Jump to content

Odvjetnička etika


anonimno

Preporučene objave

:-? moju obitelj zatupao je odvjetnički ured xy u koji sam otišla po jedno rješenje koje mi je trebalo u gruntovnici. Tu sam ustanovila da navedeni odvjetnički ured NIJE sredio poslove mojih roditelja. Nekoliko dana kasnije ured je uspostavio račun mojoj majci - iako ja nisam tražila da zastupaju mene, već sam samo upozorila da u proteklih 10 godina nisu obavili ono za što ih je ovlastio moj pok. otac. Pa što mislite o takvim lešinarima i da li bi ih se nekako moglo sankcionirati????
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

aha..dakle da preformuliram; navratila sam u odvjetnički ured vidjeti rješenje poslato iz gruntovnice, u kojem je obrazloženo zašto moj pok. otac nije upisan kao vlasnik nekretnine. (10 godina nakon što je isto i zatražio). U dotičnom uredu su malo kopali po fasciklu (ovlašteni su da zastupaju moje roditelje u različitim predmetima) i rekli da se dokument nalazi kod bilježnika koji je vodio ostavinsku. Tjedan dana nakon te petminutne posjete doznajem da su mojoj majci ispostavili račun za odvjetničke usluge vezane za tu moju kratku posjetu. Nadam se da je pitanje sada malo jasnije.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Vaša Visosti, kao da pripadate faraonskoj obitelji pa se ne smije niti pitanje postaviti.

Da niste od onih koji velevažno sjede u kožnoj fotelji za stolom od tikovine sa rolexom na ljigavoj ručici s mobitelčićem od tisuću eura. Usput vjerojatno voziš benđolu, jahtaš, klinci ti idu na malogradjanske sportove kao npr. balet, surf, tenis, jahanje i golf... A ti si dobar otac, koji nakon teškog dana provedenog u trčanju po sudu dodješ kući, izljubiš djecu sa kravaticama - već rezervirano za Cambridge iako imaju par godina - i dragu ženicu koja te vjerno čeka na pragu tvoje otmjene vile.

U tom svom začaranom svijetu, sigurno nećeš i ne želiš razumjeti ljude koji nisu poput tebe.

Mogu biti ti, ali ne želim.

Baš su mi cool zapjenjeni normalni ljudi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim nekog da mi objasni na koji način se plaća spor rastave braka.

 

Ako je u pitanju tužitelj i tuženik, a oboje se slažu s rastavom i kome će dijete pripasti, uzdržavanje sud odredi nešto izmedju onog što tužitelj nudi i tuženik traži. Da li tu netko dobiva sudski spor ili tuženik plaća sve ili to ide popola kod sudskih pristojbi, a svako plaća svog odvjetnika, ili tuženik plaća sve na kraju. ako još uzmemo i to da je tuženik podstanar, a ima nešto manj aprimanja od tužitelja.

 

Da li uopće ima tu nekakvih "propisa" oko toga ili negdje striktno stoji ili sve zavisi sto će sud odrediti ili tko to odredjuje. Gdje točno mogu to saznati??

 

Molim vas pomozite!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako: ako je podnesena tužba za razvod braka, a tuženik se s tužbom složi, tada će se s tužbom postupati kao sa sporazumnim zahtjevom za razvod braka. Obično se to na sudu riješi tako da jedan bračni drug plati 200 kn sud. pristojbe za tužbu, a drugi bračni drug plati 200 kn za presudu. Ako ste lošeg imovnog stanja, podnesite molbu sudu da vas oslobodi plaćanja sud. pristojbi. Morate priložiti potvrdu o imovnom stanju koju ćete izvaditi u Poreznoj upravi. Sud bi vas trebao pozvati i saslušati o tome što sve imate u vlasništvu, koga uzdržavate... te na temelju toga donijeti odluku. E, sad pošto 200 kn nije veliki iznos ne znam hoće li vas osloboditi. toliko o sudskim pristojbama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao prvo, ako su oboje složni glede razvoda braka, onda nema tužitelja i tuženika nego su u pitanju predlagatelji... plaća se sudska pristojba na zahtjev za sporazumni prekid braka u iznosu od 200,00 kn, i još 200,00 kn za presudu kad bude donešena. Ukoliko se uzme odvjetnik, njemu se još plaća 500,00 kn za sastavljanje zahtjeva i 500,00 kn za ročište... dakle, ne morate imati svatko svog odvjetnika, nego možete uzeti i jednoga pa podijeliti troškove... a ovo sve drugo može se dogovoriti sa sucem, dajte prijedloge, dogovorite se prije pa izložite to sucu...

i ne napadajte da vam nitko ne odgovara, jer ljudi ne dežuraju ovdje 24/7!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da li u to ulazi i to što se partneri nisu jedino dogovorili za visinu uzdržavanja, pa je to ostalo da odredi sud. S tim da moram naglasiti dasudac nije za prvu raspravu uopće pribavio dokumentaciju o prihodima stranaka.

 

Da li je to onda sada parničenje ili sporazum, ako je prvi dio dogovoren, a drugi je ostao otvoren zbog toga što sudac nije pribavio svu dokumentaciju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija