Jump to content

odjava prebivalista


403_chick

Preporučene objave

buduci da su obiteljski problemi uvijek eseji bez kraja, ja cu za pocetak postaviti samo pitanje na koje nigdje ne mogu naci odgovor; da li je moguce da otac odjavi sina sa adrese na kojoj zivi cijela obitelj?

sin je punoljetan, radi, financijski neovisan, medutim problemi u obitelji poceli su kad je otac poceo doslovno otimati njegove novce, ucjenjujuci ga recenicom "ako ti ne odgovara-idi"...

naravno, da me ne shvatite pogresno-radi se o iznimno postenom i mirnom decku koji je potpuno svjestan da se u kucanstvu trosi i za rezije i hranu i sve ostalo, medutim, otac je (zbog ljubavnice koju financira)postao nezasitan do te mjere da je sin dizao i kredite, a dva dana nakon place(koja nije velika) na racunu kojim je do nedavno raspolagao i otac nije imao sredstava ni za benzin do posla :)

znam da zvuci trivijalno, ali zelim na neki nacin pomoci toj osobi, a ne znam kako.

Vise ne zivi u obitelji, podstanar je kod prijatelja, ali je zbog naknade za prijevoz jos uvijek prijavljen kod oca.

Izgubljen je i nije siguran sto mu je ciniti jer ga je prije par dana otac ucijenio da mu da nesto novaca ili ce ga on odjaviti sa adrese na kojoj je prijavljen, a buduci da je kuhar i zaista nema veliku placu, placa podstanarstvo i zivi 30 dana sa 3500kn, nije mu svejedno, jer je naknada za prijevoz oko 1000kn i to mu uvelike pomaze.

 

od srca zahvaljujem unaprijed na bilo kakvom savjetu, odgovoru, ideji.

 

:cry:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najljespse zahvaljujem na odgovoru, sad je barem jedan problem malo manji. buduci da je sin punoljetan i da radi, dakle da je stalno zaposlen, mislila sam da u tom slucaju otac nije obvezan dozvoliti mu da boravi u "njegovoj" kuci, ali vjerojatno u tom slucaju mora podnijeti tuzbu, pa sudski rjesiti to "izbacivanje" i odjavu? mislim-ako ga ne moze sam odjaviti, mozda moze sa rjesenjem od suda?

i jos nesto; banalno pitanje jer sam misljenja da nista od toga, ali za svaki slucaj cu pitati; da li postoji ikakva sansa ili ideja da se u slucaju da ga otac sudom pokusa izbaciti uzmu u obzir financijska sredstva koja je on kroz par godina posudio ocu, jer ne radi se o maloj svoti. naravno nema nikakvih pisanih dokumenata, samo krediti koji se jos uvijek otplacuju, ali pretpostavljam da otac moze reci da nije uzeo ni kune i slucaj bezpredmetan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 15 godina kasnije...

Ima li kakvih promjena kod ovakvih potreba? Vidim da je tema starija. 

Može li roditelj odjaviti prebivalište djetetu koje je prijavljeno kod njega od rođenja? Naime, dijete je punoljetno i stvara probleme i roditelj ga se želi riješiti, a kuća u kojoj su svi prijavljeni u vlasništvu je roditelja.

Može li taj način ili je potrebno pokrenuti tužbu za iseljenje? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam je li to primjenjivo i na slučaj ako se roditelj želi riješiti djeteta, tj. odjaviti ga s adrese kako više ne bi živio tamo. Mora li se takvo dijete negdje drugdje prijaviti ili može biti beskućnik?

Uglavnom, roditelj više ne želi da punoljetno dijete živi s njim i hoće ga odjaviti tako dijete nema prebivalište na toj adresi. Naravno, ne vjerujem da će time 100% postići željeni efekt i možda će roditelj morati pokretati tužbu za iseljenje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 minuta, Grabarić Imbra je napisao:

Ne znam je li to primjenjivo i na slučaj ako se roditelj želi riješiti djeteta, tj. odjaviti ga s adrese kako više ne bi živio tamo.

Nije.

prije 9 minuta, Grabarić Imbra je napisao:

Mora li se takvo dijete negdje drugdje prijaviti ili može biti beskućnik?

Može, ali samo ako stvarno negdje drugdje prebiva.

prije 9 minuta, Grabarić Imbra je napisao:

Uglavnom, roditelj više ne želi da punoljetno dijete živi s njim i hoće ga odjaviti tako dijete nema prebivalište na toj adresi.

Roditelj bi na MUP-a dao lažnu izjavu da dijete više ne prebiva na njegovoj adresi.

prije 10 minuta, Grabarić Imbra je napisao:

možda će roditelj morati pokretati tužbu za iseljenje.

Da, svakako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija