Jump to content

a l i m e n t a c i j a


francor

Preporučene objave

Poštovani , molim pomoć!

Samohrani sam roditelj (dvoje mlt. djece od 13 i 8 godina), vec 6 godina ne primam alimentaciju koja mi je određena u iznosu od 500 kn za obadvoje djece. Bivši suprug ne želi plaćati jer nema nikakvih prihoda, ptsp, (radi na crno na mogu dokazati)itd...

Imam li osnova za podizanje kaznene prijave ili bih prvo trebala podići novu tužbu za povećanje alimentacije, obzirom da je već prošlo 6 godina.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo vi niste samohrani roditelj ako je drugi roditelj radno sposoban odnosno nije oslobođen plaćanja alimentacije, to što sami uzdržavate zajedničku djecu dakle ne znači biti samohrani roditelj.morate se javiti czss, policiji pismeno ih obavjestiti o čemu se radi te s time dostaviti i presudu koja će biti dokaz o njegovoj obavezi prema vašoj djeci. dalje tribate sudu napisati tužbu i prijedlog ovrhe. a onda kada se obratite czss ili policiji(i kad dokažete da on izvršava svoju obavezu) oni će po službenoj dužnosti obavijestiti dorh pa će napisati prijedlog kaznene prijave. ukoliko smatrate da je iznos od 500 kn nedovoljan onda je to poseban predmet tj. morate napisati tužbu ili prijedlog sudu za povečanje iznosa uzdržavanja.ali je vaš suprug dok sud ne odluči drugačije dužan plaćati samo tih 500 kn. svakako vaša djeca imaju pravo na besplatnu pravnu pomoć pa pogledajte o tome po internetu( moja je kćer to uspila dobiti).svakako kao što se dosada naglašavalo na forumu sve što pišete mora biti s povratnicom ili pečatirano od strane tijela kojemu određene dokumente dostavljate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija