Jump to content

zastara poreznog duga kod otvorenog obrta


ale90

Preporučene objave

Molim vas imam jos jedan veliki problem,ako netko moze da me uputi na pravo rijesenje.Dok sam radio sa obrtom tokom zadnjih pet godina uspio sam nekako sa losim poslovanjem i odgadjanjem placanja obaveza prema drzavi,jer oni najmanje salju opomene,nakupiti oko 40000 kn duga sa kamatama na danasnji dan.Posao je propao ja sam se zaposlio u firmi imam kredit i dvoje djece te nisam u mogucnosti da otplacujem dug a i da krenem nekako uspio bi otplacivati samo kamate.Isto tako ne mogu zatvoriti obrt jer na njega imam povlasticu za ribarenje koja mi je potrebna za neku extra zaradu vikendom.Da li je moguce da i ja imam pravo na zastaru naplate duga od strane drzave iako je obrt jos u funkciji.Ako imam kome da saljem zahtjev i kako.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahtjev za zastaru predajete nadležnoj Ispostavi Porezne uprave gdje imate otvoren obrt. Da li će vam se zahtjev usvojiti zavisi kada vam je dug utvrđen (godina) jer zastara za porezni dug nastupa nakon 6 godina (apsolutna), odnosno 3 godine (relativna) ako nisu poduzimane mjere naplate poreznog duga. Kod doprinosa je malo dulji rok zastare apsolutna nastupa nakon 10 godina, a relativna nakon 5. godina. Što znači da se u 2010. godini otpisuju porezni dugovi utvrđeni u 2003. godini (apsolutna zastara), a dugovi doprinosa utvrđeni u 1999. godini također apsolutna zastara. Relativna se u pravilu otpisuje vrlo rijetko jer je kod većine dužnika poduzeta bar jedna mjera koja prekida zastaru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija