Jump to content

sudska pristojba?


rdg

Preporučene objave

Namjeravam podignuti tuzbu protiv poslodavca koji mi nije isplatio osobni dohodak od 09.mj.2005. Prije 15 dana sam mu dao pismeni otkaz i posto se i na to oglusio, namjeravam sam podnijeti tuzbu sudu, jer nemam novca za odvjetnika.

Zanima me da li se na mene odnosi čl.15.st.3 zakona o sudskim pristojbama i da li i ja trebam imati potvrdu ministarstva financija? Od imovine posjedujem osobni automobil star 12 godina.

Kao sto se vidi iz mog pitanja, trazim nacin da ne moram platiti sudske pristojbe, jer za to nemam novca...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o parničnom postupku omogućuje tužitelju traženje oslobođenja od prethodnog snošenja parničnih troškova, kada bi plaćanje tih troškova nepovoljno utjecalo na Vašu egzistenciju, odnosno egzistenciju članova Vaše obitelji koji ovise o Vama. U svakom slučaju, podnesite zahtjev za oslobođenje od prethodnog snošenja parničnih troškova, o čemu ipak konačnu odluku donosi sud, nakon što utvrdi bi li snošenje tih troškova doista bilo nepovoljno za Vašu egzistenciju. Ukoliko namjeravate tužiti poslodavca, razmislite o podnošenju ovoga zahtjeva, ne možete ništa izgubiti.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na kraju same tužbe navedite, Tužitelj moli oslobođenje od prethodnog snošenja troškova postupka, zbog slabog imovnog stanja ili nešto sl. Nakon toga sudac će Vas pozvati da date izjavu o svom imovnom stanju i ako su Vaše prilike zaista ovakve kakve ste napisali (uključujući i suprugu) usvojiti će Vašu molbu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 13 godina kasnije...

Poštovani,

podnio sam prigovor prije pokretanja sudskog postupka ovrhe od strane KBC RebrO.

 

Sad dobijam dopis od suda da platim sudsku pristojbu na 100 kuna po osnovi prigovora protiv rješenja o ovrsi. U prilogu je podnesak KBCa, odn,. zastupnika jer im je odbijen zahtjev za ovrhom.

Nisam podnio prigovor na sudsko rješenje o ovrsi nego prigovor na prijedlog zastupnika kad sam uopće dobio pismo sa navođenjem da platim navodne troškove koje osporavam i troškove ovrhovoditelja.

Platit ću tih 100 kuna, pošto mi nije dano pravo na žalbu ali me zanima mogu li to prevaliti na tužitelja ?

 

p.s.

sad vidim da oni zahtjev baziraju na tome da "nisam bio korisnik dopunske pariticipacije" što je neistina. Ja sam u prigovoru zatražio "samo" da mi dokažu osnovu po kojoj me terete za iznos.

uređeno: od MirkoP
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija