Jump to content

Kako se može iznajmljivati poslovni prostor koji je na obrt?


mankica

Preporučene objave

Ako kupim poslovni prostor na obrt kako ga poslije mogu iznajmljivati? Da li izdajem fakturu za najam, ili moram imati nešto registrirano da bi to mogla? Mislim kako bi to uopće izgledalo i da li se može? Planiram čak ponuditi jednoj manjoj firmi da dijelimo prostor tako da si tako pokrijem dio rate za kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad kupite poslovni prostor kao obrtnik, smijete ga iznajmljivati. Za to ćete ispostavljati račun na kojem ćete zaračunavati i PDV ako ste u sustavu, i taj ćete račun evidentirati u poslovnim knjigama kao prihod. Savjetujem vam da pažljivo sročite ugovor o najmu sa svim detaljima koji su vrlo bitni ako stvari krenu krivo (inače nam ugovori ne bi ni trebali, oni se i čitaju kad stvari krenu krivo), od popisa imovine u prostoru koji iznajmljujete do načina plaćanja troškova održavanja, načina korištenja prostora i svrhe, roka, otkaznog roka is vih drugih bitnih detalja koji će olakšati život i vama i najmoprimcu.

Naravno, taj prostor koji ćete kupiti mora se evidentirati u popisu dugotrajne imovine po kupovnoj vrijednosti bez PDV-a ako ste u sustavu PDV-a ili sa PDV-om ako niste.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija