Jump to content

Krivično djelo - prije 13 godina


anonimno

Preporučene objave

Ukratko... U posjedu sam presude od 10.07.1995. za djelo čl. 126 st. 2 KZH. Dobio sam uvjet od godinu dana. Nikada poslije nisam imao nikakvo drugo krivično djelo. Nadam se da sam bio jasan iako nije moja struka

:-)

Da li mogu dobiti potvrdu o nekažnjavanju? Koliko mi je potrebno uopće poduzimati išta? Načuo sam da se "briše" 10 godina nakon kazne ako nije ponovljeno djelo? Ako je to točno: Tko to "briše" i za koliko?

:-D

Hvala svima

email: XhempX@gmail.com

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najvjerojatnije Ti je brisano. A čak i da nije, pretpostavljam da u stvari trebaš potvrdu da se protiv Tebe ne vodi kazneni postupak, koja se dobiva na sudu nadležnom prema mjestu prebivališta. Potvrdu da nisi kažnjavan možeš dobiti jedino od Uprave za kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa, a to uostalom mogu tražiti samo državna tijela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

da skratimo filozofiranje i nagađanja...

ovako:

 

jednim pismenom obratite se Upravi za kaznene evidencije pri Ministarstvu pravosuđa i napišite da se protiv vas pred xx sudom vodio kazneni postupak zbog kaznenog djela iz čl.126.st.2. KZRH, da je presuda donesena datuma xx i postala pravomoćna dana xx.

Postavite upit da li je u vašem slučaju doneseno rješenje o rehabilitaciji, pa ako jeste, zamolite da vam pošalju podatak kada je nastupila rehabilitacija.

Ako to rješenje nije doneseno, dopišite u to vaše pismeno odlomak u kojemu navedite...npr. ovako:

"ako rješenje o rehabilitaciji nije u međuvremenu doneseno, temeljem čl. 474. st.1 Zakona o kaznenom postupku molim da se utvrdi kako je rehabilitacija nastupila po sili zakona, budući su ispunjeni uvjeti predviđeni čl.85. Kaznenog zakona."

lijepo se zahvalite, stavite mjesto i datum pisanja, potpišite i pošaljite na Ministarstvo/Upravu za kaz. evidencije, na adresu koju možete naći na njihovoj stranici. I čekajte odgovor..

a kada ga dobijete i ne bude vam nešto jasno, javite se opet ovdje...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li mogu dobiti potvrdu o nekažnjavanju?

 

ovu potvrdu ili tzv. potvrdu da se pred Opć. il Žup. sudom prema mjestu prebivališta osobe koja ju traži, ne vodi kakav kazneni postupak, može dobiti svaka osoba kojoj je to potrebno (najčešće za oglas/natječaj za posao ali i sl. stvari) i protiv koje nije podnesen opt. prijedlog, podignuta optužnica za neko kaz. djelo i koji postupak još nije postao pravomoćan..

 

drugo je podatak o osuđivanosti/podatak iz kaznene evidencije/ koja se vodi u Upravi za kaznene evidencije pri Ministarstvu pravosuđa i gdje se evidentiraju sve pravomoćne presude, kao i da li je u nekima nastupila rehabilitacija, zastara, došlo do pomilovanja, oprosta i sl. ovi podaci iz KE su dostupni samo sudu i DO, ali iznimno i određenim drž. tijelima..

 

ako tebi treba potvrda o nekažnjavanju, nju ćeš dobiti bez problema..

ako želiš provjeriti još i nastup rehabilitacije, pročitaj slijedeći post gdje sam opisala postupak..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija