Jump to content

KAD SUDAC LAŽE


ksx

Preporučene objave

Imao sam prekršaj i sudac je rekao da se obustavlja prekršajni postupak protiv 1 i 2 okrivljenog

 

nakon nekoliko mjeseci dobio sam pismenu presudu u kojoj pise da se da sam kriv kao 2. okrivljeni

 

nisam se potpisao na zapisnik o kad nam je sudac izrekao presudu usmeno rekao je da mozemo ici

 

sto da radim zalbu sam vec napisao

dal bih mogao poduzeti jos nesto?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno si ga krivo shvatio . Možda si imao više prekršaja pa je za neke obustavljen postupak a za drugi si osuđen. Možeš na Prekršajnom sudu izvršiti uvid u spis a potom otići kod suca zatražiti objašnjenje (ako je rako da si oslobođene za SVE prekršaje a osudio te je). Za svaki slučaj uloži žalbu u zakonskom roku. Nije potrebno potpisivanje zapisnika na kraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da siguran sam da laže samo što to ne mogu dokazati jer sam bio neoprezan kad je rekao da se obustavlja postupak protiv okrivljenika potpisao sam zapisnik i otisao

 

Danas sam dobio zapisnik koji sam potpisao i u zapisniku ne pise presuda koju mi je izrekao usmeno a ne pise niti presuda koju mi je poslao pismeno

 

Predsjednik suda mi je rekao da sudac nije duzan presudu unjeti u zapisnik

 

Pa Vas sada pitam jer to mi je totalno nelogicno

Dal se u prekrsajnom postupku presuda mora unjeti u zapisnik ili ne?

 

jer sad ispada da sudac moze mijenjati presudu kad god se sjeti

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako, u prekršajnom postupku je praksa da se strankama usmeno priopći rješenje i onda sud nije njime obvezan, a postoji i mogućnost, a ne obaveza suca, da u zapisniku javno objavi rješenje, koje onda kao takvo mora u roku od 15 dana i pisano izraditi s obrazloženjem. Ukoliko je takvoj javnoj objavi nazočan i predstavnik podnositelja zahtjeva, rješenje, ukoliko se obje stranke odreknu prava na žalbu ne mora sadržavati obrazloženje i postaje tako, u zapisniku, pravomoćno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru

 

moram priznati da mi se suci sve vise i vise gade

a normalno kad im zakon to i omogucava

 

Nisam ni glup ni gluh niti totalno neupucen iako nisam sudac po profesiji ali ovo ni u najgorim snovima nisam ocekivao da ce sudac reci na zadnjem rocistu

obustavlja se prekrsajni postupak

 

a onda ce mi pismeno poslati da sam kriv i to sa drakonskom kaznom iako nisam prije nikad bio kaznjavan

 

nemam rijeci jos uvijek sam u soku i pijem leksaurine da se smirim

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da tako je to netko tko je sudac se igra sa tudim zivotima i

tako jedna sitna pogreska i unisti covjeku zivot

 

ja sam sad dobio rjesenje o prekrsaju koje nije jos pravomocno ali sve me to jako smeta jer da mi je odmah rekao da sam kriv

poceo bih odmah pripremati zalbu uzeo bih zapisnike sa rocista i angazirao bih odvjetnika koji se bavi time

 

a ovako me siguran sam namjerno doveo u zabludu i sad sam sav u soku pisao zalbu nisam uzeo zapisnike i sad pisem i dopunu zalbe jer sam se kasnije sjetio nekih stvari koje sam procitao u zapisniku

 

mislim da je to pokvareno podlo i nekorektno i bezobrazno

a kako eto zivim u maloj sredini i kako je protiv

I. okrivljenika obustavljen postupak siguran sam da je I.okrivljenik preko svojih veza vrsio pritisak na suca

i sad ako mi zalba ne bude prihvacena unistit ce mi zdravlje zivce i imovinu

sve zbog lazljivog suca

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ali tvoja obrana sa tim "nisam mogao postici niti 65 km/h" je ionako bila krajnje neozbiljna, kojim si ti to molim te izracunom dosao do tog zakljucka i kako si mislio uvjeriti sud u tocnost te tvrdnje?

 

a u vezi autora originalnog posta, zanima me o cemu se radilo u tom predmetu? spominjes I i II okrivljenog, pa je jedan oslobodjen, a ti ljut zbog toga, je li to bila prometna nezgoda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jer da mi je odmah rekao da sam kriv poceo bih odmah pripremati zalbu

 

to sad malo dramatiziras, ne mozes ti "odmah pripremati zalbu" jer dok ne dobijes presudu/rjesenje ne mozes ni znati kako je napisana i obrazlozena pa prema tome niti kako ces se zaliti. imao si pravo i mogucnost zalbe kao i svi ostali okrivljenici pred prekrsajnim sudovima u ovj zemlji, 8 dana od dana primitka prvostupanjske presude.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ti je uzalud. Oni su tu da te osude, da ti promijene život, da te unište ako žele. Nema veze ako su u krivu. Pa to su suci, na njih se ne smije utjecati ... Ha, ha, ha . Znaš onu foru: Pravosudje je neovisno .... Ha, ha , ha.

Oni su ti bogovi na zemlji. Oni "zakon" mogu tumačiti i ovako i onako. Oni mogu odmjeriti kaznu od - do... Na njima je da odluče onako kako žele.

Sve dok umjesto njih ne budu bila računala, neće biti pravde.

J...o ti pravdu kad na sud ne možeš bez odvjetnika.

Ako si jadnik, nemaš odvjetnika - ovi te pojedu za doručak. Možda si potpuni pravednik, ali ćeš popušit zatvor ako nemaš s čime platiti odvjetnika.

A možda ćeš ga i platiti, pa ćeš opet bit oglašen krivim. Naprimjer, ja sam gledala suprotnu stranu i svog odvjetnika kako se lijepo druže na večeri ... Sve mi je bilo jasno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma daj... ispada da se tvom subjektivnom i "odokativnom" osjecaju za brzinu (max 60 km/h), prostor (200m) i masu (tonuipol) - sve okruglo, suprotstavio policijski laser, kalibriran, sofisticiran i vrijedan 40-ak tisuca kn pa je doslo do razmimoilazenja u rezultatima od cirka 13km/h, pa je sad sud valjda trebao napraviti nesto drugo, sto drugo i kako obrazloziti to nesto drugo?

mislim sa ovom spikom u mom kraju ne bi zbario ni maloljetnicu a kamoli prosetao kroz sud i izasao oslobodjen....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E prijatelju stvar stoji ovako , ja sam do sada u zadnjih 8 godina prešao 450.000 km u službenom autu i nikada nisam snimljen multanovom ili travimom , a prijava od lasera imam svega 5 , ali od toga je ova zadnja čista namještaljka , zar nikad nisi čuo da i policajcima šefovi postavljaju normu(npr : danas 25 kazni po 500 kn) i onda kume moj ti bio kriv ili prav on ti stisne prijavu čim te zaustavi , a ti se onda češi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gle, cuo sam da policajcima sefovi postavljaju norme, ali to jos uvijek ne znaci da policajci cine kaznena djela i smisljeno lazno prijavljuju neduzne gradjane, a onda lazno svjedoce po sudovima protiv njih. ti imas svoje iskustvo, kazes 5 prijava od cega 4 osnovane, a eto ova zadnja nije, no ne sumnjam da si se ti zalio protiv svih 5 ukljucivo i one 4 za koje i sam kazes da su osnovane, zar ne?

pazi sad ovako, ja ne osudjujem tvoje prekoracenje brzine, dapace i sam sam ucestali prekrsitelj prometnih propisa pa kako i kad me uhvate... takodjer, svjestan sam svih aspekata sigurnosti u cestovnom prometu pa mi je kao takvom kristalno jasno da vozac sa pola milijuna kilometara iskustva i balavac sa vozackom u kojoj se jos ni pecat nije osusio u identicnom prekrsaju nisu ni priblizno jednaka opasnost, a znam i da je cijeli policijski aparat i njegovo represivno postupanje prvenstveno prema vozacu pogresno usmjereno jer je pogresno identificiran uzrok, a rezultati takvog postupanja pogresno interpretirani jer nisu u obzir uzete nove prometnice, ali i neke novotarije iz zospc-a gdje je, po novom, osoba poginula u prometnoj samo ako je umrla u roku 30 dana, gdje prometna nezgoda vise nije prevrnuce radnog stroja na nerazvrstanom putu itd... ali i znam kako se izracunava teoretski maksimum brzine koju bi odredjeno vozilo u odredjenim uvjetima moglo postici na odredjenom putu pa odlicno znam da je ovo sto si naveo, sve kad bi bio i potpuno nepristran (a nisi ni priblizno jer si okrivljenik) cista smijurija koju sudac vjerojatno nije procesuirao duze od 1/3 sekunde prije nego sto ju je odbacio.

i zato ti ponavljam, kao kolega-prekrsitelj, u tvom slucaju je sud postupio apsolutno ispravno i ja bih se kao gradjanin bojao da je postupio bilo kako drugacije, jer kad bi tebe u dokazanom prekrsaju oslobodio, onda bi se moglo dogoditi da i ja budem zrtva kaznenog/prekrsajnog djela koje je dokazano, a da sudac pocinitelja oslobodi onako iz vica ili obrnuto, da budem okrivljen za prekrsaj/kd koje nije dokazano, a budem osudjen opet iz vica.

i sad, bez obzira sto ti nije drgo sto moras uplatiti parstokuna u proracun, strateski gledano i ti bi trebao biti sretan kada sudovi pravicno presudjuju bez obzira sto toga (jos) nisi svjestan....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija