Jump to content

Proces - Franz Kafka???


Mirjana75

Preporučene objave

Slušala sam priče da se zbog djece radi svašta, a sada sam se na vlastitom iskustvu uvjerila da je to i više nego točno.

Čitajući teme na ovom forumu, vidjela sam da majke imaju slične "probleme", očevi ne poštuju vrijeme posjeta, ne plaćaju alimentacije,... I mislim si... da je meni taj problem...

Moj suprug želi skrbništvo, imamo kćer 6 godina staru. Radimo obadvoje, on se odnedavno zaposlio a ja sam studirala uz rad.

Kada mi je jednom prilikom rekao da sam ja bila inkubator gdje je njegovo djete raslo, da me je zato trebao i da me više ne treba, nisam se obazirala, shvatila sam to kao neukusnu šalu. Danas vidim da je mislio ozbiljno.

Na Centru sam bila "fair", nisam htjela blatiti oca svog djeteta, pa je ispalo da smo obadvoje "podobni" za dodjelu skrbništva, ali je on malo "snažnija" ličnost (ja ga opisujem kao dominantni mužjak).

Tek tada sam saznala da me opisao kao osobu koja ne sprema, ne kuha, ne vodi brigu o djetetu, a kada je polako padalo u vodu jedno po jedno, počeli su se pojavljivati razni "svjedoci" moje nevjere.

Kako dokazati tko kuha u kući? Kako dokazati tko riba kupatilo, a tko gleda TV?

Predbacuje mi se izbivanje iz kuće zbog izvanrednog studiranja, i za sada sam kažnjena zbog toga ( mišljenjem Centra o skrbništvu). Ne mogu vjerovati da mogu donijeti takvo Rješenje bez izlaženja na teren, bez da su provjerili dane izjave u Centru.

Čula sam da se još mogu obratiti Poliklici, pa ako itko zna nešto o tome, zamolila bi da mi napišete nešto o istoj, točan naziv i kome se obratiti.

Svako iskustvo je vrijedno.

Zahvaljujem

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su u Rješenju naveli da se niste uredno bavili kućanskim poslovima, znači da je on taj teret nosio na sebi - ili možda nije.

 

Ako u rješenju ima seksističkih elemenata, po kojima se može zaključiti da je CZSS donosio mišljenje na pretpostavci da žena treba jedina obavljati takve poslove, obratite se radi zaštite Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova.

 

Činjenica je da CZSS dosta često stane na stanu supruga kad se on požali na kuhanje i spremanje. U mnogo slučajeva ne prepoznaju ni nasilje u obitelji, pa kad se žena žali, onda tumače da nije dobro kuhala, prala veš, bavljala drge "ženske" poslove pa onda nek se ne čudi što muž na nju digne ruku.

 

U svakom slučaju, dobro je da CZSS više ne odlučuje o skrbništvu, već to čini sud. Oni će sudu dostaviti svoje mišljenje, ali Vi tada dajte argumente koji to pobijaju. I budite slobodni napasti ih zbog seksizma, ako ga bude bilo u tom mišljenju.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija