Jump to content

razlika između ovrhe na plaći i ovrhe po tekućem računu


azron

Preporučene objave

Ovrha na plaći ovršenika se šalje poslodavcu s odredbom da određeni dio plaće obustavlja i isplaćuje ovrhovoditelju prilikom obračuna plaće. Ovrha po računu u banci se šalje banci s uputom da s računa ovršenika "skine" određeni iznos na račun ovrhovoditelja do potpune isplate. To bi bila neka osnovna razlika, više-manje.

Javno ovjerovljenom zadužnicom dužnik bi obično pristaje da se s njegovih računa u bankama plijene novčani iznosi do namirenja ovrhovoditelja, bez zk ograničenja koja se inače provode kod ovrhe (2/3 prosječne plaće rh, 1/4, već zavisi tko je ovrhovoditelj itd...)s tim da je zakonitost istog upitna vezano uz zapljenu svih iznosa na računu....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...
  • 1 godina kasnije...

Imam jedno pitanje imala sam minus na tekućem računu, medjutim dobila sam otkaz i taj minus nisam mogla isplatiti. Taj minus je od 2007 godine, a banka je pokrenula postupak u sudu 2010 i tek sam sada dobila resenje gdje pise da taj iznos moram uplatiti sa zateznim kamatama i sudskim troskovima. Pa me zanima ako taj iznos ne uplatim jeli moguce da mi banka moze oduzeti moju privatnu imovinu, i postoji li neka zastra na tekucem racunu. Hvala svima unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija