Jump to content

vožnja pod utjecajem alkohola


bullet007

Preporučene objave

Molim pomoc

 

Zaustavila me policija u 2:00 u noci i alkotestirala, napuhao sam 1.85 (1.75), od 22:00 do 2:00 popio sam oko 6-8 dl vina uz veceru. Nije mi jasno kako mi je toliko pokazalo, nisam bio pijan da neznam sta radim, ali sam osjecao alc.

Policija me istog trena privela na trijeznjenje u postaju i odgulio sam 12h u postaji.

U zapisniku pise sve sta sam naveo gore i odbio sam potpisati.

Kako da postupim kad mi stigne kazna?

Nemam bas novaca a vozacka mi treba zbog posla, sto da napisem u žalbi?

 

 

unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na vrijeme mjenjajte posao.

 

Stiže uplatnica na najmanje 5.000 kuna i 9 mjeseci bez vozačke.

 

Pisati prigovor i tražiti smanjenje novčane kazne i zaštitne mjere.

 

Priložiti platnu listu i potvrdu o imovinskom stanju iz porezne kojom dokazujete loše materijalno stanje i ugovor o radu ili neki drugi akt kojim se potvrđuje da taj posao stvarno ne možete obavljati bez vozačke dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e a sta kazes na ovo, daj mi savjet?

 

 

AKO NIJE UNESEN SERIJSKI BROJ DREGERA na zapisniku o ispitivanju prisutnosti alhohola navedeni zapisnik nije valjan, tj. policija ne može dokazati da je toga dana koristila upravo taj drager( pretpostavljam), a i da je onda isti bio ispravan, ( navedite da je dreger bio u jako lošem stanju)

- serijski broj dreger mora biti naveden u obliku ser broj 008888, oznaka DRAGER 7410+, ILI DRAGER 6500+ SU OZNAKA MODELA A NE SERIJSKOG BOJA ALKOMETRA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U lošoj si situaciji...tu su ti tehnički podaci i user manual pa pogledaj dali je sve bilo ispravno prilikom korištenja. Navodno radi od -5 do 45 celzijeva stupnjeva okolnog zraka, a može reagirati i na aromatična pića...

Ako je došlo do neke nepravilnosti možda možeš isposlovati milost na sudu.

http://www.draeger.com/STms/internet/site/MS/internet/HR-en/ms/Industries/Gov/Law/Police/Alcodrug/Alcotest7410pl/pd_po_alcotest7410plus.jsp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne mora značiti da je puno 1,86 ta 6 dl vina , sve ti to ovisi o osobi , kako podnosi i kako često konzumira alkohol ,ako se nisi slago sa rezulatatom testiranja trebao si zahtjevati vađenje krvi , košta oko 800,00 kn ako rezultat bude pozitivan i veće je vjerovatnost da če biti veća koncentarcija , također postoji mogućnost da ti očita neku od opojnih droga u urinu ili krvi ( naravno ako ih konzumiraš ) . kazna za ovu koncentraciju ti je od 5000-15000 kn i zabrana upravljanja vozilom b kategorije do 12 mjeseci , s tim da ti se može izreći i kazna zatvora do 60 dana , večinom se dodjeljuje recidivistima ( osobe koje ponove isti prekršaj više puta )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Dakle ovako. Moj tata je za Božić vozio u alkoholiziranom stanju, zaustavila ga je policija i "napuhao je" oko 2 promila. Uzeli su mu vozačku dozvolu na 3 tjedna. Njemu je to prvi prekršaj u životu (a ima 49 godina). Sad je dobio poziv na sud, koji je i očekivao, međutim u njemu stoji da MUP predlaže novčanu kaznu i oduzimanje vozačke dozvole na 12 mjeseci. On se ne brani i ne ograđuje od toga da je počinio prekršaj,dapače novčanu kaznu, jednako kao i oduzimanje dozvole je očekivao i svjestan je da je kriv za prekršaj i da za isti mora biti kažnjen. Zanima ga, međutim, može li ikako od suda tražiti da mu ta kazna oduzimanja vozačke dozvole bude kraća obzirom da mu je to prvi takav (i prvi uopće) prekršaj u prometu. Ako mi ikako možete pomoći, bila bih vam jako zahvalna. Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može.

 

Neka prizna prekršaj i traži kraću zaštitnu mjeru oduzimanja vozačke dozvole.

 

Treba priložiti neki dokaz da mu je vozačka stvarno potrebna, npr. ugovor u radu i mjestu rada, potvrdu o prebivalištu (može kopija osobne), vozni red autobusa koji mu ne odgovara - i svašta nešto što mu može biti korisno jer sud svoju presudu mora nečim obrazložiti.

 

Vrijeme oduzete vozačke dozvole (ne mora biti ta 3 tjedna) će oduzeti od izrečene zabrane.

 

Sud može propisati zabranu od 1 mjeseca do 2 godine, a policija rješenjem određuje točne datume - treba pitati u policiji kad započinje, a po pravomoćnosti presude.

 

Osobe s tolikom koncetracijom alkohola moraju priložiti liječničko uvjerenje da nisu kronični alkoholičari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto imam sličan slučaj, kakva je sudska praksa u slučaju da se skrušeno prizna prekršaj, plati se novčana kazna i donese se dokaz da je vozačka dozvola nužna za izvršenje posla? Radim u tuzemnoj distribuciji robe i dogovorio sam sa šefom da će mi tolerirati dva - tri mjeseca bez razvoza, stavit će me u skladište ili nešto... Ali sve preko toga - posao bye bye...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaštitne mjere se mogu a ne moraju odrediti.

 

Mogu se odrediti za pojedinu kategoriju vozila, a mogu i za sve kategorije.

 

"Neću nikad više" ne pali za učestalog ponavljača prometnih prekršaja.

 

Ako se zaštitna mjera izrekne za jednu kategoriju, a posjedujute drugu, široka vam je cesta, a pogotovo ako posjedujete i "E" kategoriju a firma ima katvu prikolicu, pa makar se i vukla prazna tih par mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...
Naime, nedavno me zaustavila policija u 1 sat u noći, puhao sam i napuhao 1.24(umanjeno za 0.1, znaci 1.14). Inace sam mladi vozač, sto jos vise pogorsava stvar. Kazna je 3000kn+500kn i oduzimanje vozačke na 9 mjeseci. Recite mi, postoji li mogućnost da se uz pravovremenu kaznu smanji kazna? Čuo sam da bi se mogla smanjit na 3 mjeseca. Hvala!
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija