Jump to content

Sadnja marihuane


tomo3515

Preporučene objave

pozdrav

 

imam 18 godina i upleo sam se u jednu nezgodnu situaciju. Prije par mjeseci moj prijatelj i ja smo kupili gram skunka, skunk smo popušili no u vrhu su bile 2 sjemenke. Moj prijatelj je odlučio to posaditi i nikle su mu dvije biljke. Ja sam mu rekao neka sadi ako hoće no ja s time ne želim imat ništa. Kasnije smo ih zajedno presadili u jedno polje (to je jedina stvar s kojom sam mu pomogao) malo dalje od naših kuća. E sad tu moj dio manje više prestaje jer ja nisam s njima više ništa radio, tj nijednom ih nisam zalijevao, ponekad sam samo s prijateljem znao otići da vidim kako to izgleda i povremeno mu davao savjete za uzgoj (pošto se koliko-toliko razumijem u fiziologiju biljaka).

E sad je nastao problem, sinoć su mi u kuću došla 3 policajaca u civilu i nekih 10ak minuta me pred roditeljima ispitivali. Koliko sam shvatio moj prijatelj i još jedan dečko su valjda uhvaćeni na djelu pošto mi je policajac rekao da mi je olakotna okolnost što nisam bio s njima. S njima je obavljen razgovor (obojica su maloljetnici).Rekao sam policajcu isto što sam rekao i prijatelju da s time nisam želio imat ništa i rekao je da nam se tu priče poklapaju i da im se činim najnormalnijim od nas troje.

Mene sad zanima što me zapravo čeka? Nikad nisam imao problema sa sudom/zakonima niti sam ikad kažnjavan, što mi se može u najgorem slučaju dogoditi? :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam ti baš 100% sigurna ali mislim da protiv tebe u ovom slučaju neće biti podnesena kaznena prijava, ali što se tiče prekršajne moguće, jer iako nisi kasnije zalijevao i brinuo za biljke marihuane pomagao si prijatelju da ih presadi i koliko sam razumila išao si na to mjesto u više navrata di su biljke bile posađene. Mogli bi ti izreći neki dobrotvorni rad u tom slučaju, budući da ti je i olakotna okolnost to sta nisi nikad prije osuđivan. U svakom slučaju sretno!!! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da sve ovisi o tvojim prijateljima sta su rekli, kao šta i sam znaš netko je od tvojih prijatelja tebe spomenuo inače ne bi ni dolazili tebe ispitati. Po meni je najbolje da raskineš sve odnose sa takvim ˝prijateljima˝. Možda ti se to sad čini nepotrebno ali vjeruj bila sam u sličnoj situaciji. A mogu te teretiti za sudelovanje u uzgoju! Evo jedan dio zakona!

 

12. ako konoplju uzgaja bez prethodnog odobrenja ministra poljoprivrede i šumarstva (članak 13. stavak 1.) ili ako ne obavijesti policijsku postaju i poljoprivrednu inspekciju o svakoj okolnosti koja ukazuje na sumnju da je konoplja ili dio konoplje uporabljen ili bi mogao biti uporabljen za nedopuštenu izradu opojnih droga (članak 13. stavak 3.)

 

Nadam se da sam ti bar malo pomogla! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala ti, malo mi jesi pomogla. Nisam ih uopće kontaktirao od sinoć ni ne planiram tako skoro, možda se javim ako me netko od njih nazove ali i to je upitno. Uglavnom policajac je mene pitao koja je moja uloga u svemu tome i objasnio sam mu da sam znao za to ali da sam digao ruke od svega toga i nisam htio imat nista s time na što je on rekao da se priče mene i "prijatelja" podudaraju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija