Jump to content

Kako saznati placa li se porez???


Eli30

Preporučene objave

Postovani,

 

Postavljam jedno mozda malo glupo pitanje, posto se u ovo ne razumijem. Djed me je zakinuo za nasljedstvo (zatajio mi je tatinu smrt -zivim u inozemstvu-, a moje postojanje zatajio sudu), tako da sam podigla tuzbu protiv njega u kojoj zahtjevam, da mi vrati tatinu imovinu.

 

on mi pravi probleme, te nece da prizna tuzbu. medju ostalim radi se i o stanu moga oca, kog je on nekom dao u najam. on tvrdi da stan nije iznajmljen, nego da se nekako nagodio da novi stanar renovira cijeli stan, a da zbog tog ne placa godinu dana kiriju. to je laz... on je taj stan, koji je na jako lijepoj lokaciji, iznajmio i dobro mu dodju prihodi. kad sam zatrazila da mi dostavi ugovor uvezi renoviranja i dogovora oko jedne godine besplatnog stanovanja, rekao je da takvo nesto nije napravio. a koji bi normalan covjek, potpuno renovirao nekom drugom stan, a da pritom nema nikakvog ugovora i tko bi se upustao u rizik da odmah nakon renoviranja "izleti" iz stana? to nije logicno... djed ocigledno ne govori istinu. stan je sigurno izdao na crno.

 

ja bi zeljela znati da li je iznajmljivanje stana moga oca prijavljeno poreznim vlastima. posto smo sad u parnici i posto sam ja trebala biti jedini nasljednik svoga oca, da li ikako mogu doci do tih informacija?

 

kom mogu prijaviti da postoji sumnja da je doticni stan izdan, a da se na njega ne placa porez???

 

Srdacan pozdrav i ugodno vece

 

e.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najjednostavnije je prijaviti nadležnoj ispostavi porezne uprave, navedite točnu adresu stana.možete se potpisati ili anonimno.

 

do informacije ne možete doći jer je to otkrivanje porezne tajne.

 

međutim, ako vi dobijete stan sudskom odlukom, sve se mijenja pa možete otići u poreznu sa sudskom presudom i tražiti informacije. doro bi bilo poslati pismeni dopis

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija