Jump to content

Molim pomoć


natasajahja

Preporučene objave

Naime situacija moje prijateljice je takva da je u poreznoj upravi odjavila obrt sa 14.04.2008 godine smatrajući i referentica tvrdeći da je završila sa svim papirima oko toga,doprinosi su bili plaćeni sa tim datumom u cjelosti,da bi ista osoba zvala na razgovor početkom prvog mjeseca 2009 trazeći da joj donese rješenje o zatvaranju obrta,naravno gdja je trebala tek tada pravno zatvoriti obrt u poglavarstvu,kad je to učinila dokument je dostavljen poreznoj upravi tj referentici,koja je jednostavno pomakla datum zatvaranja obrta te su joj tekli doprinosi u smislu mirov.i soc.do tog 27.01.2007,iako je obrt znači zatvoren tako i račun po kojem se poslovalo,sada su tu narasle kamate na to razdoblje koje su previsoke,i dali postoji mogućnost zalbe na takav ja ću reći zahtjev jer nije dobijeno nikakvo rješenje o dugu,već je pozvana u dva navrata,prvi put je predala fotokopirane dok.o poreznoj odjavi obrta,drugi put su postavili UPIT??? i izjasnili se kako im je navod njen nejasan...

što činiti??? Unaprijed zahvaljujem na pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obrt se ne odjavljuje tj. ne zatvara u nadležnoj ispostavi porezne uprave već podnošenjem zahtjeva za odjavom istom onom županijskom tijelu kod kojeg je obrt registriran (Ured državne uprave-odjel za gospodarstvo). Prestanak obrta odjavom utvrđuje se danom navedenim u odjavi, s tim da se obrt ne može odjaviti unatrag.

 

Dakle, Vaša je prijateljica trebala odjaviti obrt u Uredu državne uprave koji Rješenje o prestanku obrta šalje i nadležnoj poreznoj upravi koja s danom zatvaranja obrta navedenim u Rješenju obračunava neizmirene obveze poreza i doprinosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija