Jump to content

poziv na pomoć i razmišljanje-osnivanje stranke branitelja


zng-a

Preporučene objave

Evo okvirni prijedlog pa vas pozivam koji se razumijete u problematiku da dopunite svojim mišljenjem.

STATUT

STRANKE HRVATSKIH BRANITELJA

 

 

 

I. OSNOVNE ODREDBE (CILJEVI I DJELOVANJE STRANKE)

 

Članak 1.

Stranka hrvatskih branitelja je demokratska, domoljubna, europski i svjetski orijentirana politička organizacija hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske.

 

 

Članak 2.

Cilj Stranke hrvatskih branitelja je gospodarski, moralni i svaki drugi prosperitet Republike Hrvatske i svih njezinih građana, očuvanje nezavisnosti i ugleda Republike Hrvatske kako u domovini tako i u inozemstvu, omogućavanje stranih ulaganja, poticanje proizvodnje, zapošljavanja, te zaštite i dostojanstva svih, a posebno socijalno ugroženih i hrvatskih branitelja.

 

Način djelovanja stranke se očituje u svakodnevnom i sustavnom ostvarenju Programa stranke i političkih deklaracija stranke, javnim i međunarodnim djelovanjem putem glasila, tribina, skupova i na sve druge zakonom dopuštene načine.

 

 

II. NAZIV, SJEDIŠTE I ZNAK STRANKE

 

Članak 3.

Naziv stranke: Stranka hrvatskih branitelja

 

Skraćeni naziv stranke: SHB

 

Sjedište stranke: XXXX

 

Stranka hrvatskih branitelja djeluje u Republici Hrvatskoj.

 

 

Članak 4.

Pečat stranke je okruglog pleterastog oblika kojem je u sredini tiskanim slovima ispisano »SHB«, i, a ispod je ispisan u tri reda puni naziv stranke »STRANKA HRVATSKIH BRANITELJA« i to: u prvom redu STRANKA, u drugom redu HRVATSKIH, i u trećem redu BRANITELJA.

 

Znak stranke je okruglog pleterastog oblika. U sredini znaka su latinična slova »S«, »H«, »B«, a iznad slova PLETER

Ispod znaka ispisano je puno ime stranke »STRANKA HRVATSKIH BRANITELJA«. I to u prvom redu STRANKA, u drugom redu HRVATSKOG, i u trećem redu BRANITELJA.

 

 

Članak 5.

Rad Stranke hrvatskih branitelja je javan. Sa pojedinih zasjedanja stranačkih tijela može se odlukom tih tijela samo isključiti javnost (prilikom odlučivanja o prizivu u svezi stegovne odgovornosti članstva i sl.).

 

Svoja priopćenja stranka će objavljivati u jednom od dnevnih glasila ili će izdavati svoje stranačko glasilo.

 

 

Članak 6.

Stranka hrvatskih branitelja će surađivati sa srodnim strankama u domovini i u inozemstvu u skladu s odlukama središnjih tijela.

 

 

III. ČLANSTVO

 

Članak 7.

Redovitim članom Stranke branitelja može postati svaka punoljetna, poslovno sposobna osoba koja ima hrvatsko državljanstvo, prihvaća program, načela i Statut Stranke hrvatskih branitelja.

 

Pored redovnog članstva stranka može imati i počasne članove i to će biti osobe koje su posebno zaslužne za rad stranke o čemu donosi odluku Skupština stranke natpolovičnom većinom glasova.

 

Članom stranke hrvatskih branitelja ne može biti građanin koji je u isto vrijeme član neke druge političke stranke.

 

 

Članak 8.

Osoba koja želi postati redovnim članom stranke hrvatskih branitelja mora vlastoručno potpisati pristupnicu stranci. Član stranke upisuje se u registar članova stranke o čemu odluku donosi predsjednik stranke.

 

Član stranke ima pravo sudjelovanja u političkom oblikovanju stranke, sudjelovati u svim raspravama, davati prijedloge i odlučivati u svezi s tim.

 

Član stranke ima pravo birati i biti biran u stranačka tijela.

 

Dužnost članova stranke je da promiču načela i odredbe političke i programske deklaracije stranke, te da na svaki način zastupaju interese stranke i pridržavaju se načela i Statuta stranke, kao i da plaćaju članarinu.

 

 

Članak 9.

Članstvo u stranci prestaje:

 

a) smrću člana

 

b) istupanjem iz stranke

 

c) isključenjem iz stranke.

 

Prestanak članstva upisuje se u registar redovnih članova stranke.

 

 

IV. USTROJSTVO STRANKE HRVATSKIH BRANITELJA

 

A) SKUPŠTINA STRANKE

 

Članak 10.

Najviše tijelo STRANKE HRVATSKIH BRANITELJA je Skupština stranke.

 

Skupštinu stranke čine svi redovni članovi.

 

Izaslanici za Skupštinu stranke određuju se na način da svaka podružnica (gradska ili općinska) na svakih 20 članova daje jednog izaslanika za Skupštinu stranke.

 

Svi članovi županijskih vijeća po položaju su izaslanici za Skupštinu stranke, kao i svi članovi Glavnog odbora, te Nadzornog odbora stranke.

 

Skupština može odlučivati ukoliko je nazočna natpolovična većina izaslanika.

 

Broj izaslanika prije održavanja Skupštine utvrđuje Glavni odbor stranke.

 

Svoje odluke Skupština donosi većinom nazočnih članova.

 

 

Članak 11.

Skupština Stranke hrvatskih branitelja odlučuje o:

 

- donošenju Statuta stranke, njegovim izmjenama i dopunama

 

- usvaja programske i izborne deklaracije stranke

 

- bira i razrješava predsjednika stranke

 

- bira i razrješava prvog i ostale dopredsjednike stranke (ukupno pet)

 

- bira i razrješava članove Glavnog odbora stranke

 

- bira i razrješava članove Nadzornog odbora stranke

 

- donosi odluku o prestanku postojanja stranke

 

- odlučuje o financijskim pitanjima stranke, donosi završni račun

 

- odlučuje o izboru počasnih članova stranke.

 

Broj dopredsjednika Stranke hrvatskih branitelja je pet, s tim da Glavni odbor Stranke može povećati broj dopredsjednika vodeći računa o povećanju broja članova.

 

 

Članak 12.

Skupština stranke se redovito saziva svake dvije godine, s time da se pored redovitih mogu održavati i izvanredne skupštine stranke.

 

Sjednice Skupštine stranke saziva predsjednik stranke. Predsjednik stranke dužan je sazvati Skupštinu i na zahtjev najmanje jedne polovine članova Glavnog odbora. Ukoliko predsjednik ne sazove skupštinu stranke u roku od 30 dana od uredno predanog zahtjeva, moći će je sazvati gore navedeni predlagač.

 

 

B) GLAVNI ODBOR STRANKE

 

Članak 13.

Najviše tijelo stranke između dvije skupštine čini Glavni odbor stranke.

 

Glavni odbor stranke čine:

 

- predsjednik stranke

 

- dopredsjednici stranke (pet dopredsjednika)

 

- glavni tajnik

 

- rizničar

 

- ostali izabrani članovi Glavnog odbora (sedam članova).

 

Predsjednik stranke je po položaju i predsjednik Glavnog odbora stranke.

 

Glavni odbor sastaje se najmanje jednom tromjesečno.

 

Glavni odbor odlučuje o svim pitanjima u svezi ciljeva i načina odlučivanja Stranke hrvatskih branitelja, predlaže Skupštini stranke donošenje odluka o izboru članova, svim kandidatima, te svim drugim pitanjima bitnim za funkcioniranje stranke, a posebice o:

 

- ostvarivanju Programa stranke

 

- ostvarivanju načela i ciljeva stranke

 

- primjeni Statuta stranke i svih drugih stranačkih akata

 

- predlaže promjene Programa stranke

 

- predlaže promjene Statuta

 

- predlaže sazivanje izvanredne Skupštine stranke

 

- donosi provedbene odluke o svezi ustrojstva županijskih vijeća i podružnice stranke.

 

 

Članak 14.

Glavni odbor stranke odlučuje na sjednicama kojima mora biti nazočna natpolovična većina članova odbora (osam članova odbora). Glavni odbor radi prema svom Poslovniku. Odluke se donose većinom nazočnih članova odbora.

 

Pojedini članovi Glavnog odbora stranke mogu se opozvati i prije isteka roka na koji ih je izabrala Skupština stranke.

 

Članovi Glavnog odbora se mogu opozvati ukoliko djeluju protivno Statutu i Programu stranke, ukoliko pristupe nekoj drugoj političkoj stranci ili štete ugledu stranke.

 

Prijedlog za opoziv članova Glavnog odbora može podnijeti predsjednik stranke, a prijedlog za opoziv predsjednika Glavnog odbora najmanje polovina članova Glavnog odbora.

 

Ukoliko se na Skupštini usvoji opoziv predsjednika Glavnog odbora automatski se smatra da su opozvani i svi drugi članovi Glavnog odbora, tako da se treba provesti ponovni izbor svih članova odbora.

 

Ukoliko se na Skupštini usvoji odluka o opozivu bilo kojeg drugog člana Glavnog odbora, na njegovo se mjesto bira drugi član, a kojem će onda mandat isteći kada ističe i svim ostalim članovima Glavnog odbora, a koji su ranije izabrani.

 

 

C) PREDSJEDNIK STRANKE

 

Članak 15.

Predsjednik Stranke hrvatskih branitelja predstavlja i zastupa Stranku hrvatskih branitelja, a bira ga i razrješava Skupština Stranke hrvatskih branitelja, uz njegovu odgovornost za svoj rad Skupštini stranke. Osim toga, predsjednik je dužan osigurati redovit rad i djelovanje stranke i svih stranačkih tijela.

 

Predsjednik Stranke hrvatskih branitelja ima ovlast suspendirati iz članstva bilo kojeg člana stranke, a može ga isključiti iz stranke posebice zbog:

 

- težeg kršenja odredbi Statuta i Programske deklaracije stranke

 

- težeg odstupanja od načela i ciljeva stranke

 

- ostalih razloga sukladno Statutu stranke.

 

Protiv ove odluke može se uputiti priziv Glavnom odboru stranke u roku od petnaest dana, koji je dužan u daljnjem roku od petnaest dana donijeti svoju odluku koja je u tom slučaju konačna.

 

Predsjednika u odsutnosti zamjenjuje prvi dopredsjednik stranke, ali samo u slučaju njegove spriječenosti ili izočnosti.

 

 

D) PREDSJEDNIŠTVO STRANKE

 

Članak 16.

Predsjedništvo stranke čine predsjednik, dopredsjednici, glavni tajnik i rizničar stranke, tj. ukupno osam članova.

 

Predsjedništvo stranke odlučuje o svim tekućim pitanjima dok se ne sastane Glavni odbor stranke. Predsjedništvo stranke pravovaljano odlučuje ukoliko je nazočno najmanje pet članova predsjedništva, a odluke se donose natpolovičnim brojem glasova nazočnih članova Predsjedništva na sjednici.

 

Predsjedništvo raspravlja o tekućim pitanjima (o iznosima i prikupljanju članarine, izdacima stranke, kupnji opreme, inventara i sl.) te odlučuje o svim pitanjima koja nisu u nadležnosti nekih drugih nadležnih stranačkih tijela.

 

Predsjedništvo je dužno Glavnom odboru stranke redovno dostavljati izvješća o svom radu i tražiti suglasnost za donošenje određenih političkih odluka, odnosno za već donesene odluke. Predsjedništvo radi u skladu s Poslovnikom o svom radu.

 

 

E) NADZORNI ODBOR

 

Članak 17.

Nadzorni odbor stranke sastoji se od pet članova koji između sebe biraju predsjednika. Članove Nadzornog odbora bira Skupština stranke na vrijeme od dvije godine. Nadzorni odbor prati financijsko poslovanje stranke i sve druge poslovne knjige, te kontrolira zakonitost rada stranke, u skladu s Pravilnikom o svom radu. Svoja izvješća daje Skupštini stranke, a između dvije Skupštine Glavnom odboru stranke. Nadzorni odbor pravovaljano odlučuje ukoliko je nazočna natpolovična većina članova, a odluke se donose većinom glasova prisutnih.

 

 

PODRUŽNICE I ŽUPANIJSKA VIJEĆA

 

Članak 18.

Podružnica je temeljna jedinica Stranke HRVATSKIH BRANITELJA

 

Podružnicu čine svi članovi stranke koji žive u jednom gradu ili općini kao osnovnoj upravnoj jedinici (gradske odnosno općinske podružnice).

 

Na nivou županija osnivaju se županijska vijeća stranke, a sve u skladu s teritorijalnom podjelom Republike Hrvatske.

 

Provedbom upute o ustrojstvu i radu podružnica i tijelima podružnica, kao i županijskih vijeća, odluku će donijeti Glavni odbor, nakon što se počnu ustrojavati podružnice i županijska vijeća stranke.

 

 

V. IZBOR TIJELA STRANKE HRVATSKIH BRANITELJA

Članak 19.

Sva tijela stranke biraju se na rok od dvije godine, a svi izbori se provode tajnim glasovanjem. Kandidat koji dobije najviše glasova nazočnih, izabran je u tijelo stranke.

 

 

VI. MATERIJALNO-FINANCIJSKO POSLOVANJE STRANKE

 

Članak 20.

Stranka hrvatskih branitelja, kao neprofitabilna politička stranka, ostvaruje svoje prihode od članarine, darova, legata, dragovoljnih priloga, organiziranjem priredbi iz proračunskih sredstava u skladu sa zakonom i drugim dopuštenim izvorima u skladu sa zakonom.

 

 

VII. PRESTANAK POSTOJANJA STRANKE

 

Članak 21.

Stranka HRVATSKIH BRANITELJA prestaje postojati u slučajevima iz članka 23. Zakona o političkim strankama, te ukoliko takvu odluku donese Skupština stranke.

 

U tom slučaju sva imovina stranke će se unovčiti, a prihod uplatiti u dobrotvorne svrhe.

 

 

VIII. PRIJELAZNE I ZAKLJUČNE ODREDBE

 

Članak 22.

Autentično tumačenje ovog Statuta daje Skupština stranke, odnosno Glavni odbor između dva zasjedanja Skupštine.

 

 

Članak 23.

Ovaj Statut objavit će se u »Narodnim novinama«, službenom listu Republike Hrvatske.

 

Statut stupa na snagu danom donošenja na Skupštini stranke.

 

XXX, AX. listopada 2010

 

 

Predsjednik Radnog predsjedništva

Osnivačke skupštine

Pero Oklop, v. r.

Ivan Herman, v. r.

Eto kao poticaj na razmišljanje i vaše želje.

Molio bih vas sve da ne upucavate komentare tipa tko nam je kriv,lopovska banda,nema šansi da to uspije.........samo konstruktivna razmišljanja, cilj svega je osmislit dobru smjernicu za sutra,da imamo nešto zajedničkim sngama napravljeno,konstruktivno i svima na zadovoljstvo i ponos.uskoro ću probat dat i smjernice,program stranke i ostalo naravno očekujem i od vas konkretne prijedloge,nacrte razmišljanja....

pozdrav svim forumašima :kavica:

gardist1 ideja ti nije bila loša :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bravo za zng-a.

Branitelji moraju biti svjesni da nam je formiranje stranke

jedini izlaz.Jadranka gubi vlast to je valjda svakome vidljivo iz satelita.

HSS će se raspasti ,neće dobiti ni jednog zastupnika više,

HDZ je bez branitelja nitko i ništa,a ptoporu većine običnih branitelja koji su i sami seljaci i radnici dobiti neće.

Zar ćemo vlast prepustiti Zokiju i Čačiću,ne znam gledate li uopće Tv ili čitate vijesti.

Prvo što su najavili je kresanje braniteljskih prava i primanja za 50% i svođenje na razinu sa pripadnicima NOR-a.

Eto što nas čeka ako se ne organiziramo,jednostavno neće nas više biti.

A vi čekajte u toplini svojim domova,sakrite se pod ženine suknje i drhtite što će sutra biti s vama ili vašom djecom.

Ili uzmimo stvar u naše ruke.

JEDNOSTAVNO OD SADA SAMI KROJIMO NAŠU SUDBINU I SUDBINU NAŠE DJECE.

Ako nemamo hrabrosti preuzeti stvar u svoje ruke i organizirati stranku onda nas stvarno treba satrati do kraja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prosljedite link na ovu stranicu,suborcima,svojim prijateljima,braniteljskim forumima,djelujmo zajedno predlažite,mjenjajte mišljenja sve u cilju zajedničkog interesa zaštite naših prava,ponosa i časti.

Ne dozvolite sad kad realno niko od nas neće ginuti,da nas vrjeme pregazi,da vas plaše gubljenjem prava jer ćete eto dignut svoj glas protiv onih koji su vas kao štitili itd.,ne zaboravite da svoja prava konstantno gubite i pitanje je kad ćemo svi zajedno bit samo slučaj,da nas se djeca i obitelj srame,a prijatelji izbjegavaju radi stigme propalih socijalnih slučajeva,koji samo muzu državu koju su stvarali.

Ovo je poziv svim braniteljima ali baš svima otvoren i iskren da se nađemo u zajedništvu i slozi!Bez prebrojavanja krvnih zrnaca i zasluga,otvoreno do kraja.

Pokažimo svima da smo i u miru,kao i u ratu mi branitelji oni na koje će se građani oslonit,kad je neimaština ali i kad je blagostanje.Ako nemamo ruke,noge,dio tijela ili duše,nismo bez glave da nemožemo svojim djelima pomoć sebi i društvu.

Bit svakog bića je postojanje,pokažimo da smo svjesni svojeg postojanja!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Dečki, pokušajte razmišljati i na ovaj način.

 

Bude li takva stranka zastupala nerealne i neumjerene zahtjeve kakve čitam ovdje, to će samo izazvati revolt javnosti i u konačnici rezultirati još bržim i većim smanjenjem prava branitelja.

 

 

:kavica:

 

Hm,a što si to isčitao "ovdje"?Da li si ikad naišao na nešto od mojih postova,neumjereno ili nerealno?Istina konačan ishod je moguć i tako kako ga ti opisuješ ali nije cilj nerealnost i neumjerenost cilj je u drugom smjeru... :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam svakako za osnivanje stranke Hrvatskih branitelja, jer sva moguća drugačija rješenja za nas, u budučnosti će opet biti na našu štetu, a sve je manje vremena.

A sve upučuje na to da nam se ne sprema ništa dobro, već samo daljnja degradacija u društvu, i jedan sveopći zaborav nas, naše borbe, žrtava koje smo podnijeli, i za što i protiv koga smo se uopće borili.

Ako to nismo shvatili do sada, poučeni događajima iz bliže i daljnje prošlosti, onda nismo ni zaslužili bolje nego nam se sprema.

 

Mislim da bi možda tu još trebalo dodati da u rukovodećim tijelima stranke mogu biti samo ljudi koji su bili, ali zaista, Hrvatski branitelji, sa najmanje bar tih 100 dana borbenog sektora. (Stranka bi se na koncu konca tako i zvala)

A članovi stranke da mogu biti svi punoljetni državljani RH.

Tako da nam se ne bi dogodilo da nam se baš svako uvuče u tijela stranke.

Ne znam, ja tako mislim. E sad je li to dobro ili ne, neka i drugi daju svoje mišljenje.

 

Trebalo bi ući u to bez imalo straha. Bit će otpora i podmetanja, posebno od strane centra i desnice, jer će se oni osjetiti ugroženi. Ljevica neće, oni imaju svoje stabilno biračko tjelo, i neće ih se ticati previranja u suprotnom taboru.

Pozdrav svima koji bi se uključili na bilo koji način, i dali svoj doprinos! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

felixx je napisao:

Dečki, pokušajte razmišljati i na ovaj način.

 

Bude li takva stranka zastupala nerealne i neumjerene zahtjeve kakve čitam ovdje, to će samo izazvati revolt javnosti i u konačnici rezultirati još bržim i većim smanjenjem prava branitelja.

 

 

:kavica:

 

Ne treba kočiti uzbrdo.

I ne treba se sakrivati i "čuvati" svoja prava.

Sad je pravo vrijeme za djelovanje. Isto kao i u ratu, na prvi osječaj opasnosti, djelovati.

A ta opasnost se već poduže "debelo" osjeća.

Džaba ti se braniti kad ti dođu do kučnog praga, onda je sve gotovo. Trebaš se braniti prije i dalje od svog praga.

Ako me razumiješ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zng-a je napisao:

Istina konačan ishod je moguć i tako kako ga ti opisuješ ali nije cilj nerealnost i neumjerenost cilj je u drugom smjeru... :misli:

 

Logika govori da će takvoj stranci prvenstveno pristupiti oni najnezadovoljniji. Takve je teško nagovoriti da zastupaju razumne zahtjeve.

 

Nova stranka koja se pojavi na političkom 'tržištu' mora ići sa novim , radikalnijim stavovima da bi privukla glasače, inače ostaje neprepoznatljiva.

 

Radikalni stavovi prisiljavaju ukupno glasačko tijelo da se izjasni 'za' ili 'protiv'.

 

:kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bih se nikako složio sa tom teorijom.

Ja imam odavno rješen status i pristojnu mirovinu i nikako ne bih spadao u grupu najnezadovoljnijih.

A ipak ću među prvima pristupiti takvoj stranci.

A što se tiće glasačkog tjela, pa neka se samo izjasni kako ti kažeš "za ili protiv". Pa da konačno znamo na čemu smo.

Ne bi trebalo biti brige oko toga, pa ima nas 500 000 zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stranka se ne može registrirati pod tim nazivom jer Stranka hrvatskih branitelja - SHB, postoji i registrirana je 2001.god u Zagrebu. Prvi predsjednik je bio bojnik Željko Galović, koji je sada počasni član, a predsjednik je Domagoj Margetić-novinar, haaški osuđenik i zatvorenik. Stranka još uvijek egzistira i bili su na izborima 2007 god. samo u XI izbornoj jedinici. Problem je u tome što onifunkcioniraju kao i sve naše braniteljske udruge, uopće ih ne zanimamo mi branitelji nego neki njihov osobni ego.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

he,he i mene čude te stvari,kao treba nam stranka a ono 15 postova nema konstruktivnih,jedan čak pita o kreditu.

Ova stranka se i nemora zvat tako nek se zove drugačije ako mora naprimjer stranka branitelja hrvatske zar je naziv stranke tako bitan ili je bitan njen program i zalaganje za svoje članove,i naravno da član stranke mora bit branitelj u srži stavri jest da osoba koja nije bila branitelj ipak joj fali ono nešto što nas povezuje sve se da regulirat izmjenom statuta i tako...........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo malosm čitao uvijete za otvaranje stranke znači Treba nam 100 potpisa ljudi koji su voljni uključitz se u rad stranke da bi uopće,to sve zaživilo.Znači sljedeći potez skupljanje potpisa sljedeći mjesec ako budem u mogućnosti napravit ću jednu web stranicu preko koje ćete moć se učlanit pa kad sakupimo prvih 100 zainteresiranih idemo u osnivanje inicijalnog skupa stranke,pa kako nam bude kako bude.Ukoliko vam je ovo prihvatljivo pozivam sve koji imaju znanja i volje da se uključe u daljnju raspravu,daju svoje vizije za smjernice rada stranke.Predlažite,uključite sve svoje prijatelje za koje smatrate da bi mogli dat svoj doprinos u tom smislu. :kavica:

http://branitelj.bloger.hr/

ovdje se informorajte o daljnjem razvoju stvari

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Većina branitelja nemaju kompjuter ili se ni ne znaju koristiti njime,a samo mali broj zna za legalis da uopće postoji(to govorim iz vlastitog iskustva i okoline),ako i imaju kompjutere to su kupili djeci i to ona koriste.

Dakle treba usmenom predajom raširiti glas da se osniva stranka,treba dobro pripremiti teren za to,ne raditi na vrat na nos.

Treba razgovarati s poznatijim braniteljima oko kojih bi se svi mogli okupiti tj u koje bi mogli svi imati povjerenja..tj da su prepozanatljivi braniteljima kao časni ljudi i branitelji.

Kad takve pridobijemo lakše će se se uključiti i ostali,jer u našem mentalitetu je da se većina ljudi boji,ali ako bi nagovorili nekog poznatijeg generala ili slično da nam se priključi to bi bilo kao inicijalna kapisla.

Bilo bi dobro kad bi se s Gotovinom moglo stupiti u kontakt.

A pogotovo kad bi prihvatio čelnu funkciju te stranke.Mislim da bi to bio ONAJ POZITIVAN ŠOK koji treba Hrvatskoj,a ne onaj koji je napravio Sanader.

Formiranje stranke je ozbiljna stvar,i ako se tako razmišlja dakle ozbiljno treba se sve temeljito pripremiti,osnovati inicijativni odbor i formirati tijela stanke i putem medija pozvati sve branitelje da se priključe.

Ključnim držim uključivanje poznatih neokaljanih imena domovinskog rata kao npr Mile Dedaković -Jastreb i sl,svi koji smo bili u ratu u svojim postrojbama znamo koji su nas ljudi vodili i kome smo vjerovali i tko se dokazao kao branitelj,ratnik ,častan čovjek a ne ratni profiter(kojih je bilo puno to svi mi znamo).

Eto to je samo moje skromno razmišljanje koje ne mora biti svima prihvatljivo i točno ali dajem svoj doprinos.

Mislim da bez poznatih lica ne možemo ostvariti neki veći uspjeh ,jer sama stranka kao stranka ne predstavlja ništa,stranku predstavljaju ljudi i programi.

Tko će se pridružiti nekom xy sa foruma ako ne zna ni tko je ni što je.

Nismo mala djeca ,formiranje stranke je opet ponavljam ozbiljan stvar i ako se hoće polučiti uspjeh mora biti ekipa koja će ozbiljno ,studiozno pristupiti tome,razgovarati s ozbiljnim ljudima i ponuditi ozbiljan realan i prihvatljiv program.

 

Osnova programa treba biti:

- borba za gospodarski napredak Hrvatske,zapošljavanje svih radno sposobnih ljudi uključujući branitelje,

-raščišćavanje s lopovlukom i korupcijom,uključujući ratno profiterstvo,

-smanjivanje administracije za 50%,

-smanjivanje broja općina sa 400 na 100,okvirno i županija sa 21 na 5 regionalnih cjelina..

-smnajivanje broja veleposlanstva(troše ogroman novac)

-ograničenje uvoza za proizvode koje se kod nas proizvode,

-stimulacija izvoza formiranjem izvozne kreditne banke..

-formiranje plavo-zelene gospodarske osovine(selo-more)..

-smanjivanje prafiskalnih nameta gospodarskim subjektima,

-što se tiče branitelja očuvanje njihovih prava koja se mogu povećavati samo u skladu s povećavanjem BDP,a više nikako smanjivati.

Rezultati rj cilj koji bi se trebao pokazati za dvije do 4 godine bi bili,

-povećanje zaposlenosti,

-povećanje izvoza,

-veća potrošačka moć stanovništva,

-manje opterećenje gospodarstva i veća konkurentnost na europskom i svjetskom tržištu.

Za desetak godina,nedostajala bi radna snaga(naša djeca bi bila zaposlena) jer bi je morali uvoziti,a ljudima koji su u mirovini trebalo bi stimulativno omogućiti uključivanje u sferu rada..čime bi imali veća primanja a smanjio bi se broj umirovljenika i time opterećenje proračuna.

Zaboravih jačanje pravne države i inspekcijskih službi koje bi trebale razbiti rad na crno i prijavljivanje radnika na minimalac..procjenjuje se da je siva ekonomija u Hrvatskoj na razini 6 posto proračuna dakle oko 8-10 mlrd kn..čime bi se mnogo toga moglo napraviti tj uložiti u investicijski ciklus,gradnju novih elektrana,željeznica ,modernizaciju luka i brodogradilišta .

Sve je ovo moguće..recept je jednostvan.

PRAVI LJUDI NA PRAVIM MJESTIMA ,to su nam japanci rekli još prije 20-tak godina i možemo biti jedna od najbogatijih zemalja svijeta s svojim prirodnim i gospodarskim resursima.

Ima nas svega 4,3 mil stanovnika i živimo na najljepšem području kugle zemaljske gledajući klimatski i geografski.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovani branitelji,

U velikoj zahvalnosti za sve sto ucinili i dali kako bismo danas imali svoju vlastitu drzavu te iskljucivo dobronamjerno, imam potrebu s vama podijeliti slijedece razmisljanje: sto ste vi danas, umirovljeni „obicni“ gradjani ili jos uvijek vojnici, pa makar i umirovljeni?

 

Jer, koliko znam, osnovno nacelo svih vojski je da pripadnici vojske ne smiju biti clanovi političkih stranaka, niti se smiju baviti politikom. Izbor je politika ili vojska, jer koliko znam, u demokratskom drustvu kakvo pretendiramo imati, vojska ne moze i ne smije biti ni stranacka ni stranacki obojena, jer hrvatsku vojsku - a i mirovine branitelja - placa hrvatski narod stoga ona mora biti“ iskljucivo u sluzbi naroda i ostvarenju nacionalnih ciljeva“ (koje diktiraju i provode demokratski izabrani Sabor, Vlada i lokalne institucije) pa mi se zato nekako cini da bi osnivanje stranke samo hrvatskih branitelja mozda moglo biti osporivo tako kako je za sada koncipirano.

 

Mozda sam u krivu, ne znam, zato i pitam, ali mislim da bi to bilo pozeljno razjasniti odmah u pocetku, da ne bude zabuna ni zabluda ni zlonamjernih komentara, jer vjerojatno nisam jedina kojoj to bas nije kristalno jasno gdje je granica dozvoljenog politickog djelovanja hrvatskih branitelja tj. da li smiju, zbog svojih vojnih karakteristika, ipak djelovati samo kroz udruge, a ne i kroz politicku stranku kojoj je (svakoj) glavni cilj - osvojiti vlast i vladati.

 

Nadam se da mi necete zamjeriti na komentaru i neznanju,

LP i puno dobrog zdravlja, srece i uspjeha i hvala vam svima jos jednom na vasem plemenitom i hrabrom domoljubnom doprinosu

 

:palac::palac::palac::palac::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema tu nista sporno oko sudjelovanja u nekoj stranackoj organizaciji posto velika vecina nas vise nije u sustavu MORH-a i MUP-a (svaka cast izuzecima koji su bili sposobni ostati i raditi dalje)

Velika vecina branitelja je krenula svakodnevnim zivotom i okrenula svakodnevnim brigama... tako da ne vidim u cemu bi trebalo biti upitno sudjelovanje u takvoj jednoj stranci :-?

Isto tako mi koji smo u mirovinama zasto bi trebalo biti upitno clanstvo kada u drzavi imamo vec stranku umirovljenika :misli:

Dakle to uopce po meni nije problem...vec ja mislim da je najveci problem naci kvalitetne ljude i sta je najbitnije casne ljude koji ce stati na celo svega toga i kako je netko gore naveo mora to biti netko ajmo reci "poznatiji" braniteljskoj populaciji a opet da je neiskvaren svim ovim dogadanjima u zemlji...

E sada tko bi to bio :misli::misli:

U svakom slucaju podrzavam ovu ideju i cim dode do neke naznake osnivanja ili neceg sl.prikljucujem se radu iste...

I mozda kada je vec ova tema zapoceta tu na Legalisu mozda bi bilo ljepo i da Mrljavac kaze sta misli a mislim da bi on imao sta ovdje za reci (ili se varam) ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja se slažem sa poduzetnicom,osnivanjem stranke ne bi ništa dobili već bi opet politićari (branitelji)ušli u politiku u kojoj su već po nekakvim zaslugama.

Imamo i u vijeću hrt branitelje pa se ne bore za smanjivanje preplate već uredno dižu ruke za povećanjem iste jer i oni imaju isto neke koristi,a tako i u drugim državnim službama,osobno mislim da i iza ove inicijative stoji neka stranka tipa - kukuriku, jer treba oslabiti ovu vladu i smjeniti je i zato se sada ide na branitelje.

ekonomska situacija je u zemlji i oko nje teška , ali nikom nisu oduzeta prava već su samo smanjena.

Ja sam protiv osnivanja te stranke ili bilo kakvih braniteljskih udruga jer one odnose još više novca iz proračuna već ih treba još smanjiti i to na jednu za branitelje sa prve crte iz hrvatske i jednu za branitelje sa prve crte iz hvo-a , pa bi se znalo tko gdje pripada, a ove tipa udruga logoraša,veterana,dragovoljaca,ptsp-a,hvidra,udruge 100 % invalide i sl. treba ukinuti,jer invalidi su svi koji imaju najmanje 20% pa do 100% I skupine,te bolesti koje se priznaju da su oboljenja nastala u svezi obrane RH.

I to bi mi trebali rašćistiti pa ne bi oni iz kancelarija,spremačice, kave kuharice i ostali bili s nama u istom košu i tada bi se broj branitelja sveo na jednu normalnu mjeru i bilo bi novaca za povećanje invalidnina i kupovinu auta i stanova za prave branitelje i invalide.

 

Nadam se da sam bio jasan ,a znam da će me opet neki prozivati,a što se može.

Bog i Hrvati :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eto da odmah na početku kažem da što se mene tiče da nemam ništa protiv stranke hrvatskih branitelja..i prvi bi se učlanio to je sigurno..ali čitajuči ovdje ove postove to mi postaje smiješno...da nije tragično..kao mala djeca se tu igramo na ovoj stranici..valjda da nam bude lakše..pravi se statut stranke..predlažu se mjere i programi kao i djelovanje stranke..pokazuje se volja da se nešto napravi poradi zaštite digniteta hrvatskih branitelja i ovoga domovinskoga rata..iz kojega je nastala ova danas ispačena i opljačkana država..a za koju su dali živote mladi i ponosni branitelji..što se vrlo brzo zaboravilo..i sigurno da se nešto mora po tom pitanju napraviti..ali dali je osnivanje stranke riješenje..malo dublje kada razmislim..nebi bio tako masivan odaziv u tu stranku kako se misli..jer oko 60000 ljudi konzumira prava dok eto ostali su novim zakonom dosta ako ne i skroz obespravljeni..ta stranka bi bila stranka desnoga centra zbog same svoje prirode..pošto je ionako vrlo loša slika o braniteljima,pojavio bi se i bunt ostalih branitelja koji nisu ostvarili svoja prava i došlo bi do opet nama svima znane podjele među braniteljima i na strankiu bi se počelo vrlo negativno gledati..a i biračka potpora bi bila upitna širokoh masa za postizanje što večeg broja saborskih zastupnika kojima bi se utjecalo na rad svih budučih vlada...a i osvrnuo bi se tu na neke ideje i želje da nam naš ante gotovina bude na čelu stranke..pa ljudim moji nije li nerealno za očekivati da čovijek koji je bio i dao veliki doprinos za stvaranje ove države i koji je donio več jednu pobjedu ovoj napačenoj državi..i koji je žrtvovan i danas sjedin u hagu opet bude pokretačka snaga i načelu novoga pokreta..on je umoran od svega..izdan..i razočaran....šta napraviti u ovoj cijeloj priči...neznam ni ja...nijedna vlada koja dojde na vlast više neče imati sluha za pitanja branitelja..ali mislim da hrvatskoj treba jaka stranka desnoga centra čiji birači se nebi raspodjelili po ostalim strankama..koja bi imala malo širi karakter svoga članstva di bi u prvom planu bili branitelji ali i svi simpatizeri i treba osmisliti način kako i na koji način privuči glasačko tijelo svih stranaka desnoga centra da nam se nedesi da zbog tih rasipanja biračkga tijela imamo manipulacije sa braniteljima..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovani kolege!

Hvale vrijedna inicijativa kolege zng-a o prijedlogu o osnivanju stranke hrvatskih branitelja koju podržavam. Moje skromno mišljenje je da bi se očuvalo dostojanstvo branitelja i dignitet Domovinskog rata bilo potrebno osnovati političku stranku profila kakav je predlozio kolega zng-a., jer do sada su branitelji služili aktuelnim političkim starnkama samo u dnevnopolitičke svrhe i to samo tijekom predizbornih kampanja. Nadalje u potpunosti se slažem sa kolegom gardist1 jer uz sve ostalo što je naveo osnivanje političke stranke je ozbiljan i zahtjevan posao i treba mu se pristupiti vrlo ozbiljno i odgovorno , ako želimo,a vjerujem da želimo osnovati političku stranku. Prvi korak bi trebao biti sazvati inicijativni odbor koji bi odradio sav pripremni posao za osnivačku skupštinu stranke, stoga predlažem kolegu zng-a da bude predsjednik inicijativnog odbora (pošto je od njega i potekla ideja o osnivanju stranke).Nadalje predlažem predsjedniku inicijativnog odbora da prilikom sazivanja inicijativnog odbora , ako je ikako moguće da u inicijativni odbor budu uključeni hrvatski branitelji iz svih regija Hrvatske (Istra ,Dalmacija , Slavonija, grad Zagreb, Zagorje, Međimurje itd itd....). Što se tiće ciljeva stranke uz već naprijed navedene prijedloge moje skromno mišljenje je da bi trebao jedan od ciljeva stranke biti i: Objava registra hrvatskih branitelja, revizija braniteljskih mirovina i revizija HRVI Domovinskog rata. I da neduljim ako ikako mogu doprinjeti osnivanju političke stranke hrvatskih branitelja stojim Vam na raspolaganju.

Na kraju da spomenem da sam Dragovoljac Domovinskog rata od 1990. god. HRVI (70%) cijeli rat borbeni sektor (izvidničko-diverzantske postrojbe) umirovljeni bojnik HV-a od 2000. god. i da sam se za svoja prava koja me zakonski pripadaju borio (legalnim putem žalbe, tužbe) devet 9 godina. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvarno mislim ić ovako plitko pa sad izjavljivat da je ovo kukuriku inicijativa??????????

Ja sam najobičniji branitelj,dragovoljac,išso iz Pule za Osijek u 08/91 kad su većina društva smatrali da sam puko skroz da idem iz mira u rat.Niti sam ikad bio član bilo koje stranke.Inicijativa je plod mojih razmišljanja,i samo mojih nisam s ovim do sad baš s nikime razgovarao osim ovdje na forumu.

Još bi dodao da stranka kao takva barem ako dođe do toga da se osnuje sigurno neće bit desno orijentirana,kao ni ljevo ali ni u centru,jer to su glupa određenja,i nisu prirodno određenje stranke kakvu je ja vidim,stranka je temeljena na vrjednostima iz DR i braniteljima,ali i svim ostalim građanima koji žele bolje sutra............

 

Samo nastavite ovo mi daje dobre osnove ova vaša razmišljanja.

svakako posjetite i blog

http://www.branitelj.bloger.hr/

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vukovar je napisao:

I ja se slažem sa poduzetnicom,osnivanjem stranke ne bi ništa dobili već bi opet politićari (branitelji)ušli u politiku u kojoj su već po nekakvim zaslugama.

...

Postovani,

Ili sam se negdje pogresno izrazila ili ste me pogresno interpretirali, ali niti u jednom trenutku mi nije bila namjera protiviti se ideji o osnivanju stranke, dapace, smatram da si politiku ili radimo sami ili nam je radi netko drugi, pa je onda uvijek puno kvalitetnije u njoj direktno sudjelovati i tako si sami sudbinu krojiti :-D

 

Postavila sam pitanje da li je to uopce zakonski moguce tj. da li bi Stranka branitelja mogla imati problema s registracijom zbog svog bivseg vojnog obiljezja, jer ne zelim da ih ima i ako su problemi moguci, trebalo bi ih znati odmah u pocetku izbjeci, kao sto to ni u kom slucaju ne znaci da me ne bi veselilo npr. dati joj svoj glas toj ili bilo kojoj drugoj stranci za koju bih npr. znala da ima povjerenje heroja Gotovine

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam za osnivanje stranke triba izbrisati sve hvidre i puste udruge i osnovati jednu sa novim vodstvom bez politike i političara pa novo izaslanstvo u vladu dati rokove za objavu registra,reviziju mirovina,ratnih puteva i.t.d.

Sad je stanje jadno da nemože biti jadnije politika određuje tko će biti prjesednik hvidre na svim razinama i mislim da je tu problem.

 

„Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema države bez krvavih gaća. Pobit ćemo se za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako. Kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidit ćete kako naši kradu. Svak nas je krao i potkradao, a najteže će biti kad nas naši budu krali i prodavali svjetskim xebivjetrim makro lopovima. Navalit će na nas velika ptica grabljivica. Kako tada nas spasiti od nas?“

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

otkos10 je napisao:

Jednom davno 96.na jednom skupu u Daruvaru General Markač je rekao: Dragi Branitelji bavite se aktivno politikom jer kada se politika počne baviti Vama bit će Vam kasno.Točno! Prve žrtve su bili Oni, a sada svi mi zajedno!

 

Točno tako.

 

Ili se politika bavi tobom ili se ti baviš politikom.

Onda je bolje da se baviš politikom a ne politika tobom.

Uglavnom od politike se ne može pobjeći sve da se i hoće.

 

Nama braniteljima je potrebna hitna operacija. Uzmimo za primjer osobu oboljelu od raka da za terapiju pije andole. Tako je i kod nas branitelja. Ove udruge su kao andoli kod čovijeka koji je obolio od raka, tom čovijeku je potrebna ili kemoterapija i morfij ili najčešće operacija a nikako andoli jer nema od njih pomoći.

 

Tako je i s ovim svim silnim udrugama koje imamo. To su samo andoli, a neke ( čitaj večina ) i kao kiki bomboni što se tiče zalaganja za prava branitelja.

 

Nama je hitno ali pod hitno potrebna operacija ( znači ili stranka ili nešto još jače ) ako želimo sačuvati i ovo malo dostojanstva i naših prava što nam je ostalo.

 

Što se tiče opčenito svih ostalih u državi oni bi najradije kada bi nas mogli eutanazirati ( svi od vladajučih do oporbe a i šire ).

 

Dečki, kolege i kolegice preostala nam je samo borba i to ne borba protiv nikoga nego za nas, za naša prava, za naše dostojanstvo, za život dotojan čovjeku nas i naših obitelji.

 

Pozdrav svima i krenimo već jednom ..... :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja sam za tu inicijativu,svakako je dobro došla,neka i mi pravi domoljubi napokon počinjemo pravilno razmišljati,i vidim dosta jedinstveno,uz to smatram da bi u budučoj stranci ili zajednici ili kako več god da se nazvala,trebalo biti visoko obrazovanih i stručnih domoljuba ,a imamo ih,te bi takove ljude trebalo kontaktirati,vidjeti na koji način bi nam mogli biti od pomoči,u možebitnom budučem osnivanju a i vođenju .Pozdrav hrvatskim borcima gdje god bili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako se razmišlja o stranci to več nešto znači!ali treba to odradit do slijedecih izbora ,ali ja mislim i ovaj sajt je napravljen da nas imaju pod ....tako da prije cemo završit na ulici nego što uđu borci u saborske klupe!a i tu trebaju mladi obrazovani ljudi koji nisu bili u ratu da zastupaju ne samo branitelje nego sve POŠTENE ljude ove zemlje!jer za to sete se borili a ne 200 bogatih ostali na ivici davljenja ili možda griješim!?a i da odredimo mjesto i datum bili bi opstruirani ,itd da ne kažem od koga i kakoo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zng-a je napisao:

zaista,da budem iskren očekivao sam veću inicijativu,npr. mrljavac,esad,kompa.......ljudi za koje sam uvjeren da imaju šta reć po tom pitnju.. :misli:

 

Ja sam ZA ! Za borbu sam za NAS i naša prava , ne mislim se boriti protiv nikoga nego ZA za NAS za naše braniteljsko dostojanstvo i naša prava, za dostojanstven život nas i naših obitelji.

 

Dosta je bilo stavljanja nas branitelja u invalidskim mirovinama u drugi red u drugu skupinu građana, ponižavanja , omalovažavanja i diskriminiranja NAS !

 

Ja sam ZA borbu...

 

Trebamo se organizirati i povezati sa našim ratnim zapovjednicima koji bi bili naši istomišljenici i bili uz nas , svi za jednoga jedan za sve ! :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega zng-a, kažes ocekivao si veću inicijativu od pojedinaca , moje skromno mišljenje je što se tiće inicijative ti si pokrenuo inicijativu i tu se nema više što dodati, tko je mislio što reći taj je rekao i sad je krajnje vrijeme da se krene sa konkretnim stvarima ( osnivanje inicijativnog odbora i sve što slijedi za registriranje stranke ) ako ne želimo da ova tema ostane samo inicijativa kao i mnoge inicijative do sada, ako mislimo ozbiljno, a mislim da mislimo vrijeme je da inicijativu i sprovedemo u djelo. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dragi branitelji ili jednu jaku ne politićku udrugu ili stranku,ovo što nam rade da preko noći ugase sva prava nije ljudski ipak smo 5 godina proveli u blatu i 1800 mirovina od ove godine invalidska (RAK)a gospoda sjede u saboru u kravaticama 2godine od toga na pola sjednica ih nema i zarade mirovinu 10000kn pozdrav od jako razočaranog dragovoljca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stranka hrvatskih branitelja nije izbor nego nužnost.

Tko to nije već shvatio,shvatiti će ubrzo kad nam skinu naše "povlaštene mirovine" za 10-15% i kad krene nova velika revizija tj prevođenje svih invalida zbog usklađenja sa propisima EU.

Prošle godine su dosta toga već potiho i na brzinu napravili,ljudi nisu ni svjesni koliko je toga već ukinuto,umanjeno,ograničeno zadnjim izmjenama ZOPHB.

 

Isto tako slažem se sa svima onima koji smatraju da je osnivanje stranke jako ozbiljna stvar i da takvo nešto dobro treba pripremiti ,a ne "na vrat na na nos"(tek toliko da postoji) to bi nas još skuplje moglo koštati na koncu ako vide da nismo uspjeli.

Onda smo tek gotovi.

Ako se ne stvore svi preduvjeti bolje u ništa ni ulaziti.

 

Da bi uspjeli treba doći do PRAVIH LJUDI

-koji bi to pokrenuli ,

-u koje možemo imati povjerenje da nas neće izdati tj naše

interese,

-i koji su dostojni da budu na čelu takve stranke,

Onda sazvati inicijativni odbor , napraviti program pripremiti Skupštinu i izaći u javnost.

 

Ne treba preko foruma puno o tome pisati niti imena spominjati,poznato je da se sve prati i tako nam samo mogu osujetiti planove.

 

U konačnici ako se uspije u formiranju stranke i ostvari minimalni cilj da dobijemo barem tri do pet zastupnika od kojih bi zavisilo stvaranje neke koalicijske vlasti(a svaka će biti koalicijska jer sama nijedna stranka ne može formirati vladu),

to bi bio veći uspjeh nego sve moguće udruge koje sad imamo jer su sve pod kontrolom vlasti.To je bar svakome jasno.

Ne bi više mogli donositi nikakvi zakoni koji bi bili na štetu branitelja.

Konkretno od čega treba svako od nas početi,razgovarati s ljudima,širiti ideju o osnivanju stranke i potrebi iste. Stupiti u kontakt s ljudima za kojima bi mogli svi ići tj koji bi nas vodili i tražiti da nas povedu kao što su nas 91. g poveli u pobjedu.

Bez pravih , jakih likova i fajtera nažalost ne možemo očekivati uspjeh.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dragi prijatelji,

u potpunosti podržavam ideju,ali mislim da inicijatori ne trebaju previše ispitivati teren jer samo gube vrijeme,a ništa ne mogu saznati.Jednostavno treba pokrenuti inicijativu i tek tada će se vidjeti odaziv,a rezultate nećete znati do izbora.Velika je nepoznanica koliko je jedinstveno i homogeno braniteljsko tijelo (da tako kažem).Dakle,idemo u akciju!Ili ćemo uspjeti kao penzići ili ne.Ništa ne možemo izgubiti,samo dobiti.Ne bojte se pritisaka,podmetanja i subverzija,pa to ima u svakoj stranci.Medijska prezentacija je najvažnija,ali ne da animiramo javnost već ciljano animirati braniteljsku populaciju.I još jedno ali jako važno.NISU NAMA POTREBNI NIKAKVI FRAJERI.Ovo je politika,i nama su potrebni iskusni,vješti i lukavi političari,a uz sve to čestiti i pošteni ljudi.Da li je to uopće moguće pronaći ne znam?Možda je neko bio dobar ratnik,heroj ili general,ali to ne znači da će biti dobar političar.Uglavnom moja podrška i hrabro naprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega zng-a i ostali kolege.

Gdje ste što je sa inicijativom o osnivanju stranke, što ste se pritajili. Krenulo se tako euforično da sam zaista pomislio (još se nadam) da se radi o ozbiljnom projektu koji će uroditi plodom (osnivanje stranke), a ne samo ostati inicijativa kao i mnoge inicijative do sada, ali kako sada stvari stoje sve se bojim još jedna inicijativa koja je samo to i ostala. Kolege ako zaista mislimo ozbiljno krajnje je vrijeme da sa inicijative krenemo i korak dalje, stoga pozivam zng-a pošto je on pokrenuo inicijativu da odredi vrijeme i mjesto održavanja inicijativnog odbora da bismo konačno krenuli u ozbiljan posao kao što je priprema za osnivačku skupštinu stranke. pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo nije losa ideja! Citajuci tekstove vidim da ima dobrih razmišljanja pogotovo onaj dio o oprezu a ne navrat-nanos. Bojim se samo da ce vlast to sve opstruirati ako vec i nije. Zato je mozda inicijativa i stala. U svakom slucaju ja sam za osnivanje stranke branitelja ali sto ce biti sa strankom kad branitelja vise ne bude? Svaki dan nas je na zalost sve manje i manje.pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

+

Nadam se da napreduju pripreme za osnivanje Stranke ( možda Demokratska stranka Hrvatskih Branitelja Domovinskog rata ).

 

Stalno imam pred očima stranku umirovljenika, njihove uspjehe i neuspjehe, unutarnje sukobe, bolesne ambicije pojedinaca.

U stvari je to stranka oportunista jer će uvijek biti bliže vladajućima ( oni i raspolažu novcem ).

Paziti na njihova iskustva da se ne ponavljaju greške.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

još sam na početku,hvala na prjedlozima,trenutno pokušavam odvagnut upustit se u ovu avanturu ili ne(inicijativno okupljanje),moja jest inicijativa i moju podršku imate do kraja,uskoro ću zaintersiranima preko pp dat e-mail preko kojeg ćemo dalje razglabati ako bude interesa,sad sam na kraju sa prometom pa vjerojatno idući mjesec malo žešće zapnem,do tad toliko od mene.jedno je reć povući ću 100 ljudi,drugo je skupit 100 ljudi spremnih potpisat osnivanje stranke poglavito ako se tu radi o političkim anonimusima kao što sam ja primjera radi.Ima bezbroj problema koji samo iskaču da ne spominjem financije,puno razgovaram sa ljudima kojima vjerujem i većina se slaže da je to igra koja traži puuno i hebeno je škakljiva,a kad krenemo jednom ako krenemo ikada bit će to iscrpljujuće do kraja.Dosta njih smatra da je to utopija obzirom na podjeljenost samih branitelja i njihovu nezainteresiranost za stranke. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega zng-a iskreno ti moram reći da sam malo razočaran tvojim zadnjim postom gdje spominješ da se kolebaš (važeš) i gdje spominješ da je inicijativa pokrenuta od tebe avantura.

Ako si tako mislio od samog početka nisi niti trebao pokretati tu inicijativu jer je vrlo neozbiljno nešto započeti ,a ne dovršiti , pogotovo tako ozbiljnu inicijativu koju istinski podržavam i spreman sam svojom malenkosti doprijnijeti da se inicijativa sprovede u djelo. Da očekuju nas vraški problemi tu se u potpunosti slažem s tobom , ali nema problema koji se ne može riješiti uz ozbiljan pristup pa i problem samih financija koje spominješ. Nadalje spominješ ako ikada krenemo zašto sada odjednom AKO ili idemo ili neidemo,a istinski se nadam i vjerujem da ćeš inicijativu koju si pokrenuo uz pomoć nas istomišljenika sprovesti u djelo. :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

BOJNIK;Ne moraš bit razočaran,DJELUJTE SAMOSTALNO ja imam viziju,kako bi to funkcioniralo,ali potpora je mizerna,i sam kužiš koja je to zahebancija pokrenut,osvrni se malo na sve gornje postove,evo ja sam dao prijedlog statuta,i nek svoja razmišljanja ali u krugu ljudi koje ja poznajem,nema baš nekog interesa iskreno mnogi se boje da će bit na neki način kažnjeni skidanjem prava iz MIO,radnog odnosa koje su ostvarili ukoliko krenu u osnivanje stranke ovakvog profila,a onda je glavno njihovo pitanje što ako nas skaraju pa nebudem ni za kruh imao?Šta da im kažem hebiga ipak su donekle u pravu,ljudi su se opekli više puta,pa sad pušu i na hladno.Nažalost tsko stoje stvari,eto drago mi je da si ti ZA kao i brojni drugi sa foruma,ali u praksi na terenu je to dosta teže ostvarit bar za sada ovdje u Istri gdje se nalazim.Skupit 100ljudi je u pravom smislu rječi(barem za mene) avantura kako sada stoje stvari,ukoliko mislite da ste u stanju bilo tko od vas skupit 100 ljudi koji će stavit svoj potpis za osnivanje stranke svaka mu čast,ja to nažalost još ne mogu,trebaće mi vremena da ljudi shvate i prihvate moje zamisli itd.......... :kavica:Ako ima takva osoba da može aktivirat ljude,da se pokrenu ja mu stojim na raspolaganju 100% :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi vi koji ste razočarani pročitajte objave pod temom: "Pogrešno odabran način zbrinjavanja ratnika" pa ćete shvatiti da zng-a ima razloga za zabrinutost. Nije mi jasno od kuda ljudima pravo suditi i napadati nekoga koga niti ne poznaju osobno, sa kim su izmijenili pokoju riječ na forumu. Kada će shvatiti da nisu sami iznijeli rat na svojim leđima. Zamislite što bi se događalo unutar stranke. Mi očito moramo prvo sami sa sobom rasčistiti i izliječiti svoje frustracije pa tek onda početi raditi za opće dobro branitelja, ali bojim se da će biti prekasno. 15 godina živim u nadi da ćemo mi branitelji svojom snagom i svojim jedinstvom biti nositelji svih vrednota u ovoj lijepoj našoj i netko od koga će svaka vlast imati respekt. Objave na ovim stranicama čitaju i oni iz vlasti, ne zato što nam hoće dobro, nego kako bi se uvjerili do kuda nas mogu gaziti.

"HVALA" svakom onom branitelju koji pljuje po drugome i poručujem im da svoju energiju troše u borbi za zaštitom SVAKOG od nas, a tako i sebe samog.

Boli me to što što nam rade političari, ali ovo što si radimo sami izjeda me svakim danom sve jače.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav braniteljima,ajmo preči na djelo ,predlažem branitelje koji su za osnivanje stranke neka budu odlučni nema predomišljanja ,svaki od nas neka skupi ako može što više istomišljenika,za početak je to dosta kada to napravimo poduzet ćemo sljedeči korak, volio bih da se branitelji slože jel samo tako možemo ostvariti svoja prava.Moj profil možete vidjeti na facebook MARIO UZNIK sa tom gestom hoću pokazati da se nebojim i nestidim što sam branitelj i što želim da osnujemo stranku.AJMO BRANITELJI PRESTANITE KUKAT IDEM PRIJEČI NA DJELA .Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tonka je dobro zamjetila neke stvari,evo da vidite kako je tu već bilo pokušaja,sad ne ulazim tko i kako je imao namjeru ali sve se izjalovilo u startu!

Hrvatsko slovo, 25. srpnja 2008.

DA SE NE ZABORAVI

Piše: Mladen Pavković

Branitelji bez stranke

Stranka hrvatskih branitelja naišla je na tvrd otpor političkih kameleona

Postoji li u Hrvatskoj netko kome hrvatski branitelji ne smetaju, postoji li barem jedna inicijativa koju oni predlože, a da odmah ne će navući bijes "lijevih i desnih"? Evo, netko je iznio prijedlog da će hrvatski branitelji stvoriti svoju političku stranku. Vijest se još nije ni "osušila", a već su sa svih strana počeli pljuštati komentari kako je riječ o "podmetanjima i manipuliranjima" onih koji su najzaslužniji za stvaranje hrvatske države. Drugi nas podsjećaju, poput jednog od najpoznatijih komunističkih političkih "komentatora", Ivana Šibera, koji je uvjeren da su već mnogi zaboravili njegovu "školu" marksizma i komunizma, (Vjesnik, 19. i 20. srpnja), kako su prošli oni koji su dosad, poput skupine umirovljenih hrvatskih generala, osnovali svoju stranku te konstatira kako je žalosno što baš iz ovog primjera "neki nisu ništa naučili". I tako, dok po Šiberu "neki nisu ništa naučili", ljudi poput njega su završili "fakultete" u kojima su naučili - političko kemeleonstvo, a to očito, ako se poslužimo njegovim primjerom kao i njegovih istomišljenika, u Hrvata zasad odlično prolazi, jer uistinu se dosad i u praksi pokazalo da se "svi" zalažu i cijene hrvatske branitelje i njihovu žrtvu, a da glas uvijek daju nekom drugom!

Tako je još jedna inicijativa, za koju se pouzdano ni ne zna tko ju je i s kakvim ciljem plasirao u javnost, otišla u vjetar, iako po Šiberu, koji je najprije omalovažio ideju, a potom sam sebi "skočio u usta" istaknuvši kako "svatko svoje vrijednosti mora dokazati na demokratskom tržištu" i da je "teško zamisliti da bi se na početku trećeg milenija kotač povijesti mogao okrenuti prema natrag". A to se može prevesti i na način kako su se Šiber i njegovi drugovi već "dokazali na demokratskom tržištu", pa neka tako 17 godina nakon početka hrvatskog Domovinskog rata učine i hrvatski branitelji, pa problema ne će biti jer će svi glasovati, ne za "Šibere", već za ljude koji su kad je trebalo dali ili bili spremni dati i živote za državu. S druge pak strane, ni jedna politička vlast "nema problema" s braniteljskim udrugama. One su toliko razjedinjene da se više ne može naći ni desetak udruga koje će (ako nije riječ o Thompsonu) javno podržati jedna drugu. Ta politika vjerojatno je dobro poznata Šiberu, a zove se - zavadi pa vladaj! U Hrvatskoj postoje i dvije udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida. Jednu, koja nosi naziv HVIDR-a RH, vodi saborski zastupnik Josip Đakić, a drugu, Udrugu 100-postotnih invalida Domovinskog rata prve skupine, Đuro Glogoški iz Osijeka. Na skupovima tih udruga teško ćete vidjeti zajedno čak i njihova vodstva, (gdje su jedni, tamo nema drugih!), kao da se ne radi o stradalnicima istoga Domovinskog rata. Kome to odgovara i zašto te dvije udruge nisu zajedno, pitanje je na koje bi vrlo lako odgovorio i sam Šiber. Branitelji, ili oni koji "manipuliraju" braniteljima, nisu se mogli složiti niti oko pitanja što učiniti s jednim od najvećih i najboljih spomenika žrtvama Domovinskoga rata - Zidom boli, koji je u suzama, srcem i rukama onih koji su u hrvatskom Domovinskome ratu nekoga izgubili, izgrađen u Selskoj ulici u Zagrebu prije 15 godina (1993.), a na nečuveni i sramotan način srušen je prije tri godine (2005.). Jedni su bili za to da spomenik ostane tamo gdje je i sagrađen, a drugi, koji su "pobijedili", da ga se na inicijativu gradonačelnika Milana Bandića stavi pod zemlju, na groblje, u temelje betonskog spomenika koji je osmislio skulptor brojnih partizanskih, komunističkih i boljševičkih spomenika Dušan Džamonja.

Na strani Bandića tada je osobito bio i Ivan Pšenica, predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, koji je čak organizirao autobuse s roditeljima poginulih da sruše ovaj svjetski spomenik braniteljima, kojeg je po riječima Zdenke Farkaš, koja je bila na čelu Inicijativnog odbora za njegovu izgradnju, "Grad Zagreb imao i obvezu čuvanja i održavanja", a koji je bio sve samo ne ruglo, kako su ga nazivali neki pojedinci i interesne skupine. Prema pisanju medija, Pšenica je nedavno izjavio da je on jedan od začetnika inicijative za osnivanje političke stranke hrvatskih branitelja, koja bi pokušala osvojiti povjerenje birača na lokalnim i parlamentarnim izborima. Ivan Šiber vjerojatno bi iz ovoga lako zaključio kako ponovno iza jedne ničim sporne (?) i dobre inicijative stoji nitko drugi nego Milan Bandić, koji neprestano i sa braniteljima igra "toplo-hladno". No, što se sa Zidom boli dogodilo tri godine nakon što je spomenik ugrađen u spomenik, gdje su stradalnici Domovinskoga rata jedne godine dočekali i Novu godinu? Opeke na kojima su napisane na tisuće imena poginulih, danas se ne mogu ni raspoznati. Da su branitelji tada imali svoju jaku stranku, možda do toga ne bi došlo. Danas ih šiberizam i dalje vodi žedne preko vode. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tonka59!

Ne znam od kuda tebi zakljucak da netko sudi i napada zng-a ili nedaj boze da pljuje po njemu ili bilo kojem drugom branitelju.

Samo sam rekao ( vjerovatno si procitala moj post )da sam razocaran i to stoji jer do sada je na ovom portalu bilo jako puno inicijativa no nazalost na tome je i ostalo. Moje skromno misljenje je da je ovo ili bi barem trebao biti ozbiljan portal,a i svi koji se njime koriste da su ozbiljni.

Stoga smatram da nije primjereno pokrenuti tako ozbiljnu inicijativu , a ne odraditi je do kraja jer to je vrlo neozbiljno ma od koga god bilo. Oprosti ja ne moram lijeciti kako ti kazes svoje frustracije jer nisam frustriran , a i da jesam sigurno ih ne bi lijecio ovdje jer to nije mijeto za lijecene frustacija, ako se ti lijecis od frustacija na ovom portalu jako mi je zao i zato te molim u buduce nemoj napadati bez razloga.

lijep pozdrav :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bojniče, oprosti, ali očito se nismo razumjeli jer se moja opaska nije odnosila na tebe niti bilo kaga tko podržava inicijativu.

Pročitaj temu pod naslovom "Pogrešno odabran način zbrinjavanja ratnika" pa ćeš vidjeti na što sam mislila. Samo sam rekla da razumijem zng-a što je oprezan. Snaga nije u pojedincima nego u zajedništvu, a bojim se da smo mi branitelji to izgubili. Dokle god budemo radili sami između sebe razliku i spočitavali jedni drugima tko je koliku mirovinu dobio i zaslužio, neće biti dobro. Stranka je za mene osobno jako ozbiljna stvar i treba biti u službi općeg dobra pa tako i nas branitelja, a ne sama sebi svrhom. S obzirom da nas javnost doživljava kao teret i spominje uvijek u nekom negativnom kontekstu, moramo biti jako oprezni i paziti na svaku izgovorenu riječ kako bi se navelo ljude da nas dožive drugačije. Nažalost slika o nama je crna i treba joj dodati malo vedre boje tj moramo biti vraški dobri umjetnici kako bismo ispravili sve što je do sada napravljeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pod III članak 7 treba mijenjati(svi radno sposobni)znaci invalidi,umirovljenici nebi mogli biti članovi stranke!??a i vec sam naglasio da stranka treba biti dostupna svim građanima hrvatske,a pogotovo mladima koji cijene ono što ste uradili!(ako želimo uopce stranku koja če moci da se zauzme za nas branitelje.)a to bi ujedno i razbilo loš imiđ branitelja!zng-a kaže da nemože u puli skupiti 100 potpisa ja kažem da može evo več nas je "dva!ha,ha problem je u namaa samima pricamo o stranci,popisu branitelj a svi se boje za egzistenciju i cekamo da neko drugi napravi nešto za NAS a tu na legalisu se skrivamo pod razno raznim pseodoninima(u profilu niko nema nikakav podatak!)a i iz ovih tema i našeg gloženja ,razmimoilaženja mišljenja da ne kažem svađa MI SMO OPASNOST JEDNI ZA DRUGE!!!i ne cudi se stavu onih koji zaziru od nas,cast izuzecima na forumu da ih ne nabrajam poimence koji korisnim podacima pomažu(ali ima takvih nebuloza da je to ajma jojj!!!) ali svi smo mi tu iz nekih svojih interesa i rješavanja statusa ja sam to hvala bogu riješio.nisam se bojao u ratu zašto bih sada!? u mom profilu imate "ime i prezime" zng-a me može kontaktirati na mail,skype pozz braniteljima ma gdje bili

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslovna sposobnost je svojstvo da se svjesnim očitovanjem svoje volje proizvode pravni učinci, zapravo raspolaže svojim pravima i obvezama. Jedino osobe koju su potpuno poslovno nesposobne ne mogu uopće same sklapati pravne poslove. Za njih pravne poslove sklapaju njihovi zakonski zastupnici. Poslovno nesposobne osobe prema Obiteljskom zakonu su maloljetnici do navršene 18. godine života i punoljetne osobe koje su iz zakonom određenih razloga potpuno lišene poslovne sposobnosti( npr. teške duševne bolesti...)Tako poslovna sposobnost kao pravni termin nema nikakve veze s radnom sposobnošću osobe.Radno nesposobne osobe su osobe kod kojih nesposobnost za rad nastane zbog promjene u zdravstvenom stanju, a koje se nemogu otkloniti liječenjem,, za više od polovice, prema tjelesno i psihički zdravoj osobi iste ili slične naobrazbe i sposobnosti( profesionalna nesposobnost), ili nastane trajni gubitak nesposobnosti za rad (opća nesposobnost)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

samo nemojte poceti s POZNATIM i NEOKALJANIM imenima koji su u politici 20 godina jer stranku osuđujete na propast i prije osnivanja. Nazi SHB je sasvim ok (kratko i jasno). Slazem se i sa onim da mogu svi punoljetni državljani u članstvo ali bi trebalo postavii nekakve minimalne kriterije (barem dokaz da su u doba 91-92 bili na podrucju RH). Ne slazem se s onim da se clanstvo ogranici na 100 dana do priznanja, jer nas je stvarno brojcao relativno malo. Kad razmisli malo o temi javicu se mozda s nekakvim konkretnijim prijedlozima. Uglavnom garantiram za svoj glas i nadam se da cu privuci jos kojeg clana, a pojedincima dolje da opreznije iznose brojke tipa povuci cu za sobom jos 50 ili 150 clanova jer su dosta branitelja vec clanovi raznih politickih stranaka. Takvim izjavama se koriste pripadnici zapovjednistava brigada i bojni koji se bas i nisu valali po blatu i u prijevodu govore postavite me odmah u izvrsni odbor stranke ili barem za predsjednika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija