Jump to content

prijedlog i rješenje o ovrsi-zastara?


anonimno

Preporučene objave

Danas sam zaprimio prijedlog i rješenje o ovrsi na temelju vjerdostojne isprave (na rješenju općinsko suda stoji datum 9.4.2003.). Naime, 2002 godine sam ostao duzan VIP-u nekih 800 kuna( kako stoji u rješenju o ovrsi). Zanima me kada nastupa zastara i da li je več nastupila s obzirom da oba dokumenta datiraju iz 2003. godine.

Unaprijed hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa čisto sumnjam da je nastupila zastara...Nisam pravnik, ali mogu samo reći, da gosp.Domagoj Ledić, koji zastupa VIP masovno šalje zahtjeve za traženjem podataka gdje je dužnik zaposlen,pa je za očekivati da će vam ovrhu poslati u poduzeće gdje radite(ako). A neki dugovi datiraju i iz 2000 godine, stoga možda je bolje platiti dug, da ne bi bilo više od 800 kn.

Sretno! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastara nastupa za godinu dana od dana nastanka obveze (npr. ako je dospjeće bilo 20. lipnja 2005.g. zastara nastupa 20. lipnja 2006.g.), pa prema tome ako se radi o računima iz 2003.g. za iste je nastupila zastara, ali na istu sud ne pazi po službenoj dužnosti već ste vi dužni isticati takav prigovor u zakonom predviđenom roku (8 dana od dana primitka). Međutim, morate paziti da li je rješenje o ovrsi doneseno na temelju vjerodostojne isprave ili ovršne isprave, jer ako je ovršna isprava (npr. presuda ili rješenje o ovrsi koji su postali pravomoćni), tada je zastarni rok 10 godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Jednogodišnji rok zastare

Članak 232.

(1) Zastarijevaju za jednu godinu:

1) tražbina naknade za isporučenu električnu i toplinsku energiju, plin, vodu, za dimnjačarske usluge i za održavanje čistoće, kad je isporuka, odnosno usluga obavljena za potrebe kućanstva,

2) tražbina radiopostaje i radiotelevizijske postaje za uporabu radioprijamnika i televizijskog prijamnika,

3) tražbina pošte, telegrafa i telefona za uporabu telefona i poštanskih pretinaca te druge njihove tražbine koje se naplaćuju u tromjesečnim ili kraćim rokovima,

4) tražbina pretplate na povremene tiskovine, računajući od isteka vremena za koje je tiskovina naručena.

(2) Zastara teče iako su isporuke ili usluge produljene.

 

Znači ne na sve račune, pa prema tome niti za pauka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

Dali netko zna mail adresu od Domagoja Ledić?...Kako provjerit koliki je trenutno račun dugovanja.... Meni je prije misec dana došlo riješenje o ovrsi koja je napravljena 2000 godine... kako ide sad to dalje..tek mi je nedavno došlo riješenje koje iznosi 1500 kuna...ostao sam dužan 204 kn 1999 god i do 2000g. su mi kamate zatezne došle do te cifre 1500 kn ..dali je to sve kamata ili ide na ovo još kakve kamate!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija