Jump to content

lihvarski ugovor


naivac1

Preporučene objave

  • 2 godina kasnije...

Pozdrav, znam da se ste već raspravljali o lihvarskim ugovorima, ali nešto slično ovom problemu nisam pronašao, pa evo pitanja:

 

Može li Sud raspravljatio privremenoj mjeri zabrane raspolaganja nekretninama radi osiguranja tražbine proizašle iz lihvarskog ugovora ili je Sud bio u obvezi, a na prijedlog tuženih, odmah tužbeni zahtjev lihvara po službenoj dužnosti odbaciti te o istom djelu lihvarenja izvjestiti DORH, a s obzirom da je u spisu potpuno jasno iz priloženih dokaza da je tužbeni zahtjev tužitelja-lihvara proizašao iz kaznenog djela lihvarenja te mi se čini da je Sud donošenjem rješenja o privremenoj mjeri u materijalno pravnom smislu pogriješio.

 

Kratko objašnjenje: tužitelj uz tužbeni zahtjev je priložio lihvarski govor (što nije sporno jer je govorena visoka mjesečna kamata), naime u istom i tuži da nije plaćen dug u cijelosti sa kamatom. Naravno sve je to još u zastari i u spisu postoji dokaza o plaćenoj kompletnoj glavnici te je sve to bilo u stranoj devizi.

 

Zašto je Sud dozvolio postupanje po takvom tužbenom zahtjevu i prvihvatio prijedlog za stavljanje privremene mjere. Županijki sud je poništio rješenje o privremene mjere a sud na prijedlog lihvara donosi ponovno novo rješenje ali po paulijanskom aktu te evo vć treću godinu još nije bilo prvo ročište koje po meni nije ni trebalo biti jer je takovi tužbeni zahtjev trebalo odbaciti.

 

Evo nije bilo baš kratko :cager:pa se ispričavam.

 

LP, poruke mogu i u box

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

i u odgovoru na tužbu i u protutužbi....mislim da smo postavili obranu maximalno što smo mogli...čak i prijava DORHu...ali i dalje je ne jasno zašto je sud uopće prihvatio takovi tužbeni zahtjev u kojem piše ja sam lihvar i godinama lihvarim ljude i nisu mi platili kamate a do sada su uredno plaćali i sad tražim sve ponovno xD....pa kao kad bi ubio čovjeka iz razonode i još ga onda tužio

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija