Jump to content

pasivnost suda & relativna zastara


anonimno

Preporučene objave

Optužniza je stala na pravnu snagu 15.10.2000., a z kazneo djelo za koje je određena max.kazna 5 g. Prvi poziv na ročište se dobio 22.12.2005. Dakle, prošlo je pet godina. U razgovoru s odvjetnikom saznaje se da je vjerojatno nastupila relativna zastara, ali da je nije tako lako dokazati. Naime, da su česta kako se isti odvjetnik izrazio falsificiranja spisa. Isti ima namjeru spis utiho pregledati i doslovno ga snimiti foto aparatom te opet utiho upozoriti suca na isto kako bi riješio problem.

Ajde sad, molim Vas, komentari pa će mi biti makar malo lakše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bez obzira na kako nazivate - pasivnost suda, imajte na umu da se relativna zastara kaznenog progona prekinula podnošenjem optužnog prijedloga, da je moguće spis ili "šetao" iz nekih razloga od suca do suca, ili suda do suda, možda je bilo kakvih žalbi, moguće da su upućivani i neki pozivi, rađeno vještačenje, ja ne znam, samo nagađam mogućnosti..

ali,

tu se sada javlja apsolutna zastara, koja nastupa u roku 10 godina od dana počinjenja kaznenog djela..

tako da čisto sumnjam da postoji razloga za veselje, a tvoj branitelj je mogao u ovih 5 godina napisati i koju požurnicu raspravnom sucu i predsjedniku suda, te izraziti nezadovoljstvo odugovlačenjem ako ste baš toliko zainteresirani za što brže okončanje postupka...

po meni, ove njegove detektivske metode su vrlo zanimljiv način "mazanja" očiju stranci..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djelo je, navodno, počinjeno početkom 6 mjeseca 2000.g. Istraga provedena nakon toga pa podignuta optužnica 15.07.2000.g. koja je uručena 15.09. iste godine. Nije bilo prigovora na istu. Nakon toga nije počinjeno nikakvo kazneno djelo. Sudac je isti. ne znamo sigurno, ali nije ni bilo potrebe za nikakvi m vještačenjem ili sl. niti je bilo takvih zahtjeva od strane ODO ili nas.Radi se o kaznenom djelu iz čl.330 st.2, 5.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djelo je navodno (a stvarno nije ali to treba i dokazati) počinjeno početkom 6 mjeseca 2000.g. Po prijavi je provedena istraga te pdignuta optužnica početkom 7 mjeseca iste godine, a koia nam je uručena 15.09.2000.Nije bilo nikakvih prigovora na istu. Radi se o djelu iz čl.330 st.2. i st.5. U međuvremenu se vodio i građanski postupak koji još nije gotovo, a u kojem navodni oštećenik iz kaznenog traži povrat novca i ne uspijeva u tome jer je dobrovoljno izdavao punomoći za prodaju njgove nekretnine, a kako bi time isplatio svoj dug. Već je drugi put zbog njegove pasivnosti nastupilo mirovanje postupka-rezultat znate. U ovom kaznenom sudac je isti kao i 2000.g., navodno je poznat po broju predmeta koji ulaze kako u relativnu tako i u apsolutnu zastaru Njegovo ime se provlači i po novinama iz tih razloga. Ne izvodim iz toga nikakve a prirori zakjljučke samo navodim. Moje prebivalište je isto i tada i danas tako da otpada razlog možda neuredne ili nemoguće dostave.Nije bilo potrebe za nikakvim vještačenjem ili sl. niti je takvo što traženo bilo od ns bilo od ODO. Makar se ne osjećam krivom, naravno, da bi mi bilo draže ne provalčiti se po sudu - iskreno govoreći. Komentari?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim u KZ da se radi o kaznenom djelu protupravne naplate počinjenom u grupi. Dakle pored tebe ima još optuženika 2-3 ili više. Relativna zastara se prekida svakom radnjom suda. Dakle ukoliko jedan od optuženika nije bio bio dostupan pa je sud tražio njegovu adresu, odredio pritvor pa

raspisao tjeralicu te radnje prekidaju relativnu zastaru.

Relativna zastara bi bila da baš 5 god. nije bilo neikakve radnje suda u spisu u pogledu niti jednog optuženika.

Jesi li baš siguran u to ?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo svježih informacija za one koje je malo zaintrigirala situacija pasivnost suda & relativna zastara. Uvidom u spis odvjetnik je pronašao naškrabanu bilješku suca kojom je isti negdje u sedmom mjesecu prošle godine dao naredbu da se zakaže ročište za 28.12.prošle godine. Poziv za isto napisan je 22.12, a dobijen je 29.12. I odvjetnik i ja smo sigurni da je to falisficirano. Što napraviti? Odvjetnik kaže možemo goniti kazneno suca, ali to svakako neće biti mudro. Eto, ima li sad komentara? Diže mi se kosa na glavi da mi sudi sudac koji je očito načinio kazneno djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija