Jump to content

0.14 g mješavine duhana i marihuane - nepravilnosti u postupku


Delboy85

Preporučene objave

Dana 26.11.2009. Imao sam pretres kuće. Nakon kraće pretrage (oko 10 min.) policajci su našli među stranicama prve knjige koju su uzeli u ruke ( a na polici ih imam barem 50) neki smeđi preklopljeni papirić u kojem je bilo nečega što ja nisam uopće prepoznao kao opojnu drogu, te sam izjavio da to nije moje i da ne znam što je to. Napominjem da ne bih skrivao sam od sebe po knjigama takve stvari (a pogotovo u tako mizernim količinama - 0.14 g mješavine) jer živim sam na katu. Nakon obrade u policijskoj postaji koja je trajala nekih 2 sata pušten sam kući. 2.2.2010. došlo mi je rješenje iz općinskog državnog odvjetništva, u kojem je isto odbacilo kaznenu prijavu uz obrazloženje, citiram: "Naime, iako iz prikupljenih obavjesti proizlazi da je osumnjičenik svojim postupanjem ostvario zakonska obilježja kaznenog djela iz čl. 173. stavka 1. Kaznenog zakona, djelo je očito beznačajno s obzirom na način postupanja osumnjičenika, njegovu krivnju i nastupjelu posljedicu za zaštićeno dobro i pravni sustav".

Danas, dana 2.6.2010. došao mi je poziv na prekršajni sud u kojem stoji poziv okrivljeniku 10.6. 2010., što je i očekivano, ali u koverti je još jedan papir poslan od policijske postaje, Optužni prijedlog. U njemu je više neistina. Kao prvo, piše da sam od oca Zvonka i majke Vere, što nijedno nije istina. Zatim piše da su me pritvorili na 30 dana kao vrstu mjere opreza, a ne piše ni kad ni gdje, što je također glupost, jer nikad nisam bio pritvaran ni na dan a kamoli mjesec. Nadalje traže da me se proglasi krivim i da platim novčanu kaznu i troškove suda, potpisano od policijskog službenika i načelnika postaje. Mene zanima slijedeće: 1.Da li trebam uzeti odvjetnika?; 2.Što sa svim tim nepravilnostima napisanim u optužnom prijedlogu? 3. Što bi mi bilo najbolje za činiti?

 

Molim pomoć jer ne znam više što da radim,

Unaprijed hvala za svaki savjet

Delboy85

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija