Jump to content

objavljena snimka početka nereda


JPJ

Preporučene objave

Paljenje baklje na istočnoj tribini, dolazak zaštitara i napad na njih te dolazak interventne policije koja odvodi napadača – sve to može se vidjeti na snimci koju je danas objavila Policijska uprava zagrebačka. Snimka prikazuje intervenciju na maksimirskom istoku, koja je i potpirila kasnije krvave sukobe

Prema pisanju Večernjeg lista, policija je identificirala huligana koji je za kojeg se sumnja da je ispalio topovski udar te na taj način teško ozlijedio interventnog policajca Kristijana Troktera. Identitet je policija doznala analizom snimki sa sjeverne tribine, a prema nekim najavama uskoro bi se trebalo dogoditi i njegovo privođenje.

 

Neredi počeli napadom na zaštitara?

 

Na snimci je prikazano paljenje prve baklje, uz povike 'ubij drotove'. Navijači tjeraju zaštitara, pri čemu ga jedan od huligana udara u leđa. Nakon toga na tribinu dolazi interventna policija te nalazi navijača koji je udario zaštitara. Zanimljivo je kako dvojica navijača koji su udarali zaštitare koriste metode skrivanja. Jedan mijenja mjesto na kojem je stajao i nezainteresirano prati situaciju, dok drugi skida majicu i ostaje u majici druge boje.

 

Lucija BušićPolicija pokazala snimke početka nereda.

Nakon tog incidenta uslijedili su sukobi na sjevernoj tribini, na kojoj je teško ozlijeđen policajac Kristijan Trokter. Kriminalistička policija još pregledava sve snimke. Na temelju jučer objavljenih fotografija deset je osoba privedeno i kod njih su obavljeni pretresi stanova. Osim nekoliko šilt-kapa, koje su prema riječima načelnika PUZ-a Tomislava Buterina navijačima služile kao kamuflaža, kod njih je nađen i jedan pištolj, jedan plinski pištolj te brojni bokseri, noževi i baklje.

 

Jedan od huligana se dragovoljno prijavio policiji. Protiv petorice je podignuta prekršajna prijava, dok su trojica završila u pritvoru, što znači da će biti kazneno gonjeni. Građani su danas prijavili još šestoricu izgrednika koje su prepoznali na fotografijama. Načelnik PUZ-a Buterin i njegov zamjenik Mihael Varga na press-konferenciji su u više navrata opravdavali intervenciju policije.

 

'Poduzete su sve mjere i radnje i utvrđeno je da je interventna policija postupila zakonito i odgovorno', rekao je Varga. Na pitanje hoće li i dalje intervenirati nakon samo jedne zapaljene baklje, odgovorio je niječno.

 

'Intervencija ovisi o sigurnosnoj procjeni svake situacije', dodao je Varga. Iako PUZ prije svakog događaja na Maksimiru vrši pirotehnički pregled stadiona, šefovi zagrebačke policije prozivaju organizatore utakmice i voditelje zaštitarskih službi.

 

'Navijači su se ponašali divljački, a mi smo postupali da zaštitimo policiju i ostale gledatelje', zaključio je Buterin, dodavši kako je napad na policiju ujedno i napad na državu.

 

 

 

Eto sad se zna tko je kriv kao što sam i prepostavljao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to nisu navijaci,to su teroristi.Moze li normalan navijac doma drzati pistolje,nozeve,boksere i dali mu ti rekviziti sluze za podrsku klubu za kojeg navijaju.Svaka drzava zna kako postupiti s teroristima.Bio sam i ja vatreni navijac kad sam imao 17 godina i nije mi sve to trebalo jer me zanimalo samo ono sto se dogadalo na travnjaku :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija