Jump to content

PRIMJER PREDUGOVORA O KUPNJI NEKRETNINE...


anonimno

Preporučene objave

Evo možda pomogne:

________________ , iz ________________ , po zastupniku ______________ (u daljnjem tekstu: prodavatelj) i

 

________________ , iz ________________ , po zastupniku ______________ (u daljnjem tekstu: kupac) zaključili su

 

 

PREDUGOVOR

UGOVORA O KUPOPRODAJI

 

 

I. Ugovorne strane suglasno izjavljuju da ovim ugovorom preuzimaju obvezu sklapanja glavnog ugovora o kupoprodaji __________ (npr. pokretnine, nekretnine, njihovih idealnih dijelova itd.).

 

II. Ugovorne strane za __________ iz točke I. ovog ugovora sporazumno ugovaraju kupoprodajnu cijenu u iznosu kunske protuvrijednosti od _________ eura (slovima: __________ ) prema prodajnom tečaju za efektivu Hrvatske narodne banke na dan isplate.

 

III. Ugovorne strane su suglasne da će glavni ugovor o kupoprodaji __________ biti zaključen najkasnije do dana __________ .

 

IV. Ugovorne strane su suglasne da troškove sastavljanja ovog ugovora podmiruje __________ .

 

V. Ugovorne strane su suglasne da za sve odnose koji nisu uređeni ovim ugovorom vrijede odredbe relevantnih zakona.

 

Eventualne sporove ugovorne će strane rješavati sporazumom, a u slučaju nemogućnosti postizanja sporazumnog rješenja ugovara se nadležnost stvarno nadležnog suda u __________ .

 

VI. Ovaj ugovor zaključen je u četiri istovjetna i jednakovaljana primjerka, po dva za potrebe svake ugovorne strane.

 

Eventualne izmjene i dopune ovog ugovora smatrati će se pravovaljanima samo ako su sačinjene u pisanom obliku i priznate potpisom ugovornih strana.

 

VII. Ugovorne strane bezuvjetno izjavljuju da ovaj ugovor sadržava i predstavlja njihovu stvarnu volju te ga kao takvog vlastoručno potpisuju.

 

 

 

U __________ , dana __________ g.

 

 

 

prodavatelj: kupac:

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo gore izgleda ok s tim da su tu još pitanja akontacije ako postoji, pitanje točne definicije onoga što se kupuje u smislu - ako je kuća pišite sve brojeve z-k izvadak, broj čestice, kvadratura, točan opis kuće, ostatak isplate izvršit će se tad i tad, poželjno je imati bar po jednog svjedoka sa svake strane u potpisima, ali nije vitalno i narvno obavezno kod javnog bilježnika jer znam ljude koji su potpisali predugovor, a nisu otišli kod bilježnika. vrijednost 0 bez nepristranih svjedoka. kupi si kupoprodajni ugovor u Nar. novinama i uskladi s njim. on pokriva sve vitalne stvari...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 15 godina kasnije...

Kupujem kucu vrijednosti 8000e,s tim da kuca nije upisana nego oranica.Prodavatelj se obavezuje to rjesit jer je kuca od prije 68.Ja sada dajem 5000e i po zavrsetku papira ostatak.Radim predugovor sta obavezuje prodavatelja to rjesit u roku 3mj.Obaveza placanja svih rezija do stupanja u posjed.Uzimam kljuc sebi i u gruntovnoj radim samo zabiljezbu na toj cestici.Kada se sve rjesi ugovorom dalje rjesavam vlasnistvo.U slucaju da prodavatelj ne ispostuje predugovor vraca fuplu kaparu po predugovoru?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija