Jump to content

Jamac - gdje je kraj problema???


anonimno

Preporučene objave

Prijateljica mi je bila jamac za kredit koji sam digla 1998. godine i uredno sam ga otplatila.

Kao znak prijateljstva i pristojnosti, 2000. godine je ona digla krediti i zamolila me da joj budem jamac na što sam bez razmišljanja pristala.

Nažalost, ona nije čovjek od riječi i prijatelj u pravom smislu te riječi.

Nije podmirila niti jednu ratu svog kredita kojeg je podignula (30.000 DEM).

Već 6u godinu otplaćujem njen kredit (1.000 kn mjesečno) bez da mi ona vraća novac.

Postoji li neko rješenje ili način da mi počne vraćati novac ili da zatvori kredit obzirom da (prema njenim riječima) i ona i njen suprug otplaćuju isti kredit?

Na mojoj plaći još imam zaduženje po njenom kreditu u iznosu od 17.000 EUR.

Pomozite, na rubu sam pameti!!!

Hvala!!!

p.s. Zbog otplate njenog kredita putem administrativne zabrane na mojoj plaći, osobno nisam u mogućnosti dignuti nikakav kredit kojem bi mjesečni anuitet bio 200 kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Joj , joj, jamci i neodgovorne dužnici, tema bez kraja, da bi pokrenuli sudski postupak morate imati dokaze koliko ste vi njenoga duga platili , ne možete ju tužiti za nešto što mislite da neće platiti. Znači banka vam mora izdati potvrdu o uplatama kako bi mogli tužiti za određeni iznos. Ovo je vrlo nezgodan slučaj ali i neljudski. Naime pravno gledajući vi ste sami potpisali da ćete vračati njena dugovanja ukoliko to ona ne bude radila, a eto to što ste potpisali to i radite.. Ako želite svoj novac nazad morate pokrenuti tužbu, samo i to je stvar kada ćete ga dobiti, velim jako, jako nezgodna situacija…

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mi smo nedavno riješili takav slučaj, bilo je mučno burno, čovjek nema ništa na sebe, jer živi u kući od oca, ima auto na ženu, motor na sina, mirovina ful u dugu. Od 1500 kn mjesečno što se ustezalo, daje nam po 100 dvjesto kuna kroz tjedan, pa to već lovi novu ratu itd. A opomene uredno dolaze za nove rate koje još nisu u zabrani. Sve te opomene novijeg datuma, zajedno s rješenjem o ustezanju kao jamcu, kopirali smo par puta i rekli gospodinu dužniku (koji živi u manjoj sredini i koji slovi za velikog gazdu) da ćemo svakom njegovom susjedu po jedan takav primjerak dostaviti pa nek vide kako gazda posluje. To mu je najteže palo i u roku mjesec i pol dana vratio sav dug i nama i banci (prodao sinov motor, kćerin auto, plazma novi televizor, nije bio na skijanju u inozemstvu, a mi zadovoljni. To je moje iskustvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija