Jump to content

Kako treba izgledati žalba?? HITNO


anonimno

Preporučene objave

Ovako: Općinski sud u VG je prsudio da sam kriv temeljem članka 221 st. kaznenog zakona i osudio me na 4 mj. te se temeljem članka 67. KZ Izrice kazna od 1 god uvjetno. U presudi su nevedeni neki netocni podaci. Htio bi uloziti zalbu na tu presudu, molio bi da mi date neki primjer kako žalba uopće treba izgledati! Molio bih vas da sto prije odgovorite jer mi rok istice za 3 dana, sto znaci da bih zalbu trebao poslati najkasnije sutra.. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao prvo bez panike, zalbu ne moras predati sutra, da bi se smatrala pravodobnom zalbu je dovoljno poslati zadnji dan roka (preporuceno).

sto se same zalbe tice, moras znati da ne postoji univerzalna zalba koja pobija sve presude, pa da ti netko da primjerak, a ti to prepises. postoje zalbene osnove zbog kojih se presuda moze pobijati, trebas znati koja od njih i zasto je ostvarena, u cemu se sastoji propust prvostupanjskog, zasto je taj propust bitan, zasto bi presuda bila drugacija da sud nije pocinio taj propust, sve to smisleno navesti ali i obrazloziti. u tom smislu nije svaki "netocan navod" dovoljan za uspjesno pobijanje presude...

posto si pravno neuk, ti mozes i svojim rijecima i bez forme objasniti zalbenom sudu sto te to smeta, oni ce i takvu zalbu uzeti u razmatranje, a osim zalbenih navoda provjerit ce i ponesto sto se provjerava po sluzbenoj duznosti, no od takvih zalbi obicno nema nista.

i jos nesto, 4 mj na godinu dana je prakticki packa, isplati li ti se uopce zaliti? jer ako se ne zalis prije ces sve to skinuti s dnevnog reda, prije ce nastupiti rehabilitacija, ako ti treba tzv "potvrda o nekaznjavanju" moci ces ju dobiti odmah (ako se ne zali tuzitelj) itd...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija