Jump to content
Sign in to follow this  
Anonimno

prijedlog i rješenje o ovrsi-zastara?

Preporučene objave

Danas sam zaprimio prijedlog i rješenje o ovrsi na temelju vjerdostojne isprave (na rješenju općinsko suda stoji datum 9.4.2003.). Naime, 2002 godine sam ostao duzan VIP-u nekih 800 kuna( kako stoji u rješenju o ovrsi). Zanima me kada nastupa zastara i da li je več nastupila s obzirom da oba dokumenta datiraju iz 2003. godine.

Unaprijed hvala na odgovorima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pa čisto sumnjam da je nastupila zastara...Nisam pravnik, ali mogu samo reći, da gosp.Domagoj Ledić, koji zastupa VIP masovno šalje zahtjeve za traženjem podataka gdje je dužnik zaposlen,pa je za očekivati da će vam ovrhu poslati u poduzeće gdje radite(ako). A neki dugovi datiraju i iz 2000 godine, stoga možda je bolje platiti dug, da ne bi bilo više od 800 kn.

Sretno! :-)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zastara nastupa za godinu dana od dana nastanka obveze (npr. ako je dospjeće bilo 20. lipnja 2005.g. zastara nastupa 20. lipnja 2006.g.), pa prema tome ako se radi o računima iz 2003.g. za iste je nastupila zastara, ali na istu sud ne pazi po službenoj dužnosti već ste vi dužni isticati takav prigovor u zakonom predviđenom roku (8 dana od dana primitka). Međutim, morate paziti da li je rješenje o ovrsi doneseno na temelju vjerodostojne isprave ili ovršne isprave, jer ako je ovršna isprava (npr. presuda ili rješenje o ovrsi koji su postali pravomoćni), tada je zastarni rok 10 godina.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Jednogodišnji rok zastare

Članak 232.

(1) Zastarijevaju za jednu godinu:

1) tražbina naknade za isporučenu električnu i toplinsku energiju, plin, vodu, za dimnjačarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka, odnosno usluga obavljena za potrebe kućanstva,

2) tražbina radiopostaje i radiotelevizijske postaje za uporabu radioprijamnika i televizijskog prijamnika,

3) tražbina pošte, telegrafa i telefona za uporabu telefona i poštanskih pretinaca te druge njihove tražbine koje se naplaćuju u tromjesečnim ili kraćim rokovima,

4) tražbina pretplate na povremene tiskovine, računajući od isteka vremena za koje je tiskovina naručena.

(2) Zastara teče iako su isporuke ili usluge produljene.

 

Znači ne na sve račune, pa prema tome niti za pauka.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Dali netko zna mail adresu od Domagoja Ledić?...Kako provjerit koliki je trenutno račun dugovanja.... Meni je prije misec dana došlo riješenje o ovrsi koja je napravljena 2000 godine... kako ide sad to dalje..tek mi je nedavno došlo riješenje koje iznosi 1500 kuna...ostao sam dužan 204 kn 1999 god i do 2000g. su mi kamate zatezne došle do te cifre 1500 kn ..dali je to sve kamata ili ide na ovo još kakve kamate!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×