Jump to content

Prometna sa dijametralno suprotnim izjavama vozača???


anonimno

Preporučene objave

Dakle, krecem sa semafora na kojem se upali zeleno i nakon cca. 40 m propisni skrecem u lijevo, a covjek koji je na semaforu bio iza mene me krene preticat, rasturi mi cijeli bok i odnese me nazad u desnu traku a on se zabije u lijevu ogradu. Preticao me preko pune crte, 10 m prije zebre!, tragovi kocenja su 12 m a pocinju na lijevoj traci preko pune crte i da, slag na kraju, napuhao je 1,30 promila. Sada tvrdi da sam ja kriv!!! jer sam "stajao" na cesti i bas kad me on isao "obilaziti" ja sam se zabio u njega. DA POLUDIS! Cekali smo policiju 4 sata do 7 ujutro, samnom su u autu bila jos 2 frenda a ne spominju se u zapisniku, niti se spominje ko je kriv. Vec mjesec dana od predaje zahtjeva nisu mi isplatili stetu, oboje smo u EuroHercu. Zapisnik su dobili ima vec 10 dana. Kazu da komisija dolazi iz ZG jednom jesecno procjenjivati "sporne dogadjaje", a po novom zakonu,kolko znam je rok za isplatu najkasnije 14 dana. Imarte li kakav koristan savjet ili komentar???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pregledom u zapisnik ne pise protiv koga je podignuta prekrsajna prijava, samo opisi osoba koje su sudjelovale tj. ja i on, i vozila: moje i nejgovo,opis mjesta dogadjaja, i radnje koje su poduzete a u njma se ne spominje ko je kriv. Pod stavkom svjedoci piše da nisu zatečeni, što je neistina,jer su bili i u mom i u njegovom vozilu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imarte li kakav koristan savjet ili komentar???

 

bojim se da si ti taj koji je uzrokovao nezgodu bez obzira na seriju prekrsaja drugog vozaca.

(s tim da je 12m kocenja samo po sebi jos uvijek unutar opceg ogranicenja za naseljeno mjesto, ali i s tim da brzina izvedena iz tragova kocenja u slucaju nezgode nije i stvarna brzina drugog vozila u trenutku reakcije, treba tu jos pribrojiti ponesto)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bojim se da si ti taj koji je uzrokovao nezgodu bez obzira na seriju prekrsaja drugog vozaca. >> Ma nemoj?

 

Prekrsaji su napisani u Zapisniku a ti su: Članak 73 (pretjecanje preko pune crte) članak 12. (nepoštivanje prometni znakova i ograničenja) i 199. članak ( alkohol). Mislim da mi je laknulo. Hvala na pomoći, svako dobro i svima nikad ovakva sranja zelim!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma nemoj?

 

cuj, naravno da je ovo samo moje misljenje i da je jedino mjerodavna odluka suda, medjutim iz ovoga sto si napisao tako ispada i to bez obzira na preliminarne policijske zakljucke.

 

s tim u vezi: tocno je da je vozac drugog vozila nepropisno pretjecao i da se njegovo vozilo uopce nije smjelo naci u lijevoj prometnoj traci, medjutim vozac koji se sprema poduzeti odredjenu radnju u prometu (konkretno skretanje u lijevo) je duzan uvjeriti se da to moze uciniti bez opasnosti po ostale sudionike u prometu, ukljucivo i one koji krse prometne propise. u tom smislu, vozac koji skrece u lijevo je duzan provjeriti prometnu situaciju iza sebe, uvjeriti se da ga nitko ne pretjece i da svojim skretanjem nikome nece presjeci put kretanja, sve ovo bezuvjetno u smsilu propisnosti kretanja ostalih sudionika u prometu.

 

trag kocenja u duljini 12m, a koji pocinje u lijevoj prometnoj traci, pa nakon toga udarac u lijevi bok tvog vozila vec ovako "na nevidjeno" sa velikom vjerojatnoscu govori da je vozilo koje se kretalo iza tebe vec bilo u punoj fazi (nepropisnog) pretjecanja u trenutku kada si ti poceo skretati u lijevo.

 

u vezi policijskog zapisnika i prekrsaja navednih tamo... niti je policijski zapisnik presuda, niti je policija ta koja odredjuje neciju odgovornost, to rade sudovi. nije se jednom dogodilo da onaj tko je optuzen sa suda izadje oslobodjen. a sad, ovaj koji te udario je u ozbiljnoj situaciji, nije rijec samo o prekrsajnoj kazni vec i o regresu osiguravatelja (alkohol) i za ocekivati je da se taj nece tek tako "predati" na prekrsajnom sudu i da ce tu biti i vjestacenja. po mom ima velike sanse za uspjeh.

 

sad, vidim neku ironiju u tvom prethodnom postu, no vjerujem da nisi postao originalni post kako bi te se tetosilo vec kako bi cuo misljenje, a moje je ovakvo kakvo sam napisao i zao mi je sto ti se ne svidja... sretno u svakom slucaju, ako se sjetis javi konacni ishod.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaboravih, pregledaj malo legalisovo prometno&prekrsajno, imas nekoliko slucajeva slicnih tvojem koji su okoncani prekrsajnim rjesenjima i u kojima je bez iznimke krivim za uzrokovanje nezgode oglasen vozac koji je presjekao put kretanja vozilu koje iz raznih razloga nepropisno pretjece.

imas cak i jedno gdje je ispalcena odsteta (najvjerojatnije upravo na osnovu policijskog zapisnika odnosno pogresnog policijskog razmisljanja), a sudskim rjesenjem temeljenim na vjestackom nalazu upravo taj kojem je ispalcena odsteta izricito oglasen kao uzrocnik prometne nezgode. (krasna nam je policija...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukratko, nemaš sreće...kako stvari stoje, prekršajni postupak će se pokrenuti protiv obojice, a nema teorije da ti Euroherc isplati štetu prije nego završi u tvoju korist, što se vjerojatno neće dogoditi.

Jedina šansa da dobiješ nekakve novce je da angažiraš odvjetnika koji je upućen u problematiku. Znam o čemu govorim jer sam vidio par slučajeva gdje je vozač nepropisno pretjecao i napucao auto koji je skretao ispred njega. Nijedan nije završio bez sudskog natezanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kao što rekoh, pogledaš članove i vidiš da li je u njihovom zakonskom opisu išta od onog što si ti napravio, a po svemu sudeći tebe tu nema.

 

a koga da tuzi ako mu daju uz uobicajenu klauzolu o povratu i kamatama pa ispadne naopako? policiju?

12m lijeve trake, lijevi bok, onaj tko tamo nije vidio 43 1 i 2 je ne slijepac nego slijepac u mraku, odi pa pitaj one iz vucetica, ti su vasi, a za razlilu od ulicara nesto i znaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislis na ovo A i B? to su samo smjerovi kretanja, ne znaci da su se vozila kretala bas u metar tocno po tim krivuljama... sad vidi, sto se tice trenutka reakcije tog vozaca, njegova reakcija nije pocela tamo gdje pocinju tragovi kocenja, tamo je vec uspostavljeno forsirano kocenje, reakcija je pocela jos ranije. ako uzmemo da se kretao brzinom izvedenom iz tragova kocenja - a nije vec je isao brze (ne mogu procitati mjere na slici, ali rekao si da su 12m) to bi bilo 46.19 km/h (bilo je suho i dobar kolnik?) pa je onda on tebe uocio cirka 11.5m prije nego sto pocinju tragovi kocenja. ako je vec tamo bio u lijevoj traci, onda je on u pretjecanju...

btw, on koci i izbjegava nalet bjezeci u lijevo, ali sudeci po mjestu udara cini se da si i ti njega uocio prije nego sto te udario i da si mu pokusavao osloboditi put?

i btw2, stvarno je lud k'o shiba, tamo pretjecati....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da lud, a pijan... Napuhao je 1.22 nakon cca. 3 sata spavanja u autu... Bilo ih je troje u autu, cim sam izletio iz auta sam dotrcao do njih ali su oi vec bili izasli iz auta. Derao sam se da mi kazu ko je vozio, nisu htjeli reci. Nakon par minuta uspjeli su se dogovoriti! tko je vozio a to nije bio vlasnik vozila. Inace taj vlasnik je carinik (ictaj:milion veza) i da je ispusio vozacku ispusio bi i posao.

 

On je izjavio da sam ja STAJAO na cesti i da me on uocio i pokusao obići ali bas u trenutku obilaženja ja silovito krenem i zabijem se u njega>> iz njegove izjave za Euroherc. Da li to moze teoretski netko povjerovati gledajući u skicu iz zapisnika?

 

U trenutku skretanja, kolko se sjecam, ja sam obavio provjere i vidio sam da je on iza mene,a i znao sam jer smo skupa krenuli sa semafora kad se upalilo zeleno, cca. 50 m prije tocke sudara. U trenutku sudara ja sam bio manje od pol metre preko trake, naravno da sam ga vidio u mrtvom kutu i refleksno reagirao skrenuvsui natrag u svoju traku, jer da nisam meni bi jos tri put jace razbio auto a on za vrsio U PEKARI a ne ispred nje. (ovako je moj bok samo oderan,vrata razorena,a kolona udubljena cca 20 cm!!!)

 

A sad najbolji dio, iza njega,dakle 3 auto u koloni na semaforu cekajuci zeleno, bilo je troje decki koji su sve vidili i sve se odigralo ispred njih, tako da se ne brinem od njegovih lazi jer su spremni svjedociti sto su vidjeli.

 

Mozda sam naivac, ne kuzim da ima takve djubradi od ljudi, sjebe ni Bozic, nemam auto mjesec dana, prehladim se cekajuci muriju od 4 do 7 ujutro, izgubim tonu zivaca ivremena vezanio uz osiguranje i popravak auta, a onda te netko tako j.... u zdrav mozak, prestrasno. Sad nemam para za platit majstore jer mi je auto "vec" popravljen. Dodje ti svasta na pamet! Ako zajebes,zajebes, pojedi go.... i kreni dalje a ne jos vise kakat...

 

Dal se slazete samnom?

 

Komentari su dobrodosli a ovo je moj zadnji post vezano uz ovo, hvala svima na sudjelovanju, puno ste mi pomogli!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li to moze teoretski netko povjerovati gledajući u skicu iz zapisnika?

 

samo na osnovu skice se takvo nesto ne moze iskljuciti, eventualno bi vjestak nakon (poduzeg) izracuna i uzimanja u obzir ostalih elemenata (prvenstveno ostecenja na vozilima) mogao reci je li to teoretski odrzivo ili ne.

samo ne vidim neku razliku, nije odlucno jesi li ti stajao, pa krenuo skrecuci u lijevo ili si polako vozio, pa skrenuo u lijevo... bitno je da si skrenuo u lijevo, da si promijenio dotadasnji nacin kretanja/poduzeo radnju u prometu pa se na kraju sve svodi na pitanje tko je prvi zapoceo svoje, ti skretanje ili on pretjecanje/obilazenje.

s tim u vezi ne razumijem jos nesto: ti govoris o kontaktu u tenutku kada se tvoje vozilo nalazilo 50-ak cm u lijevoj traci, a policija mjesto sudara odredjuje skroz gore, na kraju traga kocenja njegovog p/d kotaca, vidi 1-cu na skici? (po policiji ispada da je ovaj istodobno maznuo u tebe i u rinzol?!)

 

i ajd' jos i ovo:

 

(ovako je moj bok samo oderan,vrata razorena,a kolona udubljena cca 20 cm!!!)

 

sto je to "kolona"?

 

sve u svemu, sva 3 u zapisniku navedena cl. zospca se odnose na njega, po tome ti neces biti prijavljen (ako te on ne prijavi). vidim da euroherc bez obzira na to slucaj i dalje drzi "spornim", ali ako uspijes dobiti novce prije sudskog amenovanja njegove krivnje, onda sve pet, on i ako ne bude osudjen to jos uvijek ne znaci da nije kriv... neki put se u spornim situacijama zna dogoditi da budu prijavljena oba vozaca, a onda se obojcu oslobodi jer se niti jedna od suprotstavljenih verzija ne moze iskljuciti, pa tada ako su novci u dzepu, neka ovi dokazuju kako znaju i umiju da ih nisu trebali isplatiti....

i ajde svakako javi kako je proslo, zanima me....

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da javim kak je sve proslo...

 

KOLONA ti znaci prag auta...

 

Tocka sudara je bila gdje puna crta prelazi u iscrtkanu... A Policijska skica u zapisniku je totalno krivo napravljena, barem moja putanja i tocka sudara.... Dok mui niste rekli, nisam ni primjetio gdjee je ta JEDINICA... Postoji li kakva procedura za zaliti se na ovu skicu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A Policijska skica u zapisniku je totalno krivo napravljena, barem moja putanja i tocka sudara....

 

putanju ti je usmjerio prema tocci sudara, ako je krivo mjeto sudara, kriva je i tvoja, a vjerojatno i njegova putanja. jer, njegov trag kocenja je uzeo kao "prirodni" nastavak njegovog kretanja (blokirani prednji kotaci, nema vise mogucnost korekcije) i nije uzeo u obzir kontakt s tobom odmah nakom pune linije, a koji kontakt je njegovo vozilo zasigurno odbacio u lijevo po sirini kolnika... zato je i zavrsio tamo gdje je zavrsio i zato su tragovi pod tim kutem... promasio je mjesto udara za 10-15m (!!!) i posljedicno sve pobrkao na toj skici...vrlo vjerojatno si ti u pravu, da se sudar dogodio tamo gdje to policija tvrdi, a obzirom da si ti udaren u p/l vrata, tvoj auto bi morao biti s prednjim kotacem na nogostupu (onom u koji je on udario lijevim kotacem).

sto sada? s tvoje tocke gledista pitanje je da li nesto uopce treba sada, mozda ti ovaj policijski previd ide na ruku... daj jos podataka, tebi je stradao lijevi bok, prvenstveno vozacka vrata, sto je stradalo njemu, kojim dijelom vozila te udario?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

daj jos podataka, tebi je stradao lijevi bok, prvenstveno vozacka vrata, sto je stradalo njemu, kojim dijelom vozila te udario?

 

Udario me sa desnim kutom branika,jedva da me zakacio na zadnjem lijevom boku iza zadnjih lijevih vrata i onda brazda ide sve dublje kroz moja vrata i zaustavlja se na stupu izmedju vrata i prednjeg blatobrana, a guma tj. felga mi je udubila prag po cijeloj duzini auta oko 20tak cm. Mislim da je tu bila najveca sila koja me odbila nazad u u moju traku a njemu skrenula putanju. Ja sam tocno u trenu kontakta reagirao trznuvsi volan u lijevo, tako da mislim da sam izbjegao jos vece ostecenje svog auta.

 

ali njemu je na oko skoro nista stete, a meni je auto izgledao gadno,osjetio sam sut na bedru od tapicirunga vrata), ali izgledalo je gadno, svih je cudilo kako mi je prozor ostao citav... Da imam koju fotku poslao bih ti ali nazalost nemam... Njemu skoro pa nista od sudara, nego od toga sto se zabio s ljevim kotacem koji mu je skoro otpao(valjda je izletila poluosovina) i rasuo cijeli branik u tzv. gljive (niski okrugli stupici).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dobih danas papire za izvansudsku nagodbu, priznali su mi stetu koju sam trazio (taman za popravak auta) ali ju necu dobiti jos nekih 15tak dana... Eto, konacno se i to dogodilo. Hvala na vasem cijenjenom misljenju i komentarima, bili bi mi jako korisni da sam se morao ici ganjati po sudu. Zelim vam svako dobro i jos puno ovakvih zadovoljnih korisnika vasih pro bono savjeta i komentara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija