Jump to content

Istek i produženje boravišta....


Tuljo

Preporučene objave

Tuljo je napisao:

Molio bih odgovor...ovih dana mi ističe prijava boravišta,tj prošla godina dana od prijave,....

 

I to stalno rade građanima. Izdaju potvrde o prijavi boravišta na godinu dana. Nevjerojatno... Pa iako ih mnogi pitaju zašto ga ograničavaju na godinu dana. Odgovor uvijek slijedi: Tako traži MUP (misle na one u sjedištu u Zagrebu), takav nam je "program" i slične nebuloze.

 

Nitko da otvori Zakon o prebivalištu i boravištu građana (vrlo je kratak) i da se uvjeri da Zakon ne daje ni u jednoj svoj odredbi mogućnost kakve prijave boravišta na određeno vrijeme (naravno ni na godinu).

Ali svijet se vrti i dalje i onda će mo uskliknuti: "Živjela vladavina prava".

 

A o pustim ispravama koje zahtjevaju da se prilože uz prijavu bolje je ne govoriti. Uostalom i na samom MUP-ovom webu vidljivo je da oni nakon što im građanin prijavi uobičajeno boravište vode nekakav upravni postupak do te mjere da ne odobravaju prijavu. Nevjerojatno, a Zakon ih uopće ne ovlašćuje za bilo kakvo odobravanje ili neodobravanje. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

npr.da ste vi vlanik te nekretnine vi i za godinu dana morate imati dokaz da je ta nekretnina jos uvijek vasa.mogli ste je prodat do tad i onda bi ispalo da onaj koji unajmljuje i ne zna da mu je stanodavac u biti netko drugi a vi ubirete novce na njegov racun.

vlasnik stana ne mora biti i sam prijavljen na toj adresi pa da to moze dokazati O.I. on ima samo jedno prebivaliste a npr. 10 stanova ciji je vlanik i to mora dokazati vlasnickim listom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija