Jump to content

kazna za metro u inozemstvu


tutle

Preporučene objave

Prije dva mjeseca sam dobila kaznu za podzemnu u Berlinu. Dali su mi uplatnicu na kojoj nije pisao iznos iako su mi rekli da je 40 eura, nisam je platila jer mi je ekipa rekla da mi to neće doći kući. Ali kazna je ipak stigla i to uduplana, nitko od mojih doma nije to potpisao da je primio već su ju našli u sandučiću. Problem je u tome što ja idem u Berlin za mjesec dana ponovno i to me faks šalje, pa me strah da će me zaustaviti na granici zbog neplaćene kazne. Zna li itko da li oni pri provjeri moje putovnice dobiju podatke da nisam platila kaznu...i mogu li ja onda platiti pa da me puste. ili da sad platim ovu manju kaznu od 40 eura i kažem da nisam dobila ništa poštom? Kako je to međunarodno uređeno ako se i izvučem preko granice, hoću li morati to ipak platiti? Pliz ako iko ima nešto korisno...

Hvala :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

dovoljno je da znate koliko košta i to sami ispunite i uplatite.

a interesantno je da tako nešta šalju u ne -eu- zemlje.

to je novćana kazna za krivično dijelo koje se mora platiti i lako je moguće da je i na granici registrovano.

 

ponesite dovoljno novaca da možete na granici platiti ukoliko oni to zatraže, izgovori kao prvi puta, nisam znao itd. kod njih nepale.

 

ako prođete granicu to neznaći da vas nemaju u evidenciji obavezno uplatite u berlinu kod BFG da nebi bilo skupih i neugodnih događaja.

 

najbolje se raspitati kod jedne od policijskih postaja u gradu berlinu

 

povedite nekoga da zna prevesti o čemu se radi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najbolje bi bilo da ste kupili kartu za metro odmah na početku. Kad već niste, onda ste odmah trebali platiti kaznu, odnosno to učinite već sada, jer biste, s obzirom da su prekršaji u zemljama EU strogi, mogli dobiti zabranu ulaska u EU na neko vrijeme, a to će Vam se svakako vidjeti kod prelaska granice.

 

Ubuduće, pamet u glavu! Nije u Europi isto kao i u Hrvatskoj, da se možete švercati, pregovarati i nagovarati sa kontrolorima, bježati, skrivati se, ne primati opomene i pozive. To što je naša zemlja nesređena ne znači da su takve i druge i da se možete samo tako izvući, pa makar samo za trošak karte za metro koja je možda tada bila samo par EUR.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala!

a to da je karta par eura...znam! i nikada se nisam švercala, ali eto, bila sam kod jedne cure smještena koja je bila jako "ljubazna" i dala mi svoju mjesečnu kartu za koju je tvrdila kako je normalna mjesečna karta koju mogu i ja i bilo tko kupiti na automatu. Napravila se draga i dobra kao - ona će pješice ići tih tjedan dana jer nemora nigdje daleko, a ja ću uštediti. Ali eto vraga, na prvoj stanici kontrola i ispalo da je to karta za srednjoškolce!!?? i tako eto ja se švercala a da toga nisam ni bila svjesna...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija