadzor i za Vas i za oca (što je, kao što bartleby napisao, poprilično uobičajeno). znači li to da na kraju nisu proveli svoj prijedlog? da li se već treću godinu susreti odvijaju u Vašem prisustvu? jer, prema onome što ste prije pisali, može se zaključiti da ste Vi prisustvovali susretima zato što otac duže vrijeme nije viđao dijete, pa bi Vaše prisustvo omogućilo djetetu lakše navikavanje na oca, što je samo prijelazni period do njihova samostalna druženja, bez Vas, a pod nadzorom.

jesu li se susreti proteklo vrijeme odvijali redovito?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija