Jump to content

Sad smo mi na redu


svemirac

Preporučene objave

To kao prvo ne bi bilo po Ustavu RH, pa iz tog razloga do istog smanjenja samo povlaštebih mirovina neće niti doći.

 

To bi značilo da za našu Vladu svi umirovljenici nisu jednaki nego da radi razliku - a Ustav kaže da su pred zakonima svi jednaki.

 

Siječam se slične situacije dok sam još radio na području od posebne državne (općina Konavle u DBK županiji ) skrbi kao policajac, pa prilikom prava na povrat poreza i općenito poreznih olakšica nama poliucajcima ih nisu htjeli priznati dok su svi ostali koji su radili nešto drugo imali pravo na porezne olakšice.

 

Mi ( kolege policajci ) smo se izorganizirali i tužili državu, dobili tužbu a i novce s zaostacima i kamatama.

 

Drugi primjer slićan prvome koji sam naveo su bili prekovremeni sati koje nam opet nisu željeli isplatiti ( nego ako su se smilovali dali bi nam slobodne dane ).

 

Mi se opet organizirali , tužili MUP i državu i dobili tužbu i novce ( zaostatke unazad 3 godine i kamate ).

 

Tako , ako dođe do najavljivanog rezanja samo povlaštenih mirovina treba napraviti opet , tužiti državu - nema druge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav pravim braniteljima.U temi "prosvjedi seljaka"pisao sam o tome da se trebamo pobuniti a mrljavac odmah zaključa temu,mislim i dalje da zakon o Hrvatskim Braniteljima nije pravedan ni realan itd..te da su mirovine branitelja još jedna od afera HDZ a imali su ih dosta,te smatram da bi trebalo promjeniti zakon i objaviti registar.Seljaci su dobili bar nešta a kod branitelja nema se tko pobuniti jel mislim da pretsednici udruga su Ivićevi "igrači".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sad se vidi da za nas branitelje rat nije nikad ni zavrsio.Od 95. do danas traje skoro podjednako stresna borba kao i od 91-95.Hrvatski narod je frustriran na povlastene mirovine i zadnjih nekoliko mjeseci traje teska hajka na nas branitelje jer narod misli da pod povlastene mirovine spadaju samo branitelji i saborski zastupnici.Mediji koji to pokrecu(Jutarnji list,Vecernji list)nisu se nimalo potrudili da objasne da po povlastene mirovine spadaju i sudionici NOR-a,(njih trenutacno tocan broj:43557),pripadnici JNA,clanovi nekadasnjeg saveznog izvrsnog vijeca SFRJ,clanovi nekadasnjeg izvrsnog vijeca SRH i kojekakvi bivsi udbasi.Sad vidite dragi branitelji tko se sve krije pod pojmom povlastenih mirovina,ali pljuje se samo na nas.Ova vlada nije dozvolila da se objavi registar branitelja jer nema zakonske osnove za to,ali ce brzo pronaci zakonsku osnovu za rezanje nasih mirovina.Pozdravljam Vas dragi branitelji i zao mi je sto ce nas rat trajati dok ne zavrsimo na groblju.Ja cu se osobno odreci i pocasne paljbe na mom pogrebu jer ne zelim da mi ovi politicari nakon svega poklone bilo sto

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E moj "kompa" ustav,zakon su kod nas jako nestabilni pojmovi ;-)

A ako gledam realno ako i treba kome smanjiti mirovinu opet mi je draze da se smanji meni neg npr.mojim roditeljima koji imaju po 1600kn.a staza na bacanje...

Ili mozda da se usporedujem s onim jadnim ljudima koji nemaju ni mirovine ni posao ili mozda s onima koji rade od "jutra do sutra" za minimalac i jos ga ne dobiju... ili mozda s onom jadnom oboljelom djecom i ljudima (civilnim invalidima) koji mogu samo sanjati o nekim primanjima koja su nama koliko toliko omogucena...a o nekim njihovim pravima da ni ne govorim...

Zadnje vrijeme je "in" bar ovako skriveni iza tipkovnica ;-)

pozivati na pobune i ne znam sta sve ne... a perspektive nigdje :(

Gledam tu se povlaci HDZ malo malo... pa Kosorka pa Ivic... da se razumijemo zaboli me i za "desne i ljeve" ak ih mozemo uopce svrstati pod te nazive...

Ali budimo iskreni sto se tice branitelja puno vise je napravljeno pod "ovima"

A neki bolje da se sjete kaj se desavalo kad je SDP dosao na vlast...

A da sada opet dode bas bi me zanimalo kakva bi onda bila smanjenja i rezanja i kakva bi uopce bila mogucnost ostvarivanja bilo kakvog ajmo rec "prava" ;-)

Realno je da u ovoj drzavi postoje samo dvije stranke koje mogu ajmo rec voditi drzavu trece nema niti ce je biti za nasih zivota...

I zato bolje da ova tema tu ZAVRSI a ovdje joj nije ni mjesto :vrti:

Zato ako ne mozete pomoci na neka postavljena pitanja pametnim odgovorom i savijetom bolje da nista ni ne pisete-mo ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"depresivac" ili kako se nazivas...

Nemam 8000kn.imam 6700 ako te to bas muci! I invalidninu od 1000 i nes kn. Tako da sam blizu tih tvojih 8...

I nije na osnovu nikakvog psihickog oboljenja da se ne brines!!! :dvoje:

A kad se vec pravis pametan i odgovaras bezobrazno na neciji post prvo ga pokusaj bar shvatiti kako treba :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koske,ako je tebi sve u zivotu u redu makni se s foruma.Meni je drago da ima branitelja sa sredenim statusom.Ja nisam nezadovoljan sa svojim statusom,znam kakve smo probleme imali s Pancicem i svjestan sam da je dolaskom HDZ-a problematika branitelja bitno poboljsana.Nisam ni politicar ni pripadnik ni jedne stranke.Imam mirovinu od 5500 kuna i nije vezana za bolest(vidim da je to tebi bitno jer vjerovatno spadas medu one pametnjakovice koji su tvrdili da hrvatski branitelji nemogu oboljeti u dmovinskom ratu.Ja si stambeno pitanje sam rjesavam,ne cekam drzavu da mi to ucini,ali zato imam stambeni kredit kod banke gdje mi je rata za kredit 2700 kuna.Valjda dozvoljavas da mi nije lako ako mi sad od 5500 kn srezu za 15% :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bez svađanja .

moglibi Vladi dati ideju kako da smanji izdatke iz proračuna.

 

1.obustava isplate financiranja iz proračuna za stranke koje se financiraju i članarinama.

2.obustava financiranja iz proračuna svih udruga(i HVIDRE itd.)koje se financiraju i iz članarina.

3. srezati isplate za nacionalne manjine(dok nedođe bolje vrijeme.

 

zatrpajmo Vladu porukama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

*KOSKE* je napisao:

E moj "kompa" ustav,zakon su kod nas jako nestabilni pojmovi ;-)

A ako gledam realno ako i treba kome smanjiti mirovinu opet mi je draze da se smanji meni neg npr.mojim roditeljima koji imaju po 1600kn.a staza na bacanje...

;-)

 

S moje strane gledišta a s obzirom da imam 36 godina života i dvoje ( hvala Bogu ) zdrave djece vrtićke dobi koje moram izškolovati i njima i sebi osigurati stambeno pitanje - neću se nikako pomiriti s činjenicom da me Vlada RH smatra ne ravnopravnima s drugim građanima lijepe naše i na meni ide štedjeti i ispravljati svoje krive Drine.

 

Ako je ovo pravna država onda se Ustav RH mora poštovati i ne smiju se raditi razlike u ovom slućaju između umirovljenika jer bi se time kršio Ustav i ne bi se poštivala pravila pravne države.

 

Nalazim se u invalidskoj mirovini a ne u starosnoj mirovini kao moji roditelji koji imaju više godina radnoga staža nego ja godina života. Na žalaost ja nisam imao tu sreću da i dalje ostanem na svom radnom mjestu i da odradim svoj radni vijek do 65 godine života i u tom vremenskom razdoblju stambeno zbrinem i otškolujem svoju djecu, ne iz nekakvog hira nego jer sam se razbolio nakon čega su me proglasili nesposobnim za rad i poslali u invalidsku mirovinu koja mi trenutno iznosti 3800 kuna .

 

To svakako nije dostatna cifra koja bi zadovoljila sve moje potrebe i potrebe moje obitelji a što više jer nemam riješeno stambeno pitanje ( nisam podstanar zahvaljujući svojim roditeljima a koji su kroz svoj puni radni vijek ipak nešto stekli ) i ispred sebe imam dug put odgoja svje djece.

 

Smatram da sam zakinut s time što su me poslali u invalidsku mirovinu i nisu mi omogučili i pružili priliku da odradim svoj radni vijek do kraja i da kroz taj radni vijek nešto i napravim. Nisu za mene našli neko lakše radno mjesto, nego su jednostavno ustvrdili da zbog bolesti više nisam radno sposoban i poslali su me u invalidsku mirovinu.

 

I sada ako će se ovo smanjivanje mirovina odnositi samo i jedino na povlaštene mirovine a u koju kategoriju po njima, ne i po meni spada i inavalidska mirovina , teško će se prekršiti Ustav što je u pravnoj državi NE dopustivo.

 

Ali dobro, u pravnoj državi postoje i drugi pravni aparati pomoću kojih ću se boriti do posljednje kapi tinte u dućanima.

 

Pozdrav svima i znajte ako se sami za sebe ne izborite nitko drugi neće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inače izbjegavam davati komentare na ovakve teme ali sad ne mogu da odnereagiram:

 

Vezano za rezanje "povlaštenih mirovina" kažu ovako:

 

Sindikati bi mogli tražiti da se ne režu pošteđene povlaštene mirovine rudara i radnika koji su radili s azbestom.

_______________________________________________________________

 

 

Biseri koji ovako razmišljaju očito ne znaju što rade niti imaju pojma što su rekli.

 

Baš me zanima kakva je razlika između rudara, radnika koji su radili s azbestom i hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u DR-u među kojima su mnogi oboljeli i bili ranjeni (zanimljiva im je usporedba, a vidi se iz citiranog da obespravljuju branitelje i obezvrijeđuju njihove zasluge u ratu).

Izgleda da je ratovanje, pogibelj i ranjavanje puno bezopasnija aktivnost od rudarskog posla ili rada s azbestom jer biseri to tako kategoriziraju (kad je u pitanju rezanje mirovina).

 

Braniteljsku invalidsku mirovinu su lukavo ubacili u kategoriju povlaštenih mirovina, a kako sam već negdje napisao, sad nekima iz određenih krugova branitelji smetaju, dok 1991-1996. branitelji nisu smetali i kad idu na rezove uglavnom režu sve pri tom se ne obazirući na socijalni status i imovinsko stanje građana i hrvatskih branitelja.

 

Mislim da bi naša vlada (vidimo i sami koliko je sposobna i koliko je socijalno osjetljiva) na čelu sa "vladaricom" prvo trebala da pomete smeće u svom dvorištu, odnosno krene prvo od sebe, skreše svoje troškove (pogledajte samo kakva se vozila voze i na koji način ih voze), smanji broj službenih vozila, smanji režijske troškove, potrošnju el. energije, telefoniranja, dnevnice... i svoje plaće koje su za hrvatskog građanina astronomske, bezobrazno visoke, pojača borbu protiv gospodarskog kriminala i korupcije.

 

Između ostalog, kad smo kod rezanja povlaštenih mirovina, ne vidim zašto i tu ne krenu prvo od sebe, a ostave bolesne branitelje i invalide na miru.

Ne mogu, a da se ne osvrnem i na predsjedničku mirovinu i plaću koja nije mala kao i na velike troškove predsjedničke funkcije, putovanja.....

 

Socijalni i koalicijski partneri (hm, "partneri") bi trebali da burno odreagiraju na ove rezove te ozbiljno shvate da mnogi branitelji ili rudari imaju i kredite, male mirovine, a kod mnogih jedna braniteljska ili rudarska mirovina prehranjuje više članova obitelji i srezati takvu mirovinu se ne bi smjelo, pogotovo ukoliko ta mirovina ne pokriva minimalni cenzus po članu obitelji, a to je primjerice 1515 kuna koliko je određeno za npr. oslobađanje plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranje ili 1.663,00 kune za ostvarivanje prava na dj. doplatak osiguranje.

 

Stekao sam dojam da "partneri" samo plešu kako vlada svira.

 

A rekao bih da (kad treba donijeti pametna rješenja za izlazak iz recesije) svira odprilike ovako:

http://tinypic.com/r/652ww8/5

Ovaj orkestar ima glavnu pjevačicu (svaka sličnost ili usporedba sa stvarnim osobama je slučajna).

 

Naravno, dok vlada svira i mi moramo plesati po njihovoj glazbi, a meni se čini da nas (pogotovo oboljele branitelje u invalidskoj mirovini i HRVI) vide kao ovakve plesače:

 

Rastu životni troškovi, poskupljuje plin, struja, gorivo..., a mirovine se smanjuju pa sad što vlada može očekivati od razočaranih građana, obespravljenih branitelja i osiromašenog seljaka osim da navuče bijes hrvatskih građana koji u toj bijedi i neimaštini mogu poduzeti jedino radikalne mjere da bi opstali.

 

Ne miriše na dobro.

S obzirom da mi je dosadilo da plešem po tim taktovima uzeo sam trenera i počeo trenirati ukoliko dođe do socijalnih nemira i sukoba sa snagama reda:

Za sada napredujem:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

napokon su se i tebi oči otvorile,falim te bože, a nije davno bilo kad si mi se čudio , i na moje pisanje govorio ,Robi,Robi, vjerojatno misleči da sam lud što onako zborim,ali eto ipak je tako,ali nema veze,kolega,u biti ipak si ti dobar i vidim na našoj strani, a ne onih debeloguzaca i naših mrzitelja,i zato veliki pozdrav tebi i svim našim borcima gdje god bili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam, ali bojim se da ovo neće biti dobro.

Volio bih vidjeti što će sada reći te silne udruge koje nas kao predstavljaju.

Kao ni Mrljavac, ni ja ne volim komentirati ovakve stvari, ali sada je voda došla do grla.

Volio bih nešto pametno i smirujuće reći, ali kada pročitam sve ove najave koje nas bukvalno žele dokrajčiti i još kada pročitam komentare čitatelja na sve ovo, pa to je više nego sramotno.

Ako bilo koja udruga pristane na ovo, bit će više nego jasno da gleda samo uski vlastiti interes.

Ne znam, nemam više živaca bilo što napisati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Daleko od toga da mi je sve dobro u zivotu i daleko od toga da sam ovakav ili onakav... ali nebitno jer s nekim ljudima tesko je "komunicirati" i u stvarnom zivotu a kamoli ovako...

Sve je to u redu sto pises "kompa" i slazem se s tobom (s Vama ;-) ) u vecini stvari...ali me uvijek iznova izritiraju komentari pojedinaca koji su ocito bitni samo sebi... do sada dok se dijelilo sakom i kapom onda se sutilo i gledalo da se ogrebe ko kako moze i umije sada kada je dosla voda do grla i u pitanje dosla "svacija guza" sada odjednom treba ovo treba ono...ne valja ovaj ne valja onaj...

Meni se cini da ne valjamo svi mi sami kada smo ovo sve dopustili :misli:

I opet ponavljam zaboli me i za HDZ i SDP!!!

Ali tko god da je na vlasti u ovakvom stanju u kojem je nasa domovina tesko da ce uciniti nesto vise za branitelje vec ce to lagano krenuti sve na nize...zapravo vec je krenulo "dopunom-izmjenom novog zakona"

Pravnim putem nesto ostvariti vise lici na utopiju ajmo reci bajku...

A krenuti na ovaj nacin kako pojedinci to olako shvacaju sa izjavama: treba izaci na ulice i pokazati... i bla bla bla

Takav nacin ne moze donijeti nikakvo dobro pogotovo kada smo u pitanju mi branitelji i tolike nepravde koje su nastale medu nama sto nasom krivnjom sto krivnjom bagre iz sabora :vrti:

Sjecam se prije par god.kada smo osnivali udrugu maloljetnih dragovoljaca sta se desavalo oko toga i kako smo bili prihvaceni i podrzavani od ostalih udruga jednom rjecju NIKAKO (je dobili smo na papiru podrsku i to je to)

Ali kada smo krenuli okupljanjem clanova i "izasli na ulicu"

vidio sam da jednostavno nema tu "srece" apsolutno nas nitko nije podrzao!

Na kraju je to bilo popraceno kamerama tv-a i oznaceno kao "maleni skup - izraz nezadovoljastva"

Ok ne mogu reci da neke stvari nisu trenutno rijesene ali sami nacini na koji se nesto mora ostvarivati su sramotni...

Jednostavno ostatak Hrvatskog naroda ima svojih briga i mi smo postali jedan ogromni uteg kojeg se lagano treba poceti rijesavati i to je stvarnost :-?

I kako je prethodnik to ljepo napisao zali boze nes pisati vise na ovu temu jer ocito je da svi nemamo zivaca tj.patimo od manjka istih...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

S obzirom da mi je dosadilo da plešem po tim taktovima uzeo sam trenera i počeo trenirati ukoliko dođe do socijalnih nemira i sukoba sa snagama reda:

 

:palac: E baš sam taj posao radio prije nego su me se riješili, za to su me obučavali, barem znam kako dišu snage reda , samo što ću sada biti s druge strane istih !

 

Ne protiv nekoga , nego samo i jedino za dostojanstven život sebe i svoje obitelji ! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

napokon su se i tebi oči otvorile,falim te bože, a nije davno bilo kad si mi se čudio , i na moje pisanje govorio ,Robi,Robi, vjerojatno misleči da sam lud što onako zborim,ali eto ipak je tako,ali nema veze,kolega,u biti ipak si ti dobar i vidim na našoj strani, a ne onih debeloguzaca i naših mrzitelja,i zato veliki pozdrav tebi i svim našim borcima gdje god bili.

 

 

Ja sam uvijek na strani branitelja i meni su oči jako dobro otvorene (i na leđima), ali tekstovi koje napišu neki korisnici su potpuno izvan pravila foruma i kao mederator ih moram editirati ili ukloniti jer korisnici izrevolitarani i iznervirani napišu ponekad nešto što jednostavno ne može da bude objavljeno.

 

Takve objave moraju biti editirane ili uklonjene.

Ovo je pravni portal predviđen da korisnici dođu do korisnih informacija glede ostvarivanja svojih prava, a ne da se međusobno svađaju, vrijeđaju, optužuju.....

 

Imenovanje i vrijeđanje bilo koga u negativnom kontekstu nije dozvoljeno.

 

:palac:

 

 

Nadam se da smo se dogovorili i da ovu temu nećemo zaključavati zbog kršenja pravila foruma.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nerado se upoće javljam na ovakve teme jer većina ovdje uopće ne želi poslušati glas razuma.

 

Da odmah raščistim.

Ja sam branitelj, dragovoljac, bio sam u ratu do 2. mj. 92., te po mjesec i pol 93. i 95. (kad se najviše pucalo, bar u RH).

Imao sam svoj biznis, pa nisam ostajao u uniformi.

Ovim ne želim umanjiti ničiji doprnos. Potpuno razumijem ljude kojma je ostanak u uniformi bio bolja opcija od propale tvrtke; osim, naravno, onih koji su otišli u profiće.

 

Sve što sam stekao, stekao sam svojim radom i sposobnostima, i pošteno.

Nikad nisam sklapao nikakve poslove sa državom i javnim poduzećima, nisam sudjelovao u pretvorbi, nitko od moje familije nije 'otkupio' niti dobio stan, ništa nisam naslijedio.

 

Radio kao budala, potrošio zdravlje, fizičko i mentalno, u ovoj korumpiranoj državi, plačao sve žive poreze i namete , čak i za poslove koje nisam naplatio.

Za koga?

Za sebe, i za sve Vas koji ovdje cendrate o svojim pravima..

 

 

Nikad nisam ništa ni tražio. Jedino što sam dobio su udjeli u braniteljskom fondu. Ni mogućnost kupovine auta bez poreza nisam iskoristio.

 

Sada se pomalo osjećam kao budala.

 

Srećem masu ljudi, zdravijih od mene i fizički i mentalno, koji se hvale da su branitelji i HRVI, i imaju sva prava.

Jer sam ja išao raditi, a oni su obilazili doktore i sredili si mirovinu.

 

Pa im ja lijepo plaćam dobru mirovinu, a tko zna kakva će biti moja mirovina.

 

Pa su mnogi dobili stanove, a ja sam sam gradio kuću za svoju obitelj.

 

Pa su na svakom koraku oslobođeni raznih taksi, doprinosa koje ja plaćam.

 

Pa ja plaćam školske knjige za svoju i njihovu djecu, ali mi nitko ne kaže hvala.

 

Pa ja plaćam cestarinu, a oni ne, čak i kad se bave prevozom robe kombijem.

 

Itd., itd.,...

 

 

Ako ja, kao branitelj, dragovoljac i materijalno situiran, mislim tako,

 

ŠTO MISLITE KAKAV JE STAV ONIH KOJI NISU BRANITELJI I SITUIRANI ?

 

 

Evo, sad možete pljuvati po ruci koja Vas hrani.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Inače izbjegavam davati komentare na ovakve teme ali sad ne mogu da odnereagiram:

 

Vezano za rezanje "povlaštenih mirovina" kažu ovako:

 

Sindikati bi mogli tražiti da se ne režu pošteđene povlaštene mirovine rudara i radnika koji su radili s azbestom.

_______________________________________________________________

 

 

Biseri koji ovako razmišljaju očito ne znaju što rade niti imaju pojma što su rekli.

 

Baš me zanima kakva je razlika između rudara, radnika koji su radili s azbestom i hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u DR-u među kojima su mnogi oboljeli i bili ranjeni (zanimljiva im je usporedba, a vidi se iz citiranog da obespravljuju branitelje i obezvrijeđuju njihove zasluge u ratu).

Izgleda da je ratovanje, pogibelj i ranjavanje puno bezopasnija aktivnost od rudarskog posla ili rada s azbestom jer biseri to tako kategoriziraju (kad je u pitanju rezanje mirovina).

 

Braniteljsku invalidsku mirovinu su lukavo ubacili u kategoriju povlaštenih mirovina, a kako sam već negdje napisao, sad nekima iz određenih krugova branitelji smetaju, dok 1991-1996. branitelji nisu smetali i kad idu na rezove uglavnom režu sve pri tom se ne obazirući na socijalni status i imovinsko stanje građana i hrvatskih branitelja.

 

Mislim da bi naša vlada (vidimo i sami koliko je sposobna i koliko je socijalno osjetljiva) na čelu sa "vladaricom" prvo trebala da pomete smeće u svom dvorištu, odnosno krene prvo od sebe, skreše svoje troškove (pogledajte samo kakva se vozila voze i na koji način ih voze), smanji broj službenih vozila, smanji režijske troškove, potrošnju el. energije, telefoniranja, dnevnice... i svoje plaće koje su za hrvatskog građanina astronomske, bezobrazno visoke, pojača borbu protiv gospodarskog kriminala i korupcije.

 

Između ostalog, kad smo kod rezanja povlaštenih mirovina, ne vidim zašto i tu ne krenu prvo od sebe, a ostave bolesne branitelje i invalide na miru.

Ne mogu, a da se ne osvrnem i na predsjedničku mirovinu i plaću koja nije mala kao i na velike troškove predsjedničke funkcije, putovanja.....

 

Socijalni i koalicijski partneri (hm, "partneri") bi trebali da burno odreagiraju na ove rezove te ozbiljno shvate da mnogi branitelji ili rudari imaju i kredite, male mirovine, a kod mnogih jedna braniteljska ili rudarska mirovina prehranjuje više članova obitelji i srezati takvu mirovinu se ne bi smjelo, pogotovo ukoliko ta mirovina ne pokriva minimalni cenzus po članu obitelji, a to je primjerice 1515 kuna koliko je određeno za npr. oslobađanje plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranje ili 1.663,00 kune za ostvarivanje prava na dj. doplatak osiguranje.

 

Stekao sam dojam da "partneri" samo plešu kako vlada svira.

 

A rekao bih da (kad treba donijeti pametna rješenja za izlazak iz recesije) svira odprilike ovako:

http://tinypic.com/r/652ww8/5

Ovaj orkestar ima glavnu pjevačicu (svaka sličnost ili usporedba sa stvarnim osobama je slučajna).

 

Naravno, dok vlada svira i mi moramo plesati po njihovoj glazbi, a meni se čini da nas (pogotovo oboljele branitelje u invalidskoj mirovini i HRVI) vide kao ovakve plesače:

 

Rastu životni troškovi, poskupljuje plin, struja, gorivo..., a mirovine se smanjuju pa sad što vlada može očekivati od razočaranih građana, obespravljenih branitelja i osiromašenog seljaka osim da navuče bijes hrvatskih građana koji u toj bijedi i neimaštini mogu poduzeti jedino radikalne mjere da bi opstali.

 

Ne miriše na dobro.

S obzirom da mi je dosadilo da plešem po tim taktovima uzeo sam trenera i počeo trenirati ukoliko dođe do socijalnih nemira i sukoba sa snagama reda:

Za sada napredujem:

 

 

Ja sam radio sa barutnim plinovima od 2 000 projektila koje sam ispalio iz haubice 152...topa 130,,a malo i iz vbr-a...možda mene neće dirat...

 

a jesam se nadiso onih para po trulim jajima od barutnog punjenja.....pa još kad ti poklope položaj onda smrdi u zraku i od njihovih granata..a o gelerima i da ne pričamo...

 

ako će uzet 10-15 %...nek im je....

 

al onda da prekinu onaj harač....i harač i ovaj novi namet bi bilo stvarno malo puno.... :vrti:

 

pozdrav svima i ne sekirajte se puno....

 

:mase2:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Pa im ja lijepo plaćam dobru mirovinu, a tko zna kakva će biti moja mirovina.

 

 

Pa ja plaćam školske knjige za svoju i njihovu djecu, ali mi nitko ne kaže hvala.

 

Pa ja plaćam cestarinu, a oni ne, čak i kad se bave prevozom robe kombijem.

 

Evo, sad možete pljuvati po ruci koja Vas hrani.

 

 

Bravo ! Vi ste sretan čovijek i ne znate koliko kada ste zdravi i sposobni za raditi a još k tome imate i posao !

 

A za ovo hranjenje i ruku jedino mogu reći baš vam hvala jer da vas nema ne znam kako bi imali kruha i šta bi jeli, baš me zanima ko bi se usudio pljuvati vas ; :klanja::klanja::klanja::klanja::klanja:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Dobro, poslušali (pročitasmo) "glas razuma".

 

Problem je u tome da 'glas razuma', tj, ekonomska logika kaže da državni proračun treba smanjiti 25-30%, ili će slijedeće godine doći do kolapsa.

I nikakvi pozivi na dostojanstvo i obranu prava to neće promijeniti.

 

Možemo prepoloviti plaće i sve druge troškove Vlade, ministarstava, Sabora, predsjednika i diplomacije, ali to bi bila ušteda od najviše 2% u proračunu.

 

Da čujem dalje prijedloge?

Školstvo? Ukinimo grijanje u školama? Prepolovimo plaće?

Zdravstvo? Da napravimo selekciju - Stariji od 70 neka sve sami plate,ili krepaju, ionako su samo na teret?

Prepolovimo starosne mirovine?

Sve da braniteljska prava ostanu netaknuta.

 

Ili povećajmo poreze i namete da i ono malo gospodarstva rikne, a oni koji žele i mogu raditi odu u svijet?

Jer već i vrapci na grani pjevaju da imamo najveće namete na svijetu, strana ulaganja nas zaobilaze, ali nitko u vlasti u ovoj zemlji to ne želi čuti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

problemi su se trebali rješavati prije 3-4 mjeseca, prilikom posljednje izmjene zakona. samo slijep tada nije vidio da je to bio probni balon za ovo što slijedi. poslije ovih 10-15% ide i 30-40% a podršku za takve drastične rezove vlast će dobiti u svim ostalim interesnim skupinama, seljacima, profesorima, studentima, radnicima, brodograditeljima, tetama u vrtiću i ostalima (koji se glupo nadaju da one neće doći na red). meni je zaista žao što sam tada bio u pravu ali jednako sam zarobljen spinom gdje svatko vodi svoju politiku. moleći za podršku i pomoć dok su mi rezali prava (ne samo meni, nas 450 000 nemamo od rata ništa osim uspomena, odličja i trauma) dobio sam odgovor od mnogih "riješenog" statusa da tako i treba i da je dosta više "novih" invalida, da to proračun ne može podnijeti i da su i njihove mirovine ugrožene. tada su neki ovdje bili sretni izmjenama zakona. nekako su nas uspjeli učiniti neprijateljima... vođe su nas izdale, prodale i gadimo im se, oni koji bi nas trebali zastupati šute i "ne talasaju" jer kupljeni su za šaku kuna. tu jednostavno više nema izlaza. ni pravnog ni političkog. možda je najbolje ući u vrtlog koji nas guta, prepustiti se i sve gledati na televiziji, kao nedavni prosvjed seljaka. umjesto da smo izašli sa njima... makar im došli na kobasice i kuhano vino, tek da se zna da nam nije svejedno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Problem je u tome da 'glas razuma', tj, ekonomska logika kaže da državni proračun treba smanjiti 25-30%, ili će slijedeće godine doći do kolapsa.

 

Ako treba neka svima bude jednako ! Neka dođe do kolapsa ! Za sada kolapsa nema a ako ga treba biti neka bude !

 

Za to su najmanje krivi branitelji koji se nalaze u mirovinama ! Na kraju krajeva njih je samo oko 45 000 ima nešto i obiteljskih braniteljskih mirovina oko 15 000 a u lijepoj našoj ima oko 1 200 000 umirovljenika, pa sada čisto sumnjam i ne moram biti ekonomski stručnjak da zbrojim 2 + 2 . Šta je sa ovim drugim umirovljenicima i njihovim mirovinama ? Tko su ti ljudi ako statistika kaže da samo 16 % ljudi ima punu starosnu mirovinu ?

 

Prije nekoliko godina ( 2 – 3 ) svi umirovljenici osim onih " u povlaštenim " mirovinama su dobili tzv. dodatak na mirovinu u postotku na odnos mirovine ( i za primjer lijepo se umirovljenicima vidjelo na iznosu mirovine – za primjer moj otac je u punoj starosnoj ima 45 godina radnog staža dobio je mirovinu početnu oko 3600 kuna a s dodatkom mu je mirovina skoćila za nekih 800 do 900 kuna – neka je, nemam protiv toga ništa što su oni dobili ali dižem glas jer smo mi s „ povlaštenim“ mirovinama tada od toga bili operirani), svi osim opet nas branitelja ! Onda diskriminacija, a evo i sada diskriminacija nas !

 

Kome su to branitelji trn u oku ? Kome smetaju oni koji su stvarali ovu državu ?

 

Ako je ovo pravna država i po Ustavu nema diskriminacije i stavljanja jednog sloja ljudi u drugi ili treći red onda neka se više prestane udarati samo po braniteljima koji se nalaze u mirovinama i kojima su zdravlje i egzistencija teško narušeni !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx

1. NEMA TOG PRIVATNIKA KOJI ZA AMA BAŠ SVAKI RAČUN PLAĆA PDV

2. NITKO TI NIJE BRANIO TRAŽITI NEŠTO ŠTO TE PRIPADA

3. RIJETKO KOJI PRIVATNIK PRIJAVLJIVA RADNIKA NA PUNU PLAĆU KOJU MU ISPLAĆUJE I TAKO NA JOŠ JEDAN NAČIN ZAKIDA I DRŽAVU I RADNIKA

 

radio sam u dvije jake firme ( splitski škver i morh ) i u prvoj sam zbog učešća u ratu ostao na tadašnjoj 20.-oj grupi dok su oni koji nisu išli u rat napredovali do mjesta poslovođa jer nas nije bilo .............

i što onda ?

vratiti se njima i biti im pomoćnik sa kojim će se zahebavati?

odem u morh i........pušikana !....ukidaju se radna mjesta ? !

 

tražim zasluženu mirovinu sa hrvi i sa 28 godina radnog staža i sad se nalaze takvi 'stručnjaci' poput tebe koji će mi i to uskratiti ?!

 

kažu -neme novaca !

 

GOSPODO !

 

NISMO NI JA NI MOJ BRAT NI JOŠ DRUGU DRAGOVOLJCI '91. IMALI NI UNIFORMU A KAMOLI ORUŽJE I NIJE VAM SMETALO KADA SMO IŠLI !

NOVAC NIKADA NISMO IMALI PA NI SADA........

SRETNO STE VIKALI- HAJDETE VI ! DOĆI ĆE MO MI ZA VAMA ( pokupiti maslo )!

i tako cijeli rat...........

 

kako vas nije više sramota ( OVO SE NE ODNOSI NA VAS G. felixx )tražiti još od nas ?

 

uzmite od zombija partizana i njihovih sluga koji mukte žive već 60 godina a bratovu mirovinu ( zapovjednik voda i dragovoljac - 1850 kn )smanjite ako možete manje ili uzmite i moju mirovinu (dragovoljac- pješak- od juga do drniša cijeli rat ) koju godinama mi ne daju ili iz ovog ili iz onog razloga.........

 

UZMITE GOSPODO NA VAŠU 'ČAST' A NA NAŠ PONOS KOJEGA JOŠ IMAMO U DOVOLJNIM KOLIČINAMA ! ! ! !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kompa je napisao:

Kome su to branitelji trn u oku ? Kome smetaju oni koji su stvarali ovu državu ?

 

Ako je ovo pravna država i po Ustavu nema diskriminacije i stavljanja jednog sloja ljudi u drugi ili treći red onda neka se više prestane udarati samo po braniteljima koji se nalaze u mirovinama i kojima su zdravlje i egzistencija teško narušeni !

 

Nemoj poistovjećivati branitelje da onima koji su dobili povlastice i mirovine. I ja sam branitelj i dragovoljac.

 

Pojam 'diskriminacija' tebi je malo mutan.

Tko je diskriminiran?

Onaj tko sa 35 godina ode u mirovimu 7000+ kn (ovdje ne mislim na dečke u kolicima,oni sigurno nisu povlašteni), ili onaj tko sa 40 godina staža i 60+ godina starosti ode u mirovinu 1800 kn?

 

I ne zaboravi da iznos 60-80000 povlaštenih mirovina zbrojeno iznosi više od zbroja 500000 najmanjih mirovina.

 

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Nerado se upoće javljam na ovakve teme jer većina ovdje uopće ne želi poslušati glas razuma.

 

Da odmah raščistim.

Ja sam branitelj, dragovoljac, bio sam u ratu do 2. mj. 92., te po mjesec i pol 93. i 95. (kad se najviše pucalo, bar u RH).

Imao sam svoj biznis, pa nisam ostajao u uniformi.

Ovim ne želim umanjiti ničiji doprnos. Potpuno razumijem ljude kojma je ostanak u uniformi bio bolja opcija od propale tvrtke; osim, naravno, onih koji su otišli u profiće.

 

Sve što sam stekao, stekao sam svojim radom i sposobnostima, i pošteno.

Nikad nisam sklapao nikakve poslove sa državom i javnim poduzećima, nisam sudjelovao u pretvorbi, nitko od moje familije nije 'otkupio' niti dobio stan, ništa nisam naslijedio.

 

Radio kao budala, potrošio zdravlje, fizičko i mentalno, u ovoj korumpiranoj državi, plačao sve žive poreze i namete , čak i za poslove koje nisam naplatio.

Za koga?

Za sebe, i za sve Vas koji ovdje cendrate o svojim pravima..

 

 

Nikad nisam ništa ni tražio. Jedino što sam dobio su udjeli u braniteljskom fondu. Ni mogućnost kupovine auta bez poreza nisam iskoristio.

 

Sada se pomalo osjećam kao budala.

 

Srećem masu ljudi, zdravijih od mene i fizički i mentalno, koji se hvale da su branitelji i HRVI, i imaju sva prava.

Jer sam ja išao raditi, a oni su obilazili doktore i sredili si mirovinu.

 

Pa im ja lijepo plaćam dobru mirovinu, a tko zna kakva će biti moja mirovina.

 

Pa su mnogi dobili stanove, a ja sam sam gradio kuću za svoju obitelj.

 

Pa su na svakom koraku oslobođeni raznih taksi, doprinosa koje ja plaćam.

 

Pa ja plaćam školske knjige za svoju i njihovu djecu, ali mi nitko ne kaže hvala.

 

Pa ja plaćam cestarinu, a oni ne, čak i kad se bave prevozom robe kombijem.

 

Itd., itd.,

Ako ja, kao branitelj, dragovoljac i materijalno situiran, mislim tako,

 

ŠTO MISLITE KAKAV JE STAV ONIH KOJI NISU BRANITELJI I SITUIRANI ?

 

 

Evo, sad možete pljuvati po ruci koja Vas hrani.

 

:kavica:

Veliš, oni koji cendraju o svojim pravima; zanimljivo !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZAGREB, 10. ožujka 2010. (Hina) - Predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara (UZBV) Damir Jašarević rekao je danas da se njegova udruga protivi u medijima najavljenom smanjenju braniteljskih mirovina i trajnih prava sve dok se ne iscrpe druge mogućnosti ušteda u državnom proračunu.

 

Jašarević je na današnjoj konferenciji za novinare pod nazivom "Branitelji u uvjetima gospodarske krize" rekao da ova udruga protivi i da čelnici braniteljskih udruga pregovaraju s Vladom u ime svih branitelja o mogućem smanjivanju iznosa braniteljskih mirovina.

 

Ako se proračun dovoljno ne puni onda treba reći da tzv. krizni porez nije ispunio cilj naglasio je dodavši i da branitelji nisu ni krivi što mirovinski sustav u zemlji je u problemima. Upitao se što je s najavljenim racionalizacijama u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi kao i sa štednjom u ostalim sektorima države.

 

Zalažemo se za objavu Registra branitelja ali i za primjerice objavu ostalih Registara poput korisnika mirovina NOB-a, bivše JNA ili bivših državnih dužnosnika SFRJ i Saveza komunista a čiji je iznos za mirovine godišnje veći od iznosa za mirovine hrvatskih branitelja. Naglasio je da se u medijima postavlja pogrešna teza da i braniteljske mirovine spadaju u povlaštene rekavši da one nisu visoke kao ni invalidske mirovine hrvatskih branitelja.

 

Ocjenivši da je Zakon u pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata često "mrtvo slovo na papiru", Jašarević je iznio podatak da je tijekom prošle godine oko sedam tisuća branitelja ostalo bez posla među kojima ima i visoko obrazovanih te je sada broj nezaposlenih branitelja oko 26 tisuća.

 

Stoga kao branitelji tražimo uvođenje reda u sustav skrbi prema hrvatskim braniteljima, Fondu hrvatskih branitelja rekao je dodavši da kao branitelji ne žele tapšanje po ramenu državnih dužnosnika niti da o smanjenu opsega njihovih prava itko u njihovo ime pregovara.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam za to da se medusobno svadamo,ali jos jednom apeliram na sve vas da razumno sagledate sto se sve dogada zadnjih nekoliko mjeseci.Kad se u medijima pocne pisati o problematici povlastenih mirovina odmah se u prvi plan stavljaju branitelje koji po njima samo sjede po kaficima i motaju se oko kladionice,te uz sve to dobivaju visoke mirovine.Ne cudim se sto hrvatski gradani vise nemaju bas najbolje misljenje o nasoj populaciji.Sve je to krenulo kad je objavljena brojka od preko 500 000 branitelja.Oni koji su objavili tu brojku nisu dozvolili da se javno objavi registar.Pitam se zasto.Sada je tesko zaustaviti kotac koji se pokrenuo,dionice su se podijelile,rasprodale i mi ni danas nemozemo znati koliko je laznih branitelja iskoristilo tu pogodnost.Kod osnivanja fonda branitelja branitelje su podijelili na borbeni i neborbeni sektor,sto je bilo donekle u redu.Sad se pitam,bi li se objavljivanjem registra doslo do sokantnog podatka o broju branitelja u mirovini koji su iz neborbenog sektora a da ne govori kliko ih ima mirovinu a da uopce nemaju status branitelja ili imaju ali je lazan.Sad postavljam pitanje svima vama treba li ova vlada i njezini poslusnici(udruge iz domovinskog rata na celu sa Hvidrom i sefom Hvidre zastupnikom HDZ-a)odgovarati za sve ovo i odstupiti sa ove scene.Kad se dize galama na povlastene mirovine misli se samo na "parazite"branitelje.Pa to je normalno kad nitko iz nase vlade ili nasih velikih udruga se nije udostojio pojasniti javnosti da pod pojam povlastene mirovine pripadaju i sljedece grupacije:sudionici NOR-a,njih trenutacno ima 43 557,clanovi nekadasnjeg izvrsnog vijeca SRH,clanovi nekadasnjeg saveznog izvrsnog vijeca SFRJ,kojekakvi bivsi udbasi kojih ima jos dosta,pripadnici bivse JNA i na kraju tu pripadaju i saborski zastupnici,politicki zatvorenici,hrvatska domobranska vojska i clanovi HAZU.Na kraju vas ponovo pitam:treba li hitno objaviti registar branitelja pa onda izvrsiti reviziju mirovina,treba li izvrsiti reviziju partizanskih mirovina (vidite sluzbenu cifru od 43 557 korisnika).Treba li sve to uciniti prije rezanja svih tih prava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko je za primjetit Vlada je definitivno odlučila smanjit braniteljske mirovine. Ok ali po kojem obrascu, moj primjer: gardijski status, hrvi po osnovi dvostrukog ranjavanja i kroničnog PTSP-a, časnički čin, 18 godina staža od čega puni ratni, oženjen otac troje djece, supruga nezaposlena, visina mirovine 4000 kuna. po imovinskom cenzusu spadam na rub egzistencijalnog preživljavanja, a ako mi se odbije 15 %, onda sam ispod tog ruba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I nisi jedini. Kakve vještine naučiš u vojsci ako si ostao poslije rata borbeni sektor. I onda dođeš u godine kada imaš oko 40 godina, sav razje..., ništa normalo ne znaš raditi, imaš ( kao ja npr. 4 ) puno djece ( malodobne naravno ), ženu ti neće nitko zaposliti zbog godina, smetaš guzonjama u postrojbi itd... . Umjesto da nam daju posao u državnim firmama oni nas šalju u mirovinu. Sada ispada da smo povlašteni . Mogli su oni to i prije napraviti. Kada je završio rat trebali su braniteljima ponuditi posao u državnim tvrtkama i ustanovama pa bi ti isti branitelji bili zadovoljni i zbrinuti i znali bi da se nisu uzalud borili. Gdje mogu "prodati" stečeno znanje i vještine ? U Iraku ili Afganistanu ? Ne želim da se moja mirovina naziva povlaštenom ili u prijevodu "poklonjenom".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

depresivac je napisao:

Oni koji su nase mirovine nazvali povlastenim bi u slucaju da smo izgubili rat uredno radili u saveznim tijelima SFRJ.Njima bi i tamo bilo dobro,oni se prilagode svakoj situaciji.Moze li mi netko pojasniti:dali se invalidska mirovina pravno moze tretirati kao povlastena?

 

kako ne ! ! !

 

vi ste sretni dobitnik velikog broja boleština koje uzrokuju i raspad vašeg nervnog sistema a još a ko ste i slavogubitnik nekog dijela tjela - vašoj sreći nema kraja ! ! !

 

npr.

 

nagazili ste na 'paštetu' i ostali ste bez lijevog stopala...

 

pitate gdje je tu prednost ?

 

pa to vam je stopalo bilo gljivično infekcirano...........

 

ps- moj novi nick bi mogao biti depresivac na n-tu.....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Pojam 'diskriminacija' tebi je malo mutan.

Tko je diskriminiran?

 

Diskriminirana je populacija ljudi koji se nalaze u invalidskim mirovinama a koje Vlada naziva " povlaštenim braniteljskim mirovinama " u odnosu na ostale ljude koji se nalaze u mirovini.

Evo i primjer za diskriminaciju : prije 2 do 3 godine svi osim osoba u povlaštenim mirovinama dobili su dodatak na visinu svoje mirovine i to u postotku visine mirovine, dok mi koji se nalazimo u invaliskim mirovinama i imamo status branitelja taj dodatak nismo dobili.

 

Zašto su napravili razliku između umirovljenika !?

 

Diskrimiacija se želi sporovesti još i između tzv. " povlaštenih mirovina " invalidskih i to ovih braniteljskih i ovih ljudi koji su bili rudari ili radili s azbestom. Braniteljima bi uzeli 10 do 15 % a ovima i ostalima drugima ne bi smanjivali mirovine.

 

Nisam za to da se uzme i ovima drugima pa da ne bude diskriminacije, nego da se nikome ne dira niti lipa od mirovine !

 

Zašto bi i tu napravili razliku i diskriminirali osobe sa braniteljskim statusom a koje se nalaze u invalidskim mirovinama ?

 

felixx je napisao:

 

Onaj tko sa 35 godina ode u mirovimu 7000+ kn (ovdje ne mislim na dečke u kolicima,oni sigurno nisu povlašteni), ili onaj tko sa 40 godina staža i 60+ godina starosti ode u mirovinu 1800 kn?

 

I ovoj koji je sa 32 godine života kao ja otišao u mirovinu i onaj koji je odradio cijeli svoj radni vijek i danas se sa 65 godina života nalazi u mirovini imaju status umirovljenika !

Samo je razlika između mene i njega što ja nisam imao sreće da zdrav doživim punu starosnu mirovinu i da do mirovine ( do 65 god života do kada bi radio da sam zdrav ) osiguram svojim radom svoje stambeno pitanje i otškolujem svoju djecu, nego to moram sada sa ozbiljno narušenim zdravljem dok se nalazim u mirovini i dok zavisim od milostinje koju primam svaki mjesec i sada još žele da mi i to smjanje ! Pa di im je pamet pitam ja vas ?

 

felixx je napisao:

 

 

I ne zaboravi da iznos 60-80000 povlaštenih mirovina zbrojeno iznosi više od zbroja 500000 najmanjih mirovina.

 

 

A što se tiće visine mirovine to je već druga prića sama za sebe ne vezano za ovu temu. Samo ću spomenuti a to nije nikakva tajna da svi i poduzetnici i radnici tijekom radnog vijeka gledaju što manje uplatiti na račun mirovinskog i prijavljuju se na minimalce a ostatak plaće primaju na ruke tako da država znasamo za ovaj minimalac i od njega se samo daju i podmiruju obveze prema državi. A kada dođe vrijeme za mirovinu onda kukaju i poslodavci koji su imali obrte i radnici koji su radili za njih i podržavali ih oko naćina isplate plaća, da im je sada mirovina mala, pa ne može biti veća ako su cijeli radni vijek svi bili prijavljeni na minimalcu i tako u jednu ruku varali državu ali i sebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-čitam sve ove postove i dođe mi da zaplačem ili da napravim neku "pizdariju".

Ovo što nam rade Van je svake pameti,možemo mi komentirat što hočemo,a "oni" će napravit po svome,jer tzv.braniteljske udruge ne čine ama baš ništa za svoje članove osim da poberu članarinu i organiziraju neki izlet (eventualno).Naravno a sve po diktatu vlade za šaku kuna.Žele nas razjedinit.

 

Ja osobno sam dragovoljac HRVI na ptsp i nisam u nikakvoj udruzi jer mi se od tih udruga povrača.

 

Treba preći s riječi na djela ,svaki istinjski branitelj bez obzira dal je u nekoj udruzi ili nije,treba reći svoj stav i izači na ulice diljem lijepe nam Naše.Da im pokažemo da nismo samo broj na papiru nego da smo ljudi koji su utkali svoje zdravlje u svoju Domovinu!

 

Za moda i admine:ovo nije huškački post (nije namjera) već moje osobno mišljenje,na kojeg naposljetku imam pravo -bar se nadam!!

 

Lijepi pozdrav svim istinjskim HB diljem Domovine,od Kove iz KC

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Nerado se upoće javljam na ovakve teme jer većina ovdje uopće ne želi poslušati glas razuma.

 

Da odmah raščistim.

Ja sam branitelj, dragovoljac, bio sam u ratu do 2. mj. 92., te po mjesec i pol 93. i 95. (kad se najviše pucalo, bar u RH).

Imao sam svoj biznis, pa nisam ostajao u uniformi.

Ovim ne želim umanjiti ničiji doprnos. Potpuno razumijem ljude kojma je ostanak u uniformi bio bolja opcija od propale tvrtke; osim, naravno, onih koji su otišli u profiće.

 

Sve što sam stekao, stekao sam svojim radom i sposobnostima, i pošteno.

Nikad nisam sklapao nikakve poslove sa državom i javnim poduzećima, nisam sudjelovao u pretvorbi, nitko od moje familije nije 'otkupio' niti dobio stan, ništa nisam naslijedio.

 

Radio kao budala, potrošio zdravlje, fizičko i mentalno, u ovoj korumpiranoj državi, plačao sve žive poreze i namete , čak i za poslove koje nisam naplatio.

Za koga?

Za sebe, i za sve Vas koji ovdje cendrate o svojim pravima..

 

 

Nikad nisam ništa ni tražio. Jedino što sam dobio su udjeli u braniteljskom fondu. Ni mogućnost kupovine auta bez poreza nisam iskoristio.

 

Sada se pomalo osjećam kao budala.

 

Srećem masu ljudi, zdravijih od mene i fizički i mentalno, koji se hvale da su branitelji i HRVI, i imaju sva prava.

Jer sam ja išao raditi, a oni su obilazili doktore i sredili si mirovinu.

 

Pa im ja lijepo plaćam dobru mirovinu, a tko zna kakva će biti moja mirovina.

 

Pa su mnogi dobili stanove, a ja sam sam gradio kuću za svoju obitelj.

 

Pa su na svakom koraku oslobođeni raznih taksi, doprinosa koje ja plaćam.

 

Pa ja plaćam školske knjige za svoju i njihovu djecu, ali mi nitko ne kaže hvala.

 

Pa ja plaćam cestarinu, a oni ne, čak i kad se bave prevozom robe kombijem.

 

Itd., itd.,...

 

 

Ako ja, kao branitelj, dragovoljac i materijalno situiran, mislim tako,

 

ŠTO MISLITE KAKAV JE STAV ONIH KOJI NISU BRANITELJI I SITUIRANI ?

 

 

Evo, sad možete pljuvati po ruci koja Vas hrani.

 

:kavica:

:smijeh:

 

Vidim da ovaj forum sve više služi za iskaljivanje osobnih frustracija i neznam što već,ali ljudi nemojte pisati glupiosti a to ide i ADMINISTRATORA (pušta tu nekakve nebulozne filmiće ,dok drugima zaključava teme,evo baš pošteno),a što se tiče tebe felix,poštujem tvoj stav,mogu misliti kako je bilo tvojim radnicima i koliko su imali plaću a koliko su dobivali na ruke. sve se svodi na onu "Sve ti mogu oprostiti ali ako si uspješni od mene e to ti nikako oprostiti ne mogu"

 

i ja sam Branitelj i ne cendram kao ti i meni je dosta svega i molim Boga da se objavi već jednom taj registar i da se postroje ratne brigade pa da se vidi tko je a tko nije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slažem se sa dosta toga što su kolege dosada napisali, osobito ono oko objave registra i sveobuhvatne i temeljite revizije svih mirovina.

Ali prije svega mislim, da bi svakako trebalo odreći legitimitet svim predsjednicima kojekakvih udruga branitelja, koji nas kakti predstavljaju u vlasti, a u stvari dobro uhljebljeni gledaju samo svoje interese.

To su sve odreda (a poznajem ih nekoliko) trojanski konji instalirani od prijašnjih i sadašnjih vlastodržaca.

Dugoročno, jedino kvalitetno rješenje za branitelje bi bilo da osnuju i imaju svoju jaku stranku, koja će onda zaista štititi njihove interese.

Ako mogu nac. manjine, umirovljenici, seljaci, pa čak i raznorazni separatisti imati svoje stranke u RH. zašto ne bi i branitelji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

samo da dodam i upozorim,bojim se da nikakovog jedinstva među braniteljima neće biti.

Vidjelo se i kod zadnje izmjene zakona.

Svi mudraci sa ostvarenim pravima su sve šutke podržali(iDečaka i Đakića) jer se nije tražilo "njihovo"i baš ih je bilo briga za one nemarne koji nisu na vrijeme mislili.

 

I ovo sada na ovoj temi je zadivljujuće kako se mijenjaju stavovi kada su pojedinci osobno ugroženi.

Nema tu gospodo od Domovine i suboraca bojim se ništa.

Samo ego i lova.

 

Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno kako to do sada nije nitko pokrenuo-osnivanje Stranke hrvatskih branitelja.

Stranke ljudi koji su obranili i stvorili Hrvatsku,ljudi koji su svoje zdravlje i život bili spremni položiti za svoju zemlju,ljudi koji su izgubili svoje najmilije,ljudi koji su ostali bez zdravlja ili dijelova tijela da bi imali svoju državu.

Ima nas 500 000 registriranih branitelja,plus većina ima svoje obitelji užu(roditelje,supruge,djecu kojih već ima dosta i punoljetnih) i širu.

Mislim da bi se bez većih problema skupilo milion glasača i da bi mogli izboriti pobjedu na izborima i voditi ovu državu.

Ako smo uspjeli u ratu pobijediti deseterostruko nadmoćnijeg neprijatelja,zašto ne bi u miru bili u stanju izvući ovu državu iz krize.

Ako nemamo stranku koja zastupa naše interese ,a vidimo da je nemamo imamo se pravo organizirati,baš kao i seljaci,nacionalne manjine,slavonska,istarska stranka i ostale koje ne mogu na drugi način ostvariti svoje interese nego učestvujući u parlamentarnim i drugim izborima tj u vlasti.

Pokrenimo inicijative kod ljudi koji su još koliko-toliko zdravi,imaju znanje i sposobnost da se organizira stranka.

Svim dosadašnjim vođama udruga zabraniti Statuom stranke da mogu obnašati bilo koju dužnost u toj novoj stranci(neka i dalje vode udruge koje su vodili i na način koji su vodili,nama takvi ne trebaju),kao i predizborno koaliranje s bilo kojom strankom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja se osjećam kao potrošna roba kojoj je isteakao rok trajanja***(isto kao kad dite žvače žvaku žvače dok ima sladera a kad nestane baci je u koš za smeće).

Mi smo svoje zadaće ispunjavali bez pogovora i puno pitanja,spremni dati život za jedinu nam Hrvatsku a šta smo dobili.

Dobili smo da me susjed gleda kao lopova koji je u rat išao radi mirovine i misli da je meni super e meni nije super iz razloga što sam obolio psihički i fizički(ja sam povlašten e nisam ja sam žrtva kao i dosta ljudi u ovoj opljačkanoj i napaćenoj Državi.

Povlašten je onaj koji nije bio u ratu ali je rješio papire na ovaj i onaj način a mislim da ih ima puno o broju neću.

Rat je započeo istinskim braniteljima devedesete a završiti će tek kad nas pokopaju.

 

 

U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

 

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će nje, rodit će

se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila

komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave da je

nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu

sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi

podjednako ...

 

... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako

tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i

najgore će biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim #OOPS#vjetrima i

makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će

biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sutina11 je napisao:

Ja se osjećam kao potrošna roba kojoj je isteakao rok trajanja***(isto kao kad dite žvače žvaku žvače dok ima sladera a kad nestane baci je u koš za smeće).

Mi smo svoje zadaće ispunjavali bez pogovora i puno pitanja,spremni dati život za jedinu nam Hrvatsku a šta smo dobili.

Dobili smo da me susjed gleda kao lopova koji je u rat išao radi mirovine i misli da je meni super e meni nije super iz razloga što sam obolio psihički i fizički(ja sam povlašten e nisam ja sam žrtva kao i dosta ljudi u ovoj opljačkanoj i napaćenoj Državi.

Povlašten je onaj koji nije bio u ratu ali je rješio papire na ovaj i onaj način a mislim da ih ima puno o broju neću.

Rat je započeo istinskim braniteljima devedesete a završiti će tek kad nas pokopaju.

 

 

U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

 

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će nje, rodit će

se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila

komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave da je

nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu

sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi

podjednako ...

 

... No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako

tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i

najgore će biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim #OOPS#vjetrima i

makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će

biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?"

 

Baš tako, nažalost. :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav bivšoj ministrici branitelja Kosor i njezinim satelitima u braniteljskim redovima koji se brinu o "dobru" branitelja Đakiću, Milasu, Dečaku i ostalima.

Gospodo, ovaj puta vam to neće proći!!

Mi koštamu državu oko 3% proračuna na godinu, a šta je sa ostalih 97% ??

I baš na nama bi vi spašavali državu? E, dosta je više toga!

Ako treba da potonemo, ima da tonemo svi zajedno.

Nećete samo na nama ispravljati svoje pogreške, mi nemamo traktore, ali nas ima daleko više od seljaka, pa ćemo se već snaći nekako. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajmo sad bez zahebancije tko je zainteresiran za osnivanje stranke? 5-10-100%?

pa na to se oduvjek pucalo,nemoguća misija.

 

Neka gospoda režu svima,nemam ništa protiv ionako nemam gotovo ništa od mirovine 3600kn dragovoljac,hrvi

Ma i nije mala moji roditelji oboje nemaju toliko!Povlašten sam,lječe me lokalni mesari,za privatnike nemam,moju bolest ocjenjuju ljudi koji me nit ne vide,mirovinu sam dobio nakon 10g povlačenja po komisijam..........

 

Evo ja ću stranku ako se skupi nas 10 sa foruma o svom trošku registrirat i dat ću prostor u centru Pule da koristimo Gratis.

 

Da 10-15% sad rezanje a ono od prije par godina,da ne spominjem omjere za invalidnine i kad su srezane,a kad su zadnji put to uskladili??????kad ču doć na red za stambeno zbrinjavanje trebat će mi mjesto na lokalnom groblju jer evo u Puli je toliko dragovoljaca,hrvi itd da ninakon 15 godina nisam uspio doć do stambenog rješenja,ali sam uspio bit među prvima kad sam odlazio u rat!

 

Režite me ali sajeći me nećete! :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Branitelji su trebali ostati pod Djelokrugom MORH-a ,a pripadnici MUP-a pod svojim ministarstvom i nikada se nije trebalo vršiti izdvajanje i osnivanje novog ministarstva...samim time ne bi događalo ovakvo nešto....

 

Pitanje glasi kakva je "sila" MOMBS- koji aposolutno ne riješava niti trečinu braniteljske problematike te je izmišljen za uhljebljavanje pojedinih podobnih osoba i još jedno ministarstvo na teret države-naspram MORH-a ili MUP-a...

 

Usporedite koliko je koje od ovih navedenih ministarstava "teško" u proračunskoj osnovici...

 

No svakao branitelji su ojađeni,na rubu, prevareni i izigrani,velik dio bolestan i spreman na sve (zadnji očajnički potez) i ne bih se mnogo začudio da i oni u stilu "seljaka" krenu u prosvjed za "očuvanje dostojanstva i digniteta HB i DR"...

 

Dosta su nas gazili što kroz rat,što kroz privatizaciju,razne komisije,zakone,pretvorbe,fondove,izmišljene povlastice.. (dok smo mi krvarili na braniku domovine-kupovale su se u tišini firme i donosili zakoni....)i to ona ista gospoda koja se danas vozi u skupim automobilima,privatno i službeno,koje mi plačamo našim krvavo zarađenim plačama i mirovinama te si si dodjeljuju sramotno velike plače naspram situacije istanju puka(i dodacima koja nerjetko premašuje istu) zarađene na našoj "grbači", a vlastitu nesposobnnost i neznaje žele opet prelomiti preko naših leđa...e neće ići ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto sinoc lego u krevet ljut, nazivciran i pomalo isfrustriran...

Lezo jedno vrijeme i drobim supruzi drobim drobim... tisucu zasto tisucu zato :-?

I tek onda ona pop...i i kaze: koliko "vas" ima takvih ko ti koji ste se n.a.s.r.a.l.i po tim forumima i prepucavate se jedni s drugima, bolje idi van, skupljaj ljude napravite nesto,cemu ste krvarili i zdravlje ostavljali po Hrvatskoj i Bosni nego za HRVATSKU e ako si sami ne mozete pomoci a onda nemoj ni meni svaki dan kukati kad dode do necega!

I tako eto danas sjedim i razmisljam o supruzi i svemu sto je rekla... i nemam sta reci nego U PRAVU JE ZENA

:crven:

Evo Vam i moj +

Iako bolje da se nademo svi sa ovih foruma i konacno nesto i napravimo ne samo zbog nasih vlastitih mirovina tj.primanja nego zbog cijelokupnog stanja u drzavi i citavog stanovnistva... SAMO STAAAAA i na koji nacin???

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sviđa mi se ono što je bovu napomenuo,pa toliko ima mjesta za uštedu i kresanje da to nije normalno.Najveće uštede po meni bi se napravile sa smanjenjem broja županija,lokalne samouprave,i sl.jer te guzonje potroše love da nije normalno.samo kako vladu prisiliti da to odradi.i ministarstvo vanjskih poslova troši abnormalnu lovu,a nijedan posao ne donese u hrvatsku,broj stranaka...zar ih toliko potrebno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

96g bio sam na prosvjedu HRVI na Markovom trgu,

Da li ima još netko tu tko je bio na tom prosvjedu.

Došli smo iz cijele Hrvatske autobusima.

Došli nam govoriti Jarnjak,Šušak ,Jadranka Kosor,tražili smo Franju da dođe nije se usudio doći pred ljude bez ruku,nogu,očiju,tada PTSP nije bilo nije postojao,samo ranjenici.

Došlo nas je tada oko 6000 ljudi(tada je bilo nekih 15 000 RVI)

Organizirao nas je Lijović (tadašnji predsjednik HVIDRE) ,

na kraju nisu smanjili prava.

Pitanje ima li nas snage tko organizirati prosvjed,koliko bi ljudi došlo ,sad nas je 50.000invalida vjerujem da se ne bi skupilo ni pola kao tada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diksi je napisao:

96g bio sam na prosvjedu HRVI na Markovom trgu,

Da li ima još netko tu tko je bio na tom prosvjedu.

Došli smo iz cijele Hrvatske autobusima.

Došli nam govoriti Jarnjak,Šušak ,Jadranka Kosor,tražili smo Franju da dođe nije se usudio doći pred ljude bez ruku,nogu,očiju,tada PTSP nije bilo nije postojao,samo ranjenici.

Došlo nas je tada oko 6000 ljudi(tada je bilo nekih 15 000 RVI)

Organizirao nas je Lijović (tadašnji predsjednik HVIDRE) ,

na kraju nisu smanjili prava.

Pitanje ima li nas snage tko organizirati prosvjed,koliko bi ljudi došlo ,sad nas je 50.000invalida vjerujem da se ne bi skupilo ni pola kao tada.

 

Bio sam ja.

I nije istina da tada PTSP nije postojao, ja sam ga uz neke druge stvari imao i imao sam ga tada već trajno.

Je postojao je, samo ne u tolikoj mjeri kao danas i tada je bio da tako kažem "nepoželjan" i stigmatiziran kako u samoj HVIDRI, tako i šire.

I nije problem u PTSP-u, već u tome tko ga je i kako mogao zaraditi u ratu. Da se to ograničilo samo na one koji su bili u borbenim postrojbama i to najmanje godinu dana izloženi stresovima.

Ne bi sad bilo ni trećina onih sa takvom verificiranom dijagnozom. Nego se ta dijagnoza koja u svijetu postoji, kod nas zloupotrebila da bi se jedan dio razvojačenih branitelja zbrinuo. :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

*KOSKE* je napisao:

Eto sinoc lego u krevet ljut, nazivciran i pomalo isfrustriran...

Lezo jedno vrijeme i drobim supruzi drobim drobim... tisucu zasto tisucu zato :-?

I tek onda ona pop...i i kaze: koliko "vas" ima takvih ko ti koji ste se n.a.s.r.a.l.i po tim forumima i prepucavate se jedni s drugima, bolje idi van, skupljaj ljude napravite nesto,cemu ste krvarili i zdravlje ostavljali po Hrvatskoj i Bosni nego za HRVATSKU e ako si sami ne mozete pomoci a onda nemoj ni meni svaki dan kukati kad dode do necega!

I tako eto danas sjedim i razmisljam o supruzi i svemu sto je rekla... i nemam sta reci nego U PRAVU JE ZENA

:crven:

Evo Vam i moj +

Iako bolje da se nademo svi sa ovih foruma i konacno nesto i napravimo ne samo zbog nasih vlastitih mirovina tj.primanja nego zbog cijelokupnog stanja u drzavi i citavog stanovnistva... SAMO STAAAAA i na koji nacin???

:-?

 

 

E...branitelji moji... Vidiš KOSKE, to isto sam ja rekla svom dragom 19.11.2009. godine, pa kad je htio nešto napravit svi ste ga popljuvali, a mrljavac mu zaključao temu.

 

Znaš kad će ti biti najteže?? Kad pred ženom zaplačeš jer shvatiš da si sam nemoćan, i jer su ti svi oni koje si smatrao svojim ratnim drugovima okrenuli leđa...

A znaš šta će žena onda napraviti ? Gledat će te bespomoćno kako si tužan i nemoćan. Kako gledaš svoje zahvale iz domovinskog rata i ne razumiješ gdje si pogriješio, ona će te zagrliti i reći će ti da ne plaćeš, jer nisi sam...ona je tu uz tebe. I ona te razumije ( koliko god može jer nije proživjela to što si ti ) i voli najviše na svijetu.

 

Davno ste vi gospodo draga trebali biti jedan uz drugoga...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Blanka je napisao:

 

Davno ste vi gospodo draga trebali biti jedan uz drugoga...

 

Nikada nije kasno pokazati svima njima koji misle da smo mi samo brojke a da iza tih brojki nema ljudi, da iza tih brojki ipak postoje ljudi i njihove obitelji koji su na rubu života dostojnog čovjeku.

 

Da nas ima i da više ne želimo da se sve lomi preko naših leđa ! Da trpimo samo mi i naše obitelji !

 

Onda smo bili ti koji su bez pitanja zašto baš ja otišli obraniti naše domove, rezali su nam stečena prava ovih godina, nismo se bunili, šutili smo, pa dosta je više.

 

Neka se zapitaju i razmisle malo koliko ljudi živi od jedne invalidske po njima " povlaštene " mirovine ? Samo neka mi kažu po čemu je jedna osoba koja više iz zdravstvenih razloga nije sposobna za rad, koja je obolila i koja je invalid, po čemu je ta osoba povlaštena ? :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

*KOSKE* je napisao:

Eto sinoc lego u krevet ljut, nazivciran i pomalo isfrustriran...

Lezo jedno vrijeme i drobim supruzi drobim drobim... tisucu zasto tisucu zato :-?

I tek onda ona pop...i i kaze: koliko "vas" ima takvih ko ti koji ste se n.a.s.r.a.l.i po tim forumima i prepucavate se jedni s drugima, bolje idi van, skupljaj ljude napravite nesto,cemu ste krvarili i zdravlje ostavljali po Hrvatskoj i Bosni nego za HRVATSKU e ako si sami ne mozete pomoci a onda nemoj ni meni svaki dan kukati kad dode do necega!

I tako eto danas sjedim i razmisljam o supruzi i svemu sto je rekla... i nemam sta reci nego U PRAVU JE ZENA

:crven:

Evo Vam i moj +

Iako bolje da se nademo svi sa ovih foruma i konacno nesto i napravimo ne samo zbog nasih vlastitih mirovina tj.primanja nego zbog cijelokupnog stanja u drzavi i citavog stanovnistva... SAMO STAAAAA i na koji nacin???

:-?

 

 

 

 

 

 

 

JADNI smo svi mi koji smo davnih godina stvarali ovu nam iz" SNOVA" domovinu,nekada smo bili spremni za nju život dati,zdravlje koje smo ostavili na bojištima,ništa nam nije bilo vrijedno ,ništa cijenili nismo pa ni svoje obitelji,dijecu....nego sve to ostavili i sebično krenuli na oltar domovine da položimo ako treba svoje zdravlje i svoje živote,da bi nekima stvorili "RAJ" na zemlji,a oni nas danas proganjaju....

Još ratnih godina devedesetih,svojoj supruzi ,svojoj obitelji i svojim prijateljima sam govorio,"strah me da ćemo jednog dana odgovarati i sramota nas biti za ovo za čega se borimo" zaboravit će nas narod,izdat će nas naši.....

Dali nas je sada strah...čega se plašimo...nije mi jasno :misli:

Bojim se da ću jednoga dana svojoj dijeci morati objašnjavati zašto otac nije uspio u životu,zašto im nisam najamio dok se moglo jamiti,i zašto im nemogu obezbjediti noramalan život,školovanje,posao i sutra njihovu obitelj.

 

TATA- pa zar si se za to borio,hvala ti... :palacdolje:

 

 

zato od freeda jedan od srca

 

+

 

 

:vojak:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon još jedne neprospavane noći je teško nešto pametno i suvislo napisati, ali ne mogu ne reći kako ove stvari bacaju čovjeka u očaj, jer ne znam kako to drugačije napisati i nazvati.

Nevjerojatni su komentari po svim medijima i tim našim "povlaštenim" pravima, a najviše mirovinama.

Ispada da smo mi već tamo 90. i 91. godine kalkulirali sa tim našim pravima koja ćemo ostvariti.

Pa ljudi manje više smo svi bili balavci sa najvećim domoljubnim zanosom i željom da stvorimo ovu našu Domovinu (namjerno pišem ovo veliko D) i to bez obzira na cijenu.

A ta cijena nije bila mala. Koliko je samo poginulih? Koliko je samo teško stradalih? Koliko je samo teško oboljelih? Zar treba posebno pojašnjavati svaku od ovih skupina? Izgleda da treba, ali što rade te silne udruge čiji je to posao? Ako one to ne žele napraviti, morat ćemo to sami.

Boli me što gledaju u nas kao da smo bili tjedan dana na ratištu i to na nekoj trećoj crti obrane, te da smo bez dana staža otišli u ogromne mirovine.

E pa gospodo nismo.

Većina nas je također godinama radila i uplaćivala u mirovinske fondove i radila je dok je to zdravlje dopuštalo.

I evo jedan primjer, meni je zadnja plaća prije nego sam umirovljen iznosila oko 6700 Kuna, a prva mirovina koju sam dobio bila je 2700 Kuna. Toliko o povlaštenosti i stimuliranosti za odlazak u to povlaštenu mirovinu.

No ne želim govoriti o pojedinačnom slučaju, ali sam htio pokazati ovo kao ilustraciju.

Većina nas je i u kumuliranim mirovinama, a dobar dio branitelja je i sa malim omjerom koji se obračunava po ZOPHBDR, a veći dio po Zakonu o mirovinskom osiguranju. I što sad, najavili ste rezati "braniteljske mirovine", pa tako znači da ovaj drugi dio iz te kumulirane mirovine ne bi trebali dirati. Ma ne smijete dirati više ni lipu iz bilo kojeg dijela, jer ste se zaletili u jedno područje i to skroz bez kompasa i dezorijentirano.

Onda na primjer koliko je samo partizanskih mirovina? Koliko? 46000 otprilike. Pa ti ljudi su fenomeni. Nakon svih onih silnih Kozara, Sutjeska, Neretvi, Igmanskih marševa dočekaše 2010. godinu. Ovo želim reći samo iz razloga da netko u Ministarstvu branitelja ili što ja već znam gdje izračuna kolika je prosječna dob branitelja koji umre. Ja mislim da bi se neki jako iznenadili, jer jako malo branitelja će dočekati te godine što su ih doživjeli ovi razni bombaši, kuriri itd. Taj podatak ne žele iznijeti u javnost.

Ispričavam se što sam se malo raspisao, ali jednostavno neke stvari se moraju reći, a još bih puno toga mogao napisati.

Ovaj put ne smijemo posustati i moramo biti odlučni!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

RetfalaOs je napisao:

Ajmo neke konkretne prijedloge, što ćemo , kako ćemo ?

 

što je prvi korak osim skupljanja plusića?

 

To je prvi korak +, čisto da se vidi ima li nas koji isto mislimo.

 

Drugi korak je dalje, prijedlozi, šta i kako dalje ali trebalo bi sve ići pravno, tako kada se izorganiziramo da to bude legalno ali istodobno učinkovito da nas se i čuje i vidi.

 

-----------------------------------------------------------

 

Evo šta je Hrelja ( inače iz stranke umirovljenika ) izjavio :

 

" Tko ima pravo u isti koš trpati branitelje i saborske zastupnike s oboljelima od azbestoze ili s rudarima? ? pita predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, koji u načelu pozdravlja svako smanjenje povlaštenih mirovina jer je njegova stranka nekoliko puta tražila njihovo ukidanje."

 

-----------------------------------------------------------

 

A naši predstavnici i dalje šute....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da nam samo Gotovinu puste na slobodu,

njega za predsjednika Stranke hrvatskih branitelja izabrati

i da vidiš belaja u državi,da li bi se onda usudili više pljuvati po nama.

Od ovih drugih generala ne vidim ni jednog pravog fajtera

(ili su kupljeni od strane vlasti ili su se kompromitirali raznim privatizacijama , muljažama,tankerima i sl).

Da li se može s njim komunicirati putem elektronske pošte?!

Tko bi još volio Gotovinu na čelu nas branitelja kad se vrati.

Slažete li se s tom idejom,naći ćemo već načina kako do njega doći.

Presuda je u ljeto ove godine,izbori na jesen 2011.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Priopćenje UHD91:

S obzirom da se opet javno špekulira o smanjivanju (između ostalih) i braniteljskih mirovina, UHD91 smatra se dužnom reagirati i iznjeti svoj stav oko toga pitanja.

Dosta nam je više izvrtanja činjenica i mazanja očiju. Dosta nam je više i raznih braniteljskih predstavnika koji žive na "državnim jaslama" i koji na svaki mig Vlade poslušno klimaju glavom i predstavljaju se da govore u ime SVIH branitelja. Nitko ih za to nije ovlastio, pa čak ni svi njihovi članovi. Vrijeđa nas činjenica da se pojedini predsjednici braniteljskih udruga a ujedno i članovi vladajuće stranke, postavljaju prema braniteljima kao prema ovcama koje ne znaju razmišljati svojom glavom. Vrijeđa nas i kada nas iz Vlade žele poniziti i prikazati kao povlastičare i na svaku našu kritiku odgovaraju niskim udarcima pa nas čak i prozivaju kako nam nije stalo do Hrvatske. Tko to ima moralno pravo reći da nam nije stalo do Hrvatske kada se zna da smo mi bili ti koji su otišli u rat i svojom krvlju platili slobodu i neovisnost Hrvatske!?

Tko to ima pravo od istinskih ratnih invalida tražiti da plaćaju za nesposobnost hrvatskih političara? Od kuda nekome obraza tražiti od ratnih vojnih invalida da "spašavaju državu" kada se u isto vrijeme otkrivaju milijunske prijevare upravo od političara!? Tko može biti toliko licemjeran da sve afere i prijevare koje su dovele državu u ovako tešku situaciju potpuno ignorira a onda od onih koji su dali SVE za Hrvatsku, opet traže da se žrtvuju!?

 

Gospodo, dali smo vam državu, slobodnu i neovisnu a vi ste ju svojom bahatošću i nesposobnošću upropastili! Ako ju ne znate voditi, vratite Hrvatsku opet nama, mi znamo za što smo se borili.

 

Konačno je vrijeme da se objavi Registar hrvatskih branitelja! Nemojte se pravdati zakonom koji to ne dopušta jer i taj zakon ste VI donjeli a ne mi. Promjenite zakon, objavite Registar da vidimo tko se sve u njemu nalazi, a kada iz njega izbacite sve one kojima tamo nije mjesto i kada raskrinkate sve lažne ratne invalide onda će biti dovoljno novca za one koji su to zaslužili. Sramotno je da svi znamo kako su se invalidnosti kupovale i dijelile politički podobnima a da nitko na to ne reagira. Pa i sada kada je država u teškoj situaciji nitko ne hapsi lopove, ne oduzima miljunsku imovinu onima koji su koristili političke i druge pozicije da bi stekli osobnu korist.

Dame i gospodo iz Vlade, budite primjer ovom narodu i smanjite si plaće na pola i garantiramo vam da će te narasti u očima naroda. Prestanite manipulirati braniteljima, prestanite nas kažnjavati zato što smo se borili za Hrvatsku. Lažnjake i muljatore pribijte na javni stup srama a one koji su zaslužili svoje mirovine pustite već jednom da prožive svoj život u miru. Zar mislite da nam nije dosta nepravde? Zar mislite da nam nije dosta što svaki dan živimo sa svojim ranama i svojom boli? Zar mislite da ne patimo dovoljno kada vidimo što te napravili od Hrvatske pa nam još oduzimate od mirovina koje smo dobili zbog svoje prolivene krvi? Kako imate obraza smanjivati mirovine roditeljima čiji su sinovi nesebično dali život da bi VI danas mogli sjediti u svojom foteljama? Sramite se!

 

Nećemo dopustiti daljnje ponižavanje istinskih hrvatskih branitelja i stvarnih ratnih invalida. Borit ćemo svim legitimnim sredstvima protiv nepravde, protiv politički podobnih "braniteljskih predstavnika", protiv rušitelja Hrvatske, protiv ratnih profitera i dezertera, pritiv lažnjaka i muljatora. Borit ćemo se za pravdu i istinu s istim žarom i s istim razlozima kao što smo se borili za Hrvatsku.

 

Smanjite svoje bezobrazno velike plaće, smanjite veliki i tromi državni aparat, pijte vodu na primanjima kako ste nam i obećali prije par mjeseci, smjenite stare komunističke kadrove i zaposlite mlade i školovane ljude koji su puni ideja i želje za uspjehom. Objavite Registar hrvatskih branitelja, izbacite iz njega sve one koje ste tamo smjestili kako bi ste dobili politički odane poslušnike, zaštite istinske branitelje, odustanite od obnove četničkog spomenika u Srbu, sudite srpskim ratnim zločincima i prestanite nas gurati tamo gdje nas niste ni pitali da li želimo ići.

 

Budite primjer narodu a ne oduzimajte narodu iz njegovih gladnih ustiju.

 

 

Predsjednik UHD91

Dražen Kasprek Tyson

Categories: Branitelji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

netko se zapita koliko čovjek nečega može istrpjeti.može dosta a da se ne pobuni.ali ako ga se udari po NOVČANIKU odmah se odmah sve svijetli na alarm.to što se piše a i priča o smanjenju mirovina je odluka vlade i ako se donese tko ju može pobiti.uveli su i porez i bilo je par dana pisanja i sve prestalo.ja se pitam da li su branitelji bogom dani i ništa im se nesmije uzeti (kako neki smatraju).zašto se mirovina ne bi mogla smanjiti ? zbog čega? da li se netko tko ima 6-7000 kn mirovinu zapitao kako živi radnik sa 2500 kuna.vjerovatno nije.zašto bi netko brinuo kako je netkome tko radi za malo love.normalno da nitko tko ima mirovinu (rvi) nije sam tražio koliko mu treba za život nego je mirovina računana po formuli.netko više netko manje.istina je da oni koji imaju 2-2500 misle da im treba više jer imaju više mjeseci u DR.ako se smanjuju trebalo bi se smanjivati po postocima na visinu mirovine.npr 2-3000 kn 2%,3-4000 kn 3%,4-5000 5% ,itd. jar ako se svima uzme isti postotak oni sa najmanjom mirovinom imat će još manje a onima sa velikima ostat će još podosta krznenih glodavaca.nadam se da me neće napasti oni sa većim mirovinama za ovaj moj ,samo,prijedlog jer i sada bi trebali svi biti isti (možda će netko više odtrpjeti) kao i *91.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diksi je napisao:

96g bio sam na prosvjedu HRVI na Markovom trgu,

Da li ima još netko tu tko je bio na tom prosvjedu.

Došli smo iz cijele Hrvatske autobusima.

Došli nam govoriti Jarnjak,Šušak ,Jadranka Kosor,tražili smo Franju da dođe nije se usudio doći pred ljude bez ruku,nogu,očiju,tada PTSP nije bilo nije postojao,samo ranjenici.

Došlo nas je tada oko 6000 ljudi(tada je bilo nekih 15 000 RVI)

Organizirao nas je Lijović (tadašnji predsjednik HVIDRE) ,

na kraju nisu smanjili prava.

Pitanje ima li nas snage tko organizirati prosvjed,koliko bi ljudi došlo ,sad nas je 50.000invalida vjerujem da se ne bi skupilo ni pola kao tada.

 

Bio sam i ja na tom skupu,ali to je bio više dogovoren predizborni prosvjed.

Liović je u to vrijeme bio saborski zastupnik (mislim u donjem domu)HDZ-a :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakone o pravima hrvatsih branitelja su pisali ekipe iz ureda u zagrebu koji nisu znali problematiku ni ustroj borbeni postrojba a pilagodili su ga kako bih ostvarili svoja prava i smistili nas sve u isti koš.

Tako su poništili istinske branitelje sa prve crte kojih ima još malo a mislim poslije ove hajke (povlašteni)da će nas biti još manje.

Kome mi više tribamo ni obiteljima ni strankama ni državi mi smo teret svima a tko je kriv za to mi sami šta smo dopustali da nas utope u većinu.

 

U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

 

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska

kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni

jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa

Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ...

 

.. No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas

je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali

svjetskim jexijetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će

biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno je nečuveno na koji se način Hrvatski branitelji degradiraju, citat:"Sindikati bi jedino mogli inzistirati na tome da rezanja budu pošteđene povlaštene mirovine rudara i radnika koji su radili s azbestom."

Uz dužno poštovanje svim umirovljenim rudarima i azbestnim radnicima, postavljam pitanje sindikatima po čemu bi ta kategorija umirovljenika trebala biti iznad svih drugih, pa tako i braniteljskih, svima je jasno da su ti poslovi teški i opasni po zdravlje, i da su ti ljudi zaslužili poštene mirovine, ali stavljati tu kategoriju umirovljenika ispred ljudi koji su svoje zdravlje ostavili u RATU je stvarno posljednji čin u degradaciji hrvatskih branitelja.

Možda je to i još jedna u nizu namjernih provokacija branitelja, a ako nije onda je nekome stvarno potrebna hitna medicinska pomoć.

Mislim da je to samo odraz cjelokupne hajke koja vlada u hrvatskoj javnosti na Hrvatske branitelje, od strane "miševa" koji su za vrijeme rata bili u svojim "rupama", a sad kad je mir, i kad ne prijeti opasnost od rata, konačno je došlo i nihovo vrijeme da se razmašu, dobro kaže ona narodna: "kad mačke nema, miševi kolo vode" Mislim da bi bilo vrijeme da se uspavana "maca" probudi i potjera te miševe nazad u rupu, samo što je jadna umorna i bolesna pa joj je sad malo teže, ali ima ona snage za to.

Zanima me samo na koji način misle rezati kumulirane mirovine, jer one su dijelom "povlaštene" a dijelom nisu, mislim da će ovaj puta to sve strpati u isti koš, onako kako njima to odgovara.Vidim da su se u ovu raspravu uvukli i neki provokatori, koji žele dokazati nešto za šta i oni sami znaju da nisu u pravu, takve treba jednostavno ignorirati.

U ovome trenutku trebamo svi biti jedinstveni bez međusobnog prepucavanja, bez obzira jel netko ima 2000 kn ili 15000 kn mirovinu, jedino tako se možemo oduprijeti ovim... miševima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

toliko smo toga rekli,a u biti ništa javno ne odradismo.još jednom će nas pregazit oni "naši".evo ako neko ima ideju za početak napravimo na fejsu ili tako neko otvoreno pismo ili peticiju koju ćemo poslat u vladu.Istina je jedna do sad su nam prava uvijek kresana,mirovine jesu iznad prosjeka radničkih mirovina,ali ne baš u tom omjeru da su neodržive uostalom kako porediti dva posla?koji je teži,opasniji.?Koliko ono milijuna eura u brodogradnju ode ili autoceste,željeznice,???jel pravedno da čistačica sa osnovnom školom može imat veću plaću u državnim tvrtkama od dragovoljca u mirovini???More nedoumica i svađali bi se do sudnjeg dana zato je moj prijedlog otkačimo sve dileme koliko kome,već ustrajmo u zaštiti svojih stečenih prava.Zašto bi im popustili?Jesu li oni umjesto nas ratovali,liječe li oni moje rane?općenito sam mišljenja da se u ovom društvu uglavnom gleda kakvu kravu ima susjed,pa ako ima on moram je imat i ja.....a to je pogubno.

Čemu oprostit seljaku u štrajku koji mlati policajca ili mu izvrće ruglu njegov posao pljuje po njemu,poziva i obučava rulju kako da koristi "gas masku"? naravno za socialni mir,a nas ko hebe mi nismo seljaci nemamo traktore,špeka i luka........alo ljudi osvijestite se,ovo je država koju smo između ostalog i mi stvarali,naša su prava legitimna zašto ih treba mjenjati svake godine?

Ok nema se pa šta onda,neka gospoda iz vlade prvo ukinu državne izdatke,pa onda izdatke za "povlaštene",nek ukinu dotacije brodogradnji koja je vječiti gubitnik,željeznici,strankama,klubovima,udrugama........nek ukinu nepotrebne općine i općinare kojih ima više nego braniteljskih mirovina i primanja su odnosno njihovi troškovi su višestruko veći od naših mirovina,nek im naprave program za zapošljavanje ko i nama nek ih vrate u stvarnost života.............ne da hebu cjelu naciju svojom inteligencijom i da tumače zakone kako kome paše........

Pozivam vas sve da se organiziramo u cilju zaštite svojih prava danas će nam oduzet postotak od mirovine po drugi puta,sjetite se ograničenja i kresanja prava od prije par godina,a onda će za par godna reć ukidamo mirovine jer eto nema se.......

Moj prijedlog nek svako objavi do 150 rječi svog mišljenja,gledajte da nikoga ne vrjeđate pa nek se to sve copy/paste u jednu peticiju i to ljepo tamo do 20-tog pošaljemo u javnost kao NAŠ GLAS za svoja stečena prava.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zao mi je sto se branitelje stavlja u kontekst krivnje,kad se govori o niskim radnickim mirovinama.Ima li u ovoj zemlji netko tko je zaista kriv sto su radnicke mirovine niske.Mislim da je doslo vrijeme da se one masovne udruge vise ne nazivaju braniteljskim jer oni vec godinama predstavljaju sami sebe.Zamislite Hvidra ima 50 000 clanova,Decakova udruda 300 000,Mercep galami da ima 400 000 i dalje da ne nabrajam.Ne slici li to na registar branitelja koji oni ne zele objaviti.Krovna udruga je Hvidra na cijem celu je odani saborski zastupnik HDZ-a Dakic.Kad sve to vidim dode mi da propadnem u zemlju.Ukoliko nam skinu mirovine,treba odlucno traziti objavu registra branitelje i prestanak financiranja tih podanickih udruga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto mogli bismo copy paste izjavu UDH91 pa na facebook s njom, i javne portale i tako skupljati potpise.

Pitanje je samo tko će prvi to pokreniti tj. čije ime će biti osnivač odnosno pokretač peticije. Ja nemam profil na facebooku, ima supruga , ali smatram da bi netko od moderatora ili netko tko zna kako se to radi i netko koga svi ovdje podržimo mogao to stavit na facebook, tj. osnovati novu grupu na facebooku i to pokreniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

neznam šta reči na ovo sve...jedno je sigurno..nesposobno vodstvo koje je kralo i pljačkalo zadnjih 20 godina je krivo za ovo danas....dali če skidati mirovine...hoče..dali če se nešto desiti zbog toga..neče...nema država strategiju za spas gospodarstva onda ovakvim vatrogasnim mjerama kupuju vrijeme za ulazak u eu..misleči tada nekako se provuči..bit če još tih vatrogasnih mjera...problem nije od jučer..sada kada je gospodarstvo gotovo da je situacija bezizlazna..a naši vrli na vlasti kupovali su socijalni mir..za poljoprivredu hss-u 6 milijardi..pupovac za srpsku zajednicu i povratak isto koja milijarda..hsls..isto koja milijarda..da branitelji šute da oni mogu nesmetano krasti i sebi raditi razno razne menađerske ugovore,visoke plače..dali povoljniji zakon o pravima hrvatskih branitelja...kupovalo se vrijeme u brodogradilište spucano milijarde i milijarde kuna...za željeznicu koja je neprofitibilna daju se enormno visoke božićnice..plače..rupa bez dna..a šlag na kraju..velika koalicija na vlasti pa i puno opčinara,načelnika opčina,zamjenika..župana,pomočnika..javna uprava guta love ali koga to briga..bitno da se fotelje ne diraju u zagrebu...i sada kada ja to sve gledam i oni bi dirali moju mirovinu od 3300 kuna..i vjerovatno hoče....neznam..neradi se o mojoj mirovini što če ju skinuti..ali kada vidim šta su napravili od države..koja je stvorena u krvi i muci..kako su je pokrali pod krinkom domoljublja razno razni kazališni glumci..koji su se izmjenjivali i još se izmjenjuju na sceni

koju imamo prilike gledati 20 godina..duša me boli..da napravimo nešto radikalno nema koristi..jer opet na čelo države neče doči garnitura običnih ljudi več elita koja ima duboko ruke u medu..nisam pametan..nevidim ništa dobroga..samo jedno znam...kazališni glumci su za ovu ulogu pred ispačenim narodom zaslužili oscara..jer stvarno su se uživjeli u svoje uloge robin hoda..SAMO ŠTO ZA RAZLIKU OD PRAVOG ROBIN HODA ..OVAJ NAROD JE DOBIO MRVICE....a koje su kupovale vrijeme na vlasti..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

RetfalaOs je napisao:

eto mogli bismo copy paste izjavu UDH91 pa na facebook s njom, i javne portale i tako skupljati potpise.

Pitanje je samo tko će prvi to pokreniti tj. čije ime će biti osnivač odnosno pokretač peticije. Ja nemam profil na facebooku, ima supruga , ali smatram da bi netko od moderatora ili netko tko zna kako se to radi i netko koga svi ovdje podržimo mogao to stavit na facebook, tj. osnovati novu grupu na facebooku i to pokreniti.

 

Ima na facebooku pod nazivom " Povlaštene mirovine " otvorena stranica još prije donošenja novog zakona o braniteljima.

 

Ima nas nekolicina tamo, pa tko želi može nam se priključiti - zatražiti prijateljstvo , tako da se možemo dalje dogovoriti šta i kako. :palac:

http://www.facebook.com/posted.php?id=125448420856&share_id=164863621324&comments=1#!/?ref=home

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok, hvala

Kompa je napisao:

RetfalaOs je napisao:

eto mogli bismo copy paste izjavu UDH91 pa na facebook s njom, i javne portale i tako skupljati potpise.

Pitanje je samo tko će prvi to pokreniti tj. čije ime će biti osnivač odnosno pokretač peticije. Ja nemam profil na facebooku, ima supruga , ali smatram da bi netko od moderatora ili netko tko zna kako se to radi i netko koga svi ovdje podržimo mogao to stavit na facebook, tj. osnovati novu grupu na facebooku i to pokreniti.

 

Ima na facebooku pod nazivom " Povlaštene mirovine " otvorena stranica još prije donošenja novog zakona o braniteljima.

 

Ima nas nekolicina tamo, pa tko želi može nam se priključiti - zatražiti prijateljstvo , tako da se možemo dalje dogovoriti šta i kako. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ukinuli su harač, jer se izgleda misle namiriti od naših mirovina. To jedno.

A drugo mislim reći,

POVLAŠTENI su bili oni koji su 1991. u Hrvatskoj imali sredstava i mogućnosti sakriti svoju obitelj, djecu i sebe od krvavog obrambenog rata koji je sljedio.

A takvih je bilo u Hrvatskoj: 3/4 građana + 99% političara + 99% medijskih djelatnika + 90 % akademski obrazovanih građana.

Nije onda čudo da se do dan danas vodi orkestrirana medijska hajka u koju su uključene gore navedene grupacije + njihova djeca, a protiv nas "privilegiranih", jer ti miševi su sad kad je sigurno izašli iz svojih rupa.

Treba se shvatiti da oko 75% naših sugrađana nije niti na koji način osjetilo taj krvavi rat na svojoj koži.

Pa kako bi onda mogli razumjeti i posljedice rata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

planina je napisao:

neznam šta reči na ovo sve...jedno je sigurno..nesposobno vodstvo koje je kralo i pljačkalo zadnjih 20 godina je krivo za ovo danas....dali če skidati mirovine...

ITD

 

planina slažem se sa tvojim razmišljanjem

 

pretorijan43:Treba se shvatiti da oko 75% naših sugrađana nije niti na koji način osjetilo taj krvavi rat na svojoj koži.

Pa kako bi onda mogli razumjeti i posljedice rata.

 

A s ovakvim razmišljanjem se ne slažem, moja obitelj je 9 članova imala u ratu a samo ja sam bio aktivno uključen ali tvrditi da oni nisu ni osjetili rat je malo neozbiljno

 

Ljudi ne vrjedi nam kukati probati zasukati rukave pa nešto na crnjaka odraditi ako se može, ja sam sa sela i napravio sam si odstupnicu za vremena kad mi bude trebala, ne vjerujem da se nema što raditi ( ako se može ), pts-pievci najbolja ja radna terapija a ne povlačiti se po klinikama i samo pogoršavati stanje

 

Osnivanje stranke, pa mismo rogovi u vreći a ne da osnujemo jednu stranku i da ona funkcionira, UTOPIJA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

RetfalaOs je napisao:

"Priopćenje UHD91"

Hvalim te Bože na ovoj izjavi i podržavam svaku riječ!!!!Jel to javno objavljeno , ne vidim ni na jednom medijskom portalu objavljene takve izjave i komentare, osim onih u smislu da branitelji stoje iza vladinih odluka

 

svaka mu čast 'ko je to sročio, to je ono što svi osjećamo ali ne znamo reći

 

UH91-Priopćenje medijima u svezi smanjivanja povlaštenih mirovina (klikni)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

:palac: bravo napokon netko ko je na celu neke udruge da istupi koliko toliko u javnost :palac:

Eto ljudi sada bar znamo kome treba otici i ponuditi otvoreno svoju podrsku ako do necega dode.

Samo sto mislim da je uopce blesavo cekati vise nesto jer vrijeme za akciju je vec iza nas moze se reci da vec i kasnimo :misli:

Zato ne razumijim to iscekivanje :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mi smo povlašteni,svoj dio smo krvavo odradili ali šta je naša bivša ministrica napravila.

1. Uvela je harač.

2. Povečala je PDV.

3. Povečala je vanjski dug.

4. Povečala je unutarnji dug.

5. Povećala je nezaposlenost.

6. Povećala je broj umirovljenika i povlaštenih mirovina.

7. Nije smanjila broj branitelja niti objavila registar.

8. Potaknula je rad na crno jer nitko ne može niti želi plaćate silne harače.

:dvoje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

grabik je napisao:

planina je napisao:

neznam šta reči na ovo sve...jedno je sigurno..nesposobno vodstvo koje je kralo i pljačkalo zadnjih 20 godina je krivo za ovo danas....dali če skidati mirovine...

ITD

 

planina slažem se sa tvojim razmišljanjem

 

pretorijan43:Treba se shvatiti da oko 75% naših sugrađana nije niti na koji način osjetilo taj krvavi rat na svojoj koži.

Pa kako bi onda mogli razumjeti i posljedice rata.

 

A s ovakvim razmišljanjem se ne slažem, moja obitelj je 9 članova imala u ratu a samo ja sam bio aktivno uključen ali tvrditi da oni nisu ni osjetili rat je malo neozbiljno

 

Ljudi ne vrjedi nam kukati probati zasukati rukave pa nešto na crnjaka odraditi ako se može, ja sam sa sela i napravio sam si odstupnicu za vremena kad mi bude trebala, ne vjerujem da se nema što raditi ( ako se može ), pts-pievci najbolja ja radna terapija a ne povlačiti se po klinikama i samo pogoršavati stanje

 

Osnivanje stranke, pa mismo rogovi u vreći a ne da osnujemo jednu stranku i da ona funkcionira, UTOPIJA

 

Ako malo bolje sebi prevedeš ono što sam napisao vidjet ćeš da je tako.

Najviše oko 1 milion ljudi u HR je bilo zahvačeno ratom što kao prognanici što kao branitelji i njihove obitelji, a jedan dio ih je bio i jedno i drugo kao i ja, znači dvostruki stradalnici rata.

Od 4 500 000 stanovnika Hrvatske, pa raučunaj si.

I dalje ostajem kod svoje tvrdnje. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stvarno su nas podijelili. na one koji imaju i one koji nemaju. ne bi me čudilo ni da se zakrvi.

nevjerojatna je kontradikcija da je brojka od 60 000 umirovljenih branitelja zapravo premala i kao kritična masa više ne predstavlja baš ništa. ljudi... niti u medije ne možemo dospijeti! niti minutu dnevnika!

jadnici.

uskoro će se pojaviti vijest i pitanje zašto ljudi u kolicima imaju po 10-ak tisućica... što će njima? da sjede ispred LCD televizora i neka koka im čačka onu stvar za 2-3K kuna dodatka za pomoć? i tko će njih braniti od takve bijesne mase? 450K branitelja bez hrvi prava i posla? nažalost, zabole ih dupe... danas je većini važnije koja prava imaju oni koji trpaju u guzicu nego oni koji nemaju što kroz usta progurati. časti i ponosa više nema. svatko gleda svoju politiku. djeca danas nemaju pojma koliko nas još uvijek ratuje a rat je završio prije koliko? 15 godina?

usrali smo motku kada smo oslobođenu zemlju predali civilima na upravu a mi se zavukli u svoje pećine... neki cvileći a neki slaveći mirovinu.

10-15% nije puno ako imaš 10K, kao moje cijelo zapovjedništvo. i to je ono što ljudima smeta. nepoštenje. ti možeš ti ne. tebi 8K tebi minimalna tebi ništa. ovaj bio mjesec dana ima ovaj cijeli rat i sad na burzi...

ljudi, ova naša hrvatska je meni rekla doslovce kako : "...u ratu nije proveo dovoljno dugo i ne postoji dovoljno traumatskih situacija koje bi potakle razvoj ptsp-a te je od razvojačenja proteklo previše vremena da bi se postojanje bolesti povezalo sa sudjelovanjem u domovinskom ratu..."

u ratu bio (18 godina imao) od 8 mj. 1991. do kraja 1999. SJP sve j_ebene akcije, najviše terena u jedinici, 6 mjeseci velebita, dva puta ranjen i sve... mrš... na kraju proglašen nesposobnim za OSO (PTSP) i odem raditi kod privatnika, pun ponosa da mene nitko neće hraniti. no bolest gazi... liječim se intenzivno od 2002.

danas teško izdržavam... stidim se što i ja pomalo zavidim susjedu sa 7.5K mirovine a nije bio nigdje. ljut sam što priče utihnu kad uđem u birtiju i što me suborci izbjegavaju i okreću glavu.

najviše me bole oni koji imaju mirovine a danas navijaju za "zatvaranje slavine" jer su i njihove mirovine ugrožene. odrekli bi nama pravo koje oni konzumiraju. kao da smo bili na drugoj strani ili kao da su njihove bolesti i rane ratne a naše nisu... no, ja ih razumijem. strah je to. kako je mene strah za sutra sa 1800 kuna tako je i njih. nema gore kletve nego one narodne "dabogda imo pa nemo".

e pa imao sam zdravlje sad ga nemam. cijena? 4 medalje i minimalna braniteljska. mijenjam sve svoje za zdravlje. za nekoliko dana mira.

znam da to više nikada neću dobiti. zato ću i izaći na ulicu sa vama i bit ću najglasniji. za susjeda koji je sedmi dan stao na minu i danas mjesto koljena kucka po drvetu. da ne bi sutra netko pitao "gdje je njegovih 100 dana borbenog sektora?".

prestanimo se klati za kosti koje nam serviraju. molio sam vas to prije 3-4 mjeseca, dok su se požurili sa zakonom, molim vas i danas. 10% samo je početak. ako uskoro ne pozovemo na odgovornost one koji su nas svojim pljačkama i kriminalom doveli u ovu situaciju očekuje nas još teža budućnost. bilo koja politička opcija na vlasti mora odgovarati onima koji su državu stvorili a to su branitelji. ne samo invalidi i ne samo oni koji su bili u gardijskim brigadama. braniteljima. jedino što moramo je potruditi se da branitelj bude čast i ponos koji će imati takve vođe čija će se riječ slušati i poštivati(ante gotovina). ako dopustimo da nas gaze sami smo si krivi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čekamo Gotovinu da se vrati,

u ljeto je presuda ,

moliti trebamo Boga da bude oslobađajuća

i onda krećemo u akciju

nema nam druge nego postupiti kao i 91.

njegovi poznanici i prijatelji već sad trebaju pripremati teren,a valjda i sam on zna situaciju,

vjerujem da i on ima motiva da se osveti izdajnicima koji su ga tamo strpali,

našeg najvećeg heroja i jednog od rijetkih generala koji nisu omastili brk.

Jedva čekam taj dan da se vrati u Hrvatsku i da vidim izraze lica onih koji su ga izručili,ako sami ne pobjegnu odavde,bolje za njih.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

???????????????????????

dali možemo bar jednom biti složni i reći "stop"

 

pokazati im tko je stvarao državu koju su oni doveli do bankrota

 

ajmo se ujedinit sve braniteljske i invalidske udruge u jednu jer ovo samo njima paše što smo razjedinjeni

 

pokažimo još jednom zajedništvo kao devedesetih

 

dosta je više udaranja po nama :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slazem se sa svima manje vise...

Citam ove izjave Kotormanovica,Dakica i sl.pa mi malo djeluju glupe :misli:

Oni isto misle da je tesko vrijeme pa trebaju branitelji podmetnuti opet svoja leda :-?

Lako je njima podmetati leda kada su se uguzili u saborske stolice i razno-razne foteljice!

Bolje da se zauzmu da se ratni vojni invalidi izdvoje iz te grupe "povlastenih mirovina" :vrti:

Bolje da se zauzmu za otkrivanje laznih umirovljenika i mirovina nebitno kakve one bile vojne ili civilne.

Jer stvarno ljudi brojka od 1.200.000 mirovina od toga 57.000 braniteljskih u koje su ubrojani i rvi-i i obitelji poginulih.

Dakle 1.200.000 od toga samo 16% starosnih mirovina! Minus 57.000 braniteljskih dodemo do brojke od 900 i nes tisuca mirovina koje su kakve!?!?!? :misli:

I to nikoga ne cudi ali ovih 57.000 najvise bode oci!!!

Onda kazu da ali to su veeelike mirovine :vrti: je bas je potrebno biti veliki matematicar pa izracunati na koje vise novaca odlazi!!! 8-)

Kazu prosjecna braniteljska je 5000kn. (mos misliti kak je)

Ali i da jeste pomnozimo s 57.000 i dobijemo 285 miliona kn.ok.

E sada pomnozimo tih famoznih 900.000 sa samo tisucu kn. i dobijemo iznos od 900 miliona kn (a mos misliti kako su to samo mirovine od 1 tisuce :vrti: )

I sada ko je tu teret drzave i na kome treba stediti i koga razotkrivati :-?:-?

A Gotovine sto se tice daj Boze da ga oslobode ali ja bas i ne vjerujem da ce se nakon svega uopce i vratiti u Hrvatsku a i da se vrati koji bi bio razlog da se gura u nesto!?

Isto kako smo se mi svi jako digli na noge kada su ga politicari izrucili Haskom sudu :vrti:

:palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gardist1 je napisao:

čekamo Gotovinu da se vrati,

u ljeto je presuda ,

moliti trebamo Boga da bude oslobađajuća

i onda krećemo u akciju

nema nam druge nego postupiti kao i 91.

njegovi poznanici i prijatelji već sad trebaju pripremati teren,a valjda i sam on zna situaciju,

vjerujem da i on ima motiva da se osveti izdajnicima koji su ga tamo strpali,

našeg najvećeg heroja i jednog od rijetkih generala koji nisu omastili brk.

Jedva čekam taj dan da se vrati u Hrvatsku i da vidim izraze lica onih koji su ga izručili,ako sami ne pobjegnu odavde,bolje za njih.

 

Stari moj , u kojem svijetu ti to živiš i kakve veze sve ovo ima sa pravom . A Gotovina mi je bio zapovjednik. On je gospodin za ove u vlasti i neće se nikome osvećivati!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mario1969 je napisao:

???????????????????????

dali možemo bar jednom biti složni i reći "stop"

 

pokazati im tko je stvarao državu koju su oni doveli do bankrota

 

ajmo se ujedinit sve braniteljske i invalidske udruge u jednu jer ovo samo njima paše što smo razjedinjeni

 

pokažimo još jednom zajedništvo kao devedesetih

 

dosta je više udaranja po nama :palacdolje:

...prije svega, razjedinjenost paše najviše ponaosob svakom predsjedniku, zamjeniku, blagajniku, tajniku itd. svake pojedine udruge i UPRAVO TO i jest uzrok postojanju bezbroju udruga proizašlih iz DR ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija