Jump to content

Hzz poticaji za zapošljavanje osoba sa biroa


Ivan32

Preporučene objave

Vlasnik sam novootvorenog obrta i trebao bih zaposliti još jednog radnika , pošto se odnedavno mogu dobiti poticaji sa hzz-a za zapošljavanje mlađih od 25 god. koji se vode kao nezaposleni i sl. uzeo bih osobu sa biroa.

 

Znam da u slučaju da osoba koju zaposlim da otkaz zavod mi nađe drugog radnika i sve je u redu nema povrata sredstava zavodu .

Međutim što ako radniku dam otkaz kao tehnološki višak ili ako zbog neisplativosti daljnjeg poslovanja zatvorim obrt što je onda sa naknadom !?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sufinanciranje zapošljavanja nezaposlenih osoba putem HZZ-a vrši se putem više mjera (ne odnosi se samo na zapošljavanje mlađih od 25).

 

U slučaju da Vam sufinancirana osoba da otkaz dužni ste u suradnji s HZZ-om pronaći zamjensku osobu istog profila (znači,nije isključivost HZZ-a da Vam pronađe zamjensku osobu) i razdoblje sufinanciranja se nastavlje od datuma zapošljavanja novog radnika.

 

U situaciji da Vi otkažete vraćate novčani iznos za razdoblje od otkaza ugovora o radu do isteka ugovornog odnosa uvećanog za zatezne kamate.

HZZ ne priznaje tehnološki višak, budući da Vi novčanu potporu za radnika kojeg zaposlite dobijete u cijelom iznosu (za kompletno razdoblje sufinanciranja) odmah po potpisivanju ugovora s HZZ-om (7-10 dana).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom slučaju poticaj se vraća. Cijeli ili ne ovisi isplaćenim plaćama. Imaš obvezu svaka tri mjeseca dostavljati biro-u kopiju izvoda da se vidi da je plaćana isplaćena i kopije ID obrazaca ovjerene od Porezne uprave da je plaća obračunata.

U svakom slučaju sva prava i obveze su definirane ugovorom između Vas i HZZO-a.

I još traže bjanko zadužnicu kao instrument osiguranja u slučaju neisplate plaće.

Traže i potvrdu o svim plaćenim porezima tako da ne bi smio imati duga na poreznoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 11 mjeseci kasnije...

Poštovani,

 

šaljem Vam link stranica HZZ-a na kojima se nalazi detaljan opis potpora za zapošljavanje za 2011. godinu.

 

Radnike koje želite uzeti na ime navedenih potpora NE SMIJETE zaposliti prije nego Vam HZZ odobri Mjere po kojima ih koristite tj. ne smiju biti zaposleni prije nego potpišete ugovor sa HZZ-om.

 

http://www.hzz.hr/default.aspx?id=5968

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija