Jump to content

Ovrha na plaći - ponovljen upit


Sonja_Sonja

Preporučene objave

Poštovani ponavljam upit, pomogao bi mi savjet

 

Počev od kolovoza 2008.godine temeljem ovršne isprave moj poslodavac vršio obustavu na moju plaću i vrši uplatu na račun ovrhovoditelja. U ovršnoj presudi suda navedeno je da je citat : "ovršenik obvezan platiti ovrhovoditelju ukupan iznos od 2.361,02 EUR-a zajedno sa zateznom kamatom po stopi koje daje po viđenju na štedne uloge u EUR...".

Moj je problem što je do danas ukupno dugovanje za glavnicu, kamate i sve nastale troškove podmireno ( izračun banke za glavnicu i dug po kamatama, izračun poslodavca za trošak parničkog postupka i naknade troškova ovrhovoditelja zajedno sa pripadajućim zateznim kamatama ), međutim poslodavac nastavlja s obustavom.

Osobno sam uputila sudu koji je izdao rješenje o ovrsi, zahtjev za prestanak ovrhe i sve dokumentirala, međutim jedini dokumenat koji je od suda do ovog trenutka pristigao je "OBAVIJEST POSLODAVCU DA JE RJEŠENJE O OVRSI xxx POSTALO PRAVOMOĆNO". Ovu je obavijest poslodavac primio na dan 27.01.2010. kada je dug već namiren u cijelosti.

 

Molim Vas za savjet kako mogu zaustaviti daljnje plaćanje po ovoj ovrsi budući opravdano vjerujem kako pretplaćeni iznos neću moći vratiti od ovrhovoditelja.

 

Također Vas molim da mi pojasnite kako sud u Republici Hrvatskoj može donjeti presudu u kojoj je iznos duga naveden u stranoj valuti, i ako može tko je nadležan za konačni izračun ovrhe.

 

Unaprijed zahvaljujem na pomoći,

 

Lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko su svi troškovi kako ste vi naveli podmireni ovrhovoditelju vaš poslodavac nema više razloga za postupanje po toj ovrsi jer je ona u potpunosti naplačena i na to skrenite pažnju obaračunu plača kod svog poslodavca te ukoliko če vam i dalje vršiti obustavu iz plače po toj ovrsi da čete od njega tražiti naknadu štete.

 

Ukoliko je dug nastao u stranoj valuti (EUR) dug se može naplatiti u toj valuti ukoliko je to naznačeno u ovrsi ili presudi. Inače godišnja kamata za dugovanje u eurima je manja nego na kunsko dugovanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija