Jump to content

Kazna za nepodnošenje porezne prijave


Ivic1111

Preporučene objave

Dakle,situacija je sljdeća.Uz stalan posao imao sam i obrt do 31.prosinca 2008g. tada sam ga zatvorio i uredno podmirio sve obaveze prema svima.

U prošloj godini dakle 2009g. mi je sjelo na žiro račun nekih 7.000,00 kuna za usluge koje su bile isporučene za vrijeme dok je obrt bio aktivan.

Ako sada predam poreznu prijavu,a morao bi morao bi platiti doprinose na taj iznos i porez koji nije mali jer zbog svoje plače ulazim u porezni razred od 35%.

 

I na kraju pitanje da li postoji kazna za nepodnošenje porezne prijave,ako da kolika bi mogla biti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako se odjavili obrt na dan 31.12.2008. godine, bili ste dužni priznati u primitke u KPI i sve naknade iz zaračunanih i nenaplaćenih isporuka dobara i uslugu iz Evidencije o tražbinama i obvezama i iskazati obvezu za PDV u Knjizi I-RA (ako ste bili obveznik PDV-a u 2008. ). Ako ste tu naknadu od 7.000 kuna priznali kao primitak na dan 31.12.2008. godine, tada je ona uključena u ukupni ostvareni primitak 2008. godine koji je iskazan u vašoj godišnjoj poreznoj prijavi.

 

Kako je naknada od 7.000 naplaćena u 2009. godini, niste ju, uz prethodno navedeno, dužni prijaviti u godišnjoj poreznoj prijavi za 2009. godinu.

 

U suprotnom, naplaćena naknada se u 2009. godini smatra primitkom po osnovi kojeg se utvrđuje drugi dohodak. Tada bi bili dužni platiti doprinose, predujam poreza na dohodak, prirez i eventualno krizni porez kada vam je novac doznačen na račun.

 

Ili ćete podnijeti zahtjev za ispravkom godišnje porezne prijave za 2008. godinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija